תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור משמשים תוספת נהדרת לצד כל ארוחה ומככבת כתוספת קבועה על השולחן כשאני מכינה לבנות שלי עוף קסם.
המתכון מאוד פשוט להכנה ואין אפשרות לטעות, ניתן להכין תפוחי אדמה בתנור מתפוחי אדמה אדומים או לבנים, כך או כך הם יצאו מעולה!

תפוחי אדמה בתנור
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 5-6 תפוחי אדמה גדולים
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח גס
  • ½ כפית מלח רגיל
  • ⅓ כפית פפריקה
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחצי, כל חצי מחלקים ל- 3-4 פלחים. (לאורך).
  3. מניחים בתבנית גדולה, רצוי חד פעמית.
  4. מפזרים את המלח הגס, המלח הרגיל, הפפריקה והשמן ומערבבים בעזרת הידיים.
  5. מכניסים לתנור למשך 25 דקות, מערבבים בעדינות בעזרת מרית מתחתית התבנית על מנת שלא לשבור את הפלחים.
  6. ממשיכים לאפות עוד 20-30 דקות עד שתפוחי האדמה פריכים מבחוץ ורכים מאוד מבפנים.
  7. סידור תפוחי האדמה בתבניתלפני הכנסה לתנור
הערות
בתאבון!

תפוחי אדמה בתנור
תפוחי אדמה בתנור

3 תגובות עבור - “תפוחי אדמה בתנור”

  1. מעולים-מעולים וטעימים נורא . הכנתי שלשום-מעדן

    ואכן צדקת שרשמת – יש לערבב עם מרית שלא לשבור אתת התפוחי אדמה .

    מכינה גם מחר.תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *