• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת קפה

4 באוקטובר 2013 by דנה רביב 55 תגובות

אם יצא לכם לטעום עוגת קפה בעבר, אתם כבר יודעים שעוגת קפה טובה היא תענוג אמיתי.
עוגת הקפה שלי היא עוגה בחושה בטעם קפה בעלת אווריריות מיוחדת במינה (ברצינות, זה כמו לאכול ענן בטעם קפה 🙂 ), המתכון מאוד פשוט, לא מכיל מוצרי חלב וזמן הכנת הבלילה יקח לכם 10 דקות בלבד, מומלץ בחום.

הדפסה
עוגת קפה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  35 דקות
זמן כולל:  45 דקות
מרכיבים
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ¾ כוס סוכר חום דמררה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 3-4 כפות אבקת נס קפה מגורען (תלוי בחוזק שאתם רוצים- אני שמה 4)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • קןרט מלח
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מערבבים את אבקת הקפה בכוס המים הרותחים ומניחים בצד.
  3. מנפים את הקמח לקערה קטנה ומוסיפים את הסודה לשתייה והמלח, מניחים בצד.
  4. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. (אני משתמשת במטרפה ידנית ולא חשמלית).
  5. מוסיפים את השמן ובוחשים.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח ובוחשים.
  7. מוסיפים בזהירות את כוס הקפה ובוחשים עד לתערובת אחידה, נזהרים לא לערבב יותר מידי כדי שהעוגה לא תהיה קשה.
  8. יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק מאורכות.
  9. אופים למשך 30-35 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא נקי.
  10. מניחים לעוגה להתקרר לפני שפורסים מאחר והעוגה רכה מאוד...
הערות
בתאבון!
3.2.2124

 

עוגת קפה - מבט מקרוב
עוגת קפה – מבט מקרוב

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:ליד הקפה, ללא חלב ומוצריו, ללא לקטוז, עוגות בחושות, עוגת השבוע, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. נועה תגובה מאת:

    17 במאי 2023 אל12:16

    מתכון נדירררררררררררררררררררררררררררררררררררררר אני תמיד מכינה כמות כפולהההה

    הגב
  2. תמר תגובה מאת:

    15 ביולי 2021 אל22:07

    היי
    איזה גודל כוס להשתמש?
    אפשר לשים סוכר לבן במקום חום

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 ביולי 2021 אל10:15

      היי
      תמיד משתמשים בכוסות מדידה, לגבי הסוכר אין בעיה להחליף ללבן.
      יום נעים

      הגב
  3. דניאל תגובה מאת:

    10 בדצמבר 2020 אל19:08

    הי (: שכחתי בטעות לשים סוכר חום, כמה זה נורא?
    והכנתי פעם נוספת ושמתי במקום דמררה סוכר חום כהה לאפייה, חצי כוס סוכר לבו ו3/4 סוכר חום האם זה ממש ישנה את טעם העוגה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 בדצמבר 2020 אל20:03

      שבוע טוב
      גם סוכר לבן ימתיק את העוגה, העדיפות לסוכר חום היא מאחר והוא מעניק מעט לחות לעוגה וזה מותיר את העוגה לחה ורכה.
      חג שמח

      הגב
  4. ליטל תגובה מאת:

    4 בינואר 2019 אל11:20

    היי, איזה ציפוי מתאים לעוגה?
    תודה רבה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בינואר 2019 אל11:46

      היי ליטל
      אנחנו מאוד אוהבים לפזר רק אבקת סוכר אבל עוגת קפה יכולה להיות מושלמת גם עם זיגוג קל של שוקולד מעל או שוקולד מריר מגורר…
      יום נעים

      הגב
  5. סיון תגובה מאת:

    11 בנובמבר 2018 אל10:27

    קצרה מחמאות!!!

    הגב
  6. יסכה תגובה מאת:

    17 באוגוסט 2018 אל10:57

    תוכלי לכתוב לי מתכון לתבנית 32X25
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 באוגוסט 2018 אל12:45

      היי
      הבלילה תספיק לתבנית המלבנית שרשמת אך תצטרכי להאריך את זמן האפייה, כדאי לבדוק לאחר כ-30 דקות עם קיסם או שיפוד.

      הגב
  7. שני תגובה מאת:

    11 באוגוסט 2018 אל8:46

    האם הכמות הזאת תתאים ל 2 עוגות עגולות בקוטר 22? אם לא בכמה להכפיל את הכמויות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 באוגוסט 2018 אל12:57

      היי שני
      אני הכנתי בשתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס״מ והיה מושלם
      מניחה ש-22 גם יהיה בסדר.
      יום נעים

      הגב
  8. צופיה תגובה מאת:

    23 ביוני 2018 אל22:16

    עוגה מעולה! טיפ קטן , הוספתי לבלילה פקאנים שבורים וזה כל כך שידרג אותה!!! ממליצה בחום❤

    הגב
  9. שושנה תגובה מאת:

    13 בינואר 2018 אל20:16

    נייס

    הגב
    • שירה תגובה מאת:

      23 באפריל 2020 אל19:47

      יצא מעולה וממש אוורירי!
      מכינה פעם שניה אחרי הראשונה המוצלחת…

      הגב
  10. ירדן תגובה מאת:

    3 בינואר 2018 אל12:44

    שלום העוגה נראית נהדר! אני ממש מעוניינת להכין אותה בגירסת שוקולד. ראיתי כבר שביקשו והפנית לעוגה אחרת שאני מכירה ואוהבת, אבל מעוניינת ממש במרקם הנוכחי של העוגת קפה .
    אשמח אם תוכלי להגיד לי איך לעשות אותה בתור עוגת שוקולד. תודה

    הגב
  11. ירדן תגובה מאת:

    28 בדצמבר 2017 אל14:32

    שלום, העוגה נראית נפלאה!
    אני ממש ממש ישמח לעשות אותה בגירסה בטעם שוקולד ושתצא באותו מרקם (אורירי כמו ענן)
    ראיתי כבר שביקשו אותה בגרסת שוקולד והפנית לעוגות אחרות, אך נתפסתי על זאת 🙂
    אודה לך מאוד

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בינואר 2018 אל8:59

      היי ירדן,
      תודה על תגובתך,
      אף פעם לא ניסיתי אך לדעתי את יכולה להחליף את הקפה ב-4 כפות קקאו אך להוסיף אותו עם הקמח ולא להמיס במים.
      ספרי לנו איך יצא…
      סופש נעים

      הגב
  12. גל תגובה מאת:

    28 באוגוסט 2017 אל11:25

    מה גודל התבנית?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2017 אל13:44

      היי גל,
      רשום במתכון, 2 תבניות אינגליש קייק רגילות (לא קצרות)
      סוף שבוע נעים

      הגב
  13. נועה תגובה מאת:

    7 באוקטובר 2016 אל0:54

    הי, אפשר להפוך את העוגה לעוגת שוקולד ולא קפה, ואם כן איך?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 באוקטובר 2016 אל10:03

      שלום נועה,
      אם את מעוניינת להכין עוגת שוקולד יש לי שני מתכונים מעולים בשבילך: 1) עוגת שוקולד חלבית 2)עוגת שוקולד פרווה

      הגב
  14. חנה תגובה מאת:

    20 ביוני 2016 אל22:10

    אני מכינה עוגת שכבות… העוגה הזו תתאים לעוגת גבניה ועוגיית לוטס?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 ביוני 2016 אל9:37

      היי חנה, קצת לא ברורה לי השאלה.
      אם כוונתך להכין את עוגת השכבות מתערובת של גבינה ועוגיות לוטוס אז אני לא ממליצה מאחר והעוגיות לוטוס מאוד רכות ולא תהיה צורה לעוגה כשתחתכי והיא תהיה רכה מאוד.
      אם לא עניתי על שאלתך, אשמח אם תנסחי שוב את השאלה ואנסה לעזור.
      יום מקסים

      הגב
  15. מיכל כהן רביב תגובה מאת:

    18 במאי 2016 אל14:00

    היי דנה
    שאת כותבת כפות הם בהריון או שטוחות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 במאי 2016 אל9:58

      היי מיכל, הכפות הן כפות מדידה המגיעות בסט של כפיות וכפות.
      במידה ואין לך, במקרה הזה תוכלי לשים קפה בכפות גדושות או שטוחות לפי טעמך האישי ודרגת החוזק הרצויה לך.
      סוף שבוע נפלא.

      הגב
  16. פלונית תגובה מאת:

    20 באוקטובר 2015 אל2:16

    האם ניתן להשתמש בקמח מלא?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 באוקטובר 2015 אל9:06

      היי, עדיין לא ניסיתי את המתכון הנ״ל עם קמח מלא אך לדעתי זה אפשרי.
      מכיוון שקמח מלא זקוק ליותר נוזלים והתפחה תוכלי להמיר את הקמח לקמח מלא ולהוסיף ביצה נוספת.
      העוגה תהיה מעט פחות אוורירית אך לדעתי תצליח.
      המשך יום מקסים.

      הגב
  17. חנה תגובה מאת:

    8 באוקטובר 2015 אל23:57

    שלום, יש לי ביצים smal לשים 3 ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 באוקטובר 2015 אל23:58

      היי חנה,
      אכן אם הביצים הם small ניתן לנסות ולהשתמש ב 3 ביצים.
      אני מאמינה שעוגה תהיה מצוינת.
      חג שמח.

      הגב
  18. נירית תגובה מאת:

    9 בספטמבר 2015 אל19:09

    היכן לאחסן את העוגה במקרר או בחוץ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בספטמבר 2015 אל22:14

      שלום נירית,
      בתקופת הקיץ אני נוהגת לאחסן עוגות במקרר, עטופות / בקופסא אטומה ע״מ שלא יספגו את ריחות המקרר.

      הגב
  19. שושי תגובה מאת:

    28 באוגוסט 2015 אל23:28

    הכוונה לכפות נס קפה או כפיות? נראה לי מוגזם 3-4 כפות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 באוגוסט 2015 אל13:48

      היי שושי, הכוונה היא אכן לכפות, טעם הקפה לא מורגש כאשר משתמשים במעט קפה,
      תוכלי להחליף את הקפה לאבקת נס קפה של עלית שהיא עדינה יותר או לשים פחות קפה.
      המתכון מניב 2 עוגות.
      היו לי לא מעט ניסיונות עם העוגה הזו וזו הכמות המושלמת לדעתי אך תוכלי לשנות אותה לפי טעמך האישי.
      שבת שלום.

      הגב
      • נועה תגובה מאת:

        25 בפברואר 2016 אל16:00

        אז אם מכינים עם קפה נמס של עלית, כמה כפות/כפיות לשים?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          1 במרץ 2016 אל9:13

          היי נועה, תוכלי להשתמש ב-4 כפות קפה,
          יום מקסים.

          הגב
  20. סיגל תגובה מאת:

    28 באוגוסט 2015 אל19:18

    האם אפשר בלי סודה לשתיה? למה נחוץ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      28 באוגוסט 2015 אל19:35

      שלום סיגל,
      הסודה לשתייה גורמת לכך שהעוגה תהיה אוורירית וקלילה מאוד, תוכלי לוותר עליה אך העוגה תהיה פחות אוורירית שזה גם בסדר…
      נשמח אם תנסי ותעדכני אותנו.
      שבת שלום.

      הגב
  21. נטלי תגובה מאת:

    10 בינואר 2015 אל17:12

    אין לי שמן זה אפשרי בלי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בינואר 2015 אל20:29

      שלום נטלי,
      לא ניסיתי לאפות את העוגה ללא שמן אך אני מניחה שתוכלי להמיר את השמן ב 100 גרם של חמאה או מרגרינה מומסת.

      הגב
  22. רונית. תגובה מאת:

    8 באוגוסט 2014 אל9:00

    ה, תודה על המתכון. אין לי סוכר דמררה אבל יש לי סוכר לבן וסוכר חום דחוס.. יש לך רעיון לשילוב שלא אאבד את האפקט של הסוכר הכהה? תודה מראש

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 באוגוסט 2014 אל11:58

      היי רונית, את יכולה להשתמש ב- 3/4 כוס סוכר לבן ו- 1/2 כוס סוכר חום כהה דחוס.
      שבת שלום…

      הגב
  23. גלית תגובה מאת:

    4 ביולי 2014 אל11:06

    אם אני מעוניינת בתבנית אינגליש קייק אחת, לעשות פשוט חצי מהמידות המצוינות (כלומר, ביצה אחת וכו'..)?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 ביולי 2014 אל21:11

      שלום גלית, כן בהחלט.

      הגב
  24. קרין תגובה מאת:

    21 במרץ 2014 אל14:14

    עוגה טעימה מאוד במינימום עבודה מומלץ ביותר. כל הכבוד לך דנה תמשיכי לשתף אותנו בעוגות טעימות.

    הגב
    • הגר תגובה מאת:

      20 במרץ 2020 אל12:59

      הי,
      אם אין קמח תופח, אפשר להשתמש בקמח רגיל עם אבקת אפיה? באיזה יחס..?
      תודה מראש ושבת שלום ?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        27 במאי 2020 אל10:36

        היי הגר
        היחס להמרת קמח תופח זה תמיד על כל כוס קמח מוסיפים כפית מדודה של אבקת אפייה, כמובן שחשוב כוסות וכפיות מדידה.
        יום נעים

        הגב
  25. רינה תגובה מאת:

    11 במרץ 2014 אל10:44

    האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפיה? אם כן כמה א. אפיה?

    הגב
    • רחלי תגובה מאת:

      23 באוקטובר 2016 אל12:10

      שאלה טובה… האם אפשר באמת??

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        25 באוקטובר 2016 אל9:59

        היי רחלי
        תוכלי להמיר את הקמח התופח בקמח רגיל בתוספת אבקת אפייה.
        הכמות היא- על כל כוס קמח מוסיפים כפית אבקת אפייה.
        במתכון הזה תשתמשי ב-2 כוסות קמח רגיל ותוסיפי 2 כפיות של אבקת אפייה.
        מאוד חשוב להשתמש בכוסות וכפיות מדידה.
        המשך יום מקסים.

        הגב
  26. רנה תגובה מאת:

    6 במרץ 2014 אל12:28

    על עוגת קפה
    האם חייב סוכר חום דמררה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 במרץ 2014 אל12:46

      היי רנה, רצוי להשתמש בסוכר חום מאחר והוא מקנה לעוגה רכות וטעם יותר עדין אך תוכלי להחליפו בסוכר רגיל.
      יום טוב…

      הגב
  27. עינת תגובה מאת:

    25 בפברואר 2014 אל14:11

    היי דנה, האם יש צורך להפריד ביצים בעוגה הזאת?
    תודה, עינת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בפברואר 2014 אל10:52

      היי עינת, אין צורך להפריד את הביצים.
      יום מקסים…

      הגב
      • עידית תגובה מאת:

        12 במאי 2015 אל18:08

        עוגה מושלמת !!!

        הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים