עוגת קפה

אם יצא לכם לטעום עוגת קפה בעבר, אתם כבר יודעים שעוגת קפה טובה היא תענוג אמיתי.
עוגת הקפה שלי היא עוגה בחושה בטעם קפה בעלת אווריריות מיוחדת במינה (ברצינות, זה כמו לאכול ענן בטעם קפה 🙂 ), המתכון מאוד פשוט, לא מכיל מוצרי חלב וזמן הכנת הבלילה יקח לכם 10 דקות בלבד, מומלץ בחום.

עוגת קפה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ¾ כוס סוכר חום דמררה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 3-4 כפות אבקת נס קפה מגורען (תלוי בחוזק שאתם רוצים- אני שמה 4)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • קןרט מלח
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מערבבים את אבקת הקפה בכוס המים הרותחים ומניחים בצד.
  3. מנפים את הקמח לקערה קטנה ומוסיפים את הסודה לשתייה והמלח, מניחים בצד.
  4. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. (אני משתמשת במטרפה ידנית ולא חשמלית).
  5. מוסיפים את השמן ובוחשים.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח ובוחשים.
  7. מוסיפים בזהירות את כוס הקפה ובוחשים עד לתערובת אחידה, נזהרים לא לערבב יותר מידי כדי שהעוגה לא תהיה קשה.
  8. יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק מאורכות.
  9. אופים למשך 30-35 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא נקי.
  10. מניחים לעוגה להתקרר לפני שפורסים מאחר והעוגה רכה מאוד...
הערות
בתאבון!

 

עוגת קפה - מבט מקרוב
עוגת קפה – מבט מקרוב

47 תגובות עבור - “עוגת קפה”

    1. היי ליטל
      אנחנו מאוד אוהבים לפזר רק אבקת סוכר אבל עוגת קפה יכולה להיות מושלמת גם עם זיגוג קל של שוקולד מעל או שוקולד מריר מגורר…
      יום נעים

  1. עוגה מעולה! טיפ קטן , הוספתי לבלילה פקאנים שבורים וזה כל כך שידרג אותה!!! ממליצה בחום❤

  2. שלום העוגה נראית נהדר! אני ממש מעוניינת להכין אותה בגירסת שוקולד. ראיתי כבר שביקשו והפנית לעוגה אחרת שאני מכירה ואוהבת, אבל מעוניינת ממש במרקם הנוכחי של העוגת קפה .
    אשמח אם תוכלי להגיד לי איך לעשות אותה בתור עוגת שוקולד. תודה

  3. שלום, העוגה נראית נפלאה!
    אני ממש ממש ישמח לעשות אותה בגירסה בטעם שוקולד ושתצא באותו מרקם (אורירי כמו ענן)
    ראיתי כבר שביקשו אותה בגרסת שוקולד והפנית לעוגות אחרות, אך נתפסתי על זאת 🙂
    אודה לך מאוד

    1. היי ירדן,
      תודה על תגובתך,
      אף פעם לא ניסיתי אך לדעתי את יכולה להחליף את הקפה ב-4 כפות קקאו אך להוסיף אותו עם הקמח ולא להמיס במים.
      ספרי לנו איך יצא…
      סופש נעים

    1. היי חנה, קצת לא ברורה לי השאלה.
      אם כוונתך להכין את עוגת השכבות מתערובת של גבינה ועוגיות לוטוס אז אני לא ממליצה מאחר והעוגיות לוטוס מאוד רכות ולא תהיה צורה לעוגה כשתחתכי והיא תהיה רכה מאוד.
      אם לא עניתי על שאלתך, אשמח אם תנסחי שוב את השאלה ואנסה לעזור.
      יום מקסים

    1. היי מיכל, הכפות הן כפות מדידה המגיעות בסט של כפיות וכפות.
      במידה ואין לך, במקרה הזה תוכלי לשים קפה בכפות גדושות או שטוחות לפי טעמך האישי ודרגת החוזק הרצויה לך.
      סוף שבוע נפלא.

    1. היי, עדיין לא ניסיתי את המתכון הנ״ל עם קמח מלא אך לדעתי זה אפשרי.
      מכיוון שקמח מלא זקוק ליותר נוזלים והתפחה תוכלי להמיר את הקמח לקמח מלא ולהוסיף ביצה נוספת.
      העוגה תהיה מעט פחות אוורירית אך לדעתי תצליח.
      המשך יום מקסים.

    1. היי שושי, הכוונה היא אכן לכפות, טעם הקפה לא מורגש כאשר משתמשים במעט קפה,
      תוכלי להחליף את הקפה לאבקת נס קפה של עלית שהיא עדינה יותר או לשים פחות קפה.
      המתכון מניב 2 עוגות.
      היו לי לא מעט ניסיונות עם העוגה הזו וזו הכמות המושלמת לדעתי אך תוכלי לשנות אותה לפי טעמך האישי.
      שבת שלום.

    1. שלום סיגל,
      הסודה לשתייה גורמת לכך שהעוגה תהיה אוורירית וקלילה מאוד, תוכלי לוותר עליה אך העוגה תהיה פחות אוורירית שזה גם בסדר…
      נשמח אם תנסי ותעדכני אותנו.
      שבת שלום.

  4. ה, תודה על המתכון. אין לי סוכר דמררה אבל יש לי סוכר לבן וסוכר חום דחוס.. יש לך רעיון לשילוב שלא אאבד את האפקט של הסוכר הכהה? תודה מראש

  5. אם אני מעוניינת בתבנית אינגליש קייק אחת, לעשות פשוט חצי מהמידות המצוינות (כלומר, ביצה אחת וכו'..)?

  6. עוגה טעימה מאוד במינימום עבודה מומלץ ביותר. כל הכבוד לך דנה תמשיכי לשתף אותנו בעוגות טעימות.

      1. היי רחלי
        תוכלי להמיר את הקמח התופח בקמח רגיל בתוספת אבקת אפייה.
        הכמות היא- על כל כוס קמח מוסיפים כפית אבקת אפייה.
        במתכון הזה תשתמשי ב-2 כוסות קמח רגיל ותוסיפי 2 כפיות של אבקת אפייה.
        מאוד חשוב להשתמש בכוסות וכפיות מדידה.
        המשך יום מקסים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *