• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

אפונה

31 בדצמבר 2013 by דנה רביב 30 תגובות

אפונה היא תוספת מעולה בכל ארוחה. כאשר מבשלים אותה כמו שהיא, היא הופכת למתוקה ורכה.
אני אוהבת להגיש אותה לצד אורז לבן ועוף בארוחת הצהריים ואם נשאר… תאמינו לי שלמחרת היא תהיה אפילו יותר טעימה.
המתכון פשוט מאוד וקל להכנה אז קדימה להכנה.

הדפסה
מתכון לאפונה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  40 דקות
מרכיבים
  • 1 שקית אפונה !עדינה קפואה- 600 גרם
  • כף שמן
  • ½ בצל בינוני
  • ¾ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס מים
הוראות הכנה
  1. בסיר קטן מחממים שמן על להבה בינונית.
  2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר.
  3. מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו ונהיה שקוף ורך. בערך 3-5 דקות
  4. מוסיפים את האפונה ומערבבים.
  5. מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים היטב.
  6. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר , מבשלים 30-40 דקות עד שהאפונה מתרככת. מידי פעם יש לפתוח את הסיר ולערבב, בודקים שיש מספיק נוזלים על מנת שהאפונה לא תישרף. במידה וצריך מוסיפים מעט מים.
  7. בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול.
3.3.3077

אפונה – תמונות הכנה

טיגון הבצל
טיגון הבצל
הוספת אפונה
הוספת אפונה
לאחר הבישול
לאחר הבישול

מתוייק תחת: שונות מתוייג כ:יום כיפור, צמחוני

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אמא תגובה מאת:

    28 באוגוסט 2020 אל15:09

    היי האם ניתן לבשל אפונה יבשה??כמה מזן בישול אם היא יבשה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2020 אל10:58

      היי
      באפונה יבשה מתשמשים יותר על מנת להכין מרק אפונה, זמן הבישול ארוך יותר והאפונה ממש נמסה ולא נשארת שלמה כמו אפונה טרייה או קפואה.

      הגב
  2. אלינור תגובה מאת:

    31 באוקטובר 2018 אל14:56

    אם אני עושה כת זה עם קופסא משימורים שהיא 300 גרם איך הזמנים משפיעים על זה? אפונה לא רפואה רגילה בקופסא

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בדצמבר 2018 אל10:32

      היי אלינור
      זמן הבישול יתקצר, פשוט תטעמי ולפי טעמך תעצרי את הבישול.
      יום נעים

      הגב
  3. ליאור תגובה מאת:

    16 באוגוסט 2018 אל11:02

    היי,
    איזה רוטב עדין (הכוונה, לא משהו כבד) אפשר להוסיף?
    מתוך מטרה שהאפונה לא תהיה "יבשה"

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 באוגוסט 2018 אל12:54

      היי ליאור
      האפונה בכלל לא יבשה וטעימה מאוד, ממליצה לנסות…
      ניתן להוסיף מעט מים ו-2 עגבניות מגורדות ו-2 כפות רסק עגבניות עם תבלינים כמו: מלח, פלפל, פפריקה.
      יום נעים

      הגב
  4. שוהם תגובה מאת:

    9 ביוני 2018 אל17:18

    אם אין לי אבקת מרק עוף מה אני צריכה לעשות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 ביוני 2018 אל12:51

      היי שוהם
      אפשר גם רק מלח ופלפל

      הגב
  5. יהודית תגובה מאת:

    11 באפריל 2018 אל8:41

    האפונה פשוט טעימה!
    תודה, שיחקת אותה.
    אימצתי את המתכון

    הגב
  6. אבי תגובה מאת:

    19 במאי 2017 אל10:57

    שאת רושמת שקית הכוונה לאיזה כמות קילו חצי קילו?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 במאי 2017 אל9:57

      היי אבי
      הכוונה לשקית שלמה של אפונה עדינה שמשקלה כ-600 גרם.
      תודה על תגובתך, המתכון עודכן.
      יום מקסים

      הגב
  7. מירי לוי תגובה מאת:

    12 במרץ 2017 אל17:41

    היי האם בלית ברירה אפשר להשתמש באפונה של שימורים??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 במרץ 2017 אל15:30

      היי מירי,
      אני מתנצלת שלא עניתי מוקדם יותר…
      את יכולה להחליף את האפונה בקפואה בשימורים…
      יום מקסים

      הגב
      • אירה תגובה מאת:

        6 ביולי 2018 אל16:27

        שלום 🙂
        אם אני משתמשת באפונה משימורים, האם אופן הבישול משתנה?
        כמה קופסאות שימורים להשתמש בשביל המתכון הזה?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          7 בספטמבר 2018 אל17:55

          היי אירה
          לא ממליצה משימורים, הטעם והמקרם יוצא שונה.
          אפונה קפואה עושה עבודה מצויינת

          הגב
  8. מעיין תגובה מאת:

    12 בפברואר 2017 אל14:23

    יאמי ! המתכון היחיד לאפונה שאף פעם לא מאכזב !

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 בפברואר 2017 אל13:42

      תודה רבה מעיין, כיף לשמוע!
      סוף שבוע נפלא.

      הגב
  9. גל תגובה מאת:

    13 באוקטובר 2016 אל16:18

    אפשר בלי לטגן בצל ולהוסיף פפריקה מתוקה בשביל הצבע
    איך אני עושה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 באוקטובר 2016 אל21:02

      היי גל, אין שום בעיה להכין ללא הבצל, פשוט הכניסי את האפונה ללא הבצל והוסיפי פפריקה מתוקה לפי טעמך.
      לדעתי כחצי כפית פפריקה תוסיף המון.
      חג שמח.

      הגב
    • נגאטו רטה תגובה מאת:

      17 ביוני 2020 אל15:29

      יצא לי אששש , תודה

      הגב
  10. בת שבע נוסבאום תגובה מאת:

    5 באוגוסט 2016 אל13:18

    הוספתי גירסה לאפונה. בצל לבן גדול ובצל סגול קטן, קופסת פטריות קטנה כשהבצל מתחיל להשחים הוספתי את הפטריות וחמש דקות אחר כך את האפונה.
    טעים מאד

    הגב
  11. רמי תגובה מאת:

    6 במאי 2016 אל14:28

    דנה שלום. מתכון מעולה טעים מאוד וקל להכנה. תודה ושבת שלום.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 במאי 2016 אל23:29

      היי רמי,
      תודה רבה, כיף לשמוע.
      יום מקסים.

      הגב
  12. ענתי תגובה מאת:

    17 בדצמבר 2015 אל12:07

    היי דנה – האם מתאים להכין את זה עם שקית אפונה וגזר?תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בדצמבר 2015 אל9:40

      היי ענתי.
      מתנצלת על שלא עניתי מוקדם יותר…
      ניתן בהחלט להכין עם אפונה וגזר.
      יום טוב…

      הגב
  13. ענת תגובה מאת:

    19 בינואר 2014 אל8:20

    הכנתי ביום שישי – מעולה -טעים מאוד. אני בישלתי בערך כ -20 דקות.תודה דנה

    הגב
  14. שרית תגובה מאת:

    4 בינואר 2014 אל12:44

    מתכון מעולה, גם אני אוהבת אפונה רכה. תודה רבה דנה!

    הגב
  15. ענת תגובה מאת:

    4 בינואר 2014 אל6:46

    היי דנה-גם אני מבשלת אפונה אבל ממש לא 40 דקות .דעתי כדי שהיא תשמור על צורתה ולא מעוכה 20 דקות בלבד.תודה

    הגב
  16. אילנה תגובה מאת:

    3 בינואר 2014 אל10:46

    זמן בישול האפונה המוקפאת הוא לדעתי צריך להיות קצר ביותר, כי ידוע שהירקות הקפואים כבר בושלו במקצת, וזה מקצר את משך הבישול אחר כך.
    במתכון כתוב 30-40 דק' יהפוך אותו למרק. האם אין כאן טעות???
    תקני אותי אם אני טועה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בינואר 2014 אל11:40

      שלום אילנה, האפונה הופכת להיות רכה מאוד אך עדיין שומרת על צורתה (בהחלט לא הופכת למרק מאחר והנוזלים מצטמצמים). עם זאת תוכלי לבשל אותה לפי טעמך האישי, פשוט תטעמי מידי פעם ותוכלי לעצור את הבישול במרקם הרצוי. סוף שבוע נפלא.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים