עוף בערמונים

עוף בערמונים הייא מנה מעולה כשמתחשק לגוון עם מנה בשרית מיוחדת. השילוב של הפטריות, היין והערמונים מקנה לעוף טעם מתקתק וארומה מושלמת.
אפשר להכין עוף בערמונים כמנה חגיגית באירוע ביתי או בארוחת שישי ואף אורח לא ישאר אדיש למנה הזו.

עוף בערמונים
מאת:
מספר מנות: 6
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 6-8 חלקי עוף (מפזרים מלח ופלפל שחור מעל)
  • 5 כפות שמן
  • 2 סלסילות של פטריות שמפיניון טריות
  • 3 בצל סגול
  • 2 שקיות של ערמונים קלופים מוכנים לאכילה
  • ½ 1 כוסות יין אדום
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית גדושה סוכר חום כהה (הדביק)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס מים
הוראות הכנה
  1. מנקים את הפטריות בעזרת מגבת לחה (לא שוטפים), את הפטריות הגדולות חוצים ל-2. מניחים בצחלת.
  2. חוצים את הבצלי ופורסים לפרוסות.
  3. מחממים סיר גדול ורחב ע להבה גבוהה ויוצקים אליו 3 כפות שמן.
  4. מניחים בזהירות את חלקי העוף ומטגנים 1-2 דקות מכל צד (ניתן לכסות בעזרת המכסה ולזיז את הסיר מהאש כאשר הופכים כדי שהשמן לא יתיז).
  5. מוציאים את חלקי העוף לצלחת ומניחים בצד.
  6. שופכים את הנוזלים שהצטברו במחבת ויוצקים כף שמן חדש.
  7. מטגנים את הפטריות 2 דקות עד שהן מעט מזהיבות ומוציאים שוב לצלחת.
  8. מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את הבצל 2 דקות עד שהוא מתרכך.
  9. מוסיפים את היין, מים, סילאן, מלח, וסוכר ומערבבים, מביאים לרתיחה (בערך 5 דקות).
  10. מוסיפים את חלקי העוף ומנמיכים את הלהבה לגמרי. מבשלים למשך כשעה.
  11. מוסיפים את הפטריות והערמונים וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות. (ניתן לצמצם את הרוטב כדי שיהיה סמיך יותר אם מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד מספר דקות).

תמונות הכנה


3 תגובות עבור - “עוף בערמונים”

  1. מעוניינת לנסות רק רוצה לדעת האם ניתן לוותר על היין האדום והאם צריך להוסיף משהו אחר במקום.
    תודה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *