מטבל פלפלים

מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת פלפלים, בכל סוג ובכל צבע ובעיקר חריפים!
מטבל פלפלים עשוי מפלפלים מתוקים קלויים (מגיעים בצנצנת מוכנה…), פלפל חריף כמובן והמון כוסברה.
מה שהכי יפה במטבל הזה הוא שאפשר להשתמש בו כמעט בכל דבר לדוגמא: מטבל לנאצ'וס (הולך מצויין גם עם גוואקמולי), ממרח בכריך, כתיבול ברוטב לפסטה והכי אהוב עלי: לצקת כף מהמטבל מעל לחזה עוף או שניצל יאמממי!
פשוט טוחנים את הכל במעבד מזון ושומרים במקרר בצנצנת, אז קדימה למה אתם מחכים?

מטבל פלפלים
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 צנצנת שימורים של פלפלים קלויים קלופים. (ללא הנוזלים)
  • 3-4 כפות מנוזל השימורים של הפלפלים
  • 3 פלפל צ'ילי (מי שלא אוהב חריף אפשר לשים 1 גמבה)
  • 1 חבילת כוסברה
  • 2 שיני שום
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס שמן קנולה
  • גרידת ליים
  • 1 ליים סחוט
הוראות הכנה
  1. במעבד מזון שמים את הפלפלים הקלויים, פלפלים החריפים, שום והכוסברה.
  2. טוחנים מעט כדי שהפלפלים והשום יהפכו לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את המלח, גרידת הליים, מיץ הליים ונוזל השימורים וטחנים שוב.
  4. כאשר המעבד מזון פועל יוצקים לאט לאט את השמן (דרך פתח הוספת הנוזלים).
  5. טוחנים עד לקבלת תערובת אחידה עם גושים. (ניתן לטחון עד שמקבלים את המקרם שאוהבים).
  6. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה ומעוקרת.

מטבל פלפלים – תמונות הכנה

מטבל פלפלים שמשתלב נהדר עם נאצ'וס ובירה
מטבל פלפלים שמשתלב נהדר עם נאצ'וס ובירה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *