• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת גבינה עם שמנת חמוצה

5 בספטמבר 2013 by דנה רביב 2 תגובות

עוגת גבינה עם שמנת חמוצה היא עוגת גבינה אפויה עם שכבה של שמנת חמוצה ותחתית של פירורי ביסקוויטים. עוגה טעימה במיוחד שניתן לשפר עם מגוון תוספות (הפעם הוספתי לעוגה שכבה של ריבת תותים).

הדפסה
עוגת גבינה עם שמנת חמוצה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה: 
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
לבסיס העוגה:
  • 100 גרם חמאה מומסת (במצב נוזלי)
  • 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
למילוי הגבינה:
  • ¾ כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן (רצוי לסנן אותה מעט בתוך בד או גזה)
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
  • ½ 1 כפות קורנפלור
לציפוי השמנת:
  • 1 מיכל של שמנת חמוצה- 200 מ״ל
  • 3 כפות סוכר
  • אפשרות הגשה: 4-5 כפות ריבה (תות, מישמש, אוכמניות, פטל )
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים מאוד.
  3. יוצקים על הפירורים את החמאה המומסת ומערבבים כדי שכל הפירורים יצופו בחמאה.
  4. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ ומשטחים בעזרת תחתית של כוס.
  5. מעבירים את בסיס העוגה למקפיא ל-10 דקות.
  6. בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, הביצים, הסוכר (3/4 כוס), קורנפלור ותמצית הוניל עד לתערובת אחידה ללא גושים.
  7. יוצקים את תערובת הגבינה מעל לבסיס העוגה ואופים בתנור למשך 25 דקות ובינתיים מכינים את השמנת החמוצה.
  8. מערבבים בקערה את השמנת החמוצה עם הסוכר עד שהתערובת חלקה. פותחים את דלת התנור ובעזרת כף יוצקים בצורה אחידה את הציפוי מעל לפני העוגה, אופים למשך 10 דקות נוספות.
  9. בסוף האפייה מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומניחים מגבת בפתח כדי שדלת התנור לא תהיה סגורה לגמרי.
  10. לאחר 10 דקות מוציאים את העוגה, בעזרת סכין חדה משחררים מעט את העוגה מסביב ומניחים לה להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר.
  11. עוטפים את העוגה בניילון נצמד ושמים במקרר למשך הלילה.
  12. הגבינה מגירה נוזלים לבסיס הביסקוויטים, לא לדאוג זו המטרה...
  13. לשידרוג העוגה ניתן למרוח שכבה דקה מאוד של ריבה באופן הבא: בקערה קטנה מערבבים את הריבה היטב כדי שתתרכך ותהיה נוחה למריחה מבלי לפגוע בשכבה העדינה של השמנת, מורחים בעדינות ומוודאים שהשכבה אחידה.
הערות
בתאבון!
3.3.3077

עוגת גבינה עם שמנת חמוצה – תמונות הכנה

עוגת גבינה ושמנת חמוצה - פירורי ביסקוויטים
עוגת גבינה ושמנת חמוצה – פירורי ביסקוויטים
עוגת גבינה ושמנת חמוצה - פירורי ביסקוויטים עם חמאה בתבנית
עוגת גבינה ושמנת חמוצה – פירורי ביסקוויטים עם חמאה בתבנית
עוגת גבינה ושמנת חמוצה - הכנת הבלילה
עוגת גבינה ושמנת חמוצה – הכנת הבלילה
עוגת גבינה ושמנת חמוצה - בלילה
עוגת גבינה ושמנת חמוצה – בלילה
עוגת גבינה ושמנת חמוצה - בלילה בתבנית
עוגת גבינה ושמנת חמוצה – בלילה בתבנית
עוגת גבינה ושמנת חמוצה - הכנת ציפוי השמנת
עוגת גבינה ושמנת חמוצה – הכנת ציפוי השמנת
עוגת גבינה ושמנת חמוצה - הוספת הציפוי לעוגה
עוגת גבינה ושמנת חמוצה – הוספת הציפוי לעוגה
עוגת גבינה ושמנת חמוצה - לאחר הוספת הציפוי
עוגת גבינה ושמנת חמוצה – לאחר הוספת הציפוי
עוגת גבינה ושמנת חמוצה - לאחר אפייה
עוגת גבינה ושמנת חמוצה – לאחר אפייה

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. פולי תגובה מאת:

    16 בספטמבר 2013 אל21:16

    דנה את הריבה מוסיפים על העוגה אחרי שמוציאים אותו מהמקרר לפני הגשה או לפני המקרר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 בספטמבר 2013 אל22:14

      שלום פולי,
      את הריבה מוסיפים אחרי שהעוגה התייצבה במקרר. בתאבון 🙂

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים