לחמניות מתוקות – מתכון מנצח

לחמניות מתוקות חמות מהתנור הן פינוק אמיתי, את הלחמניות הללו חמותי נוהגת להכין בארועים מיוחדים כמו חגים או ארוחות ערב חגיגיות לחברים. הלחמניות יוצאות מתוקות ואווריריות עם טעם טוב ומיוחד שלא טועמים בלחמניות מסחריות.
שימו לב שהלחמניות מתאימות גם למאכלים מלוחים / חריפים וכו' ולכן ורמת המתיקות בלחמניות הללו אינה גבוהה במיוחד, עם זאת מי שיודע שהוא מעוניין ברמת מתיקות גבוהה יותר יכול להוסיף סוכר כפי שמצוין בהערה שבגוף המתכון.

לחמניות מתוקות
מאת:
מספר מנות: 20
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • ¾ כוס סוכר (מי שאוהב לחמניות מתוקות יותר יכול להוסיף עוד ¼ כוס סוכר)
  • ½ 2 כוסות מים פושרים
  • 1 שקית שימרית (50 גרם)
לציפוי: ביצה
  • שומשום, קצח, פרג, גרעינים, פשתן ועוד.
הוראות הכנה
  1. בקערה גדולה מניחים: קמח, שימרית, סוכר, שמן ומים.
  2. מתחילים ללוש מעט ומוסיפים את הביצה, כאשר הביצה נטמעת פנימה מוסיפים כף מלח.
  3. ממשיכים ללוש למשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק מעט דביק, אלסטי ורך מאוד.
  4. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי.
  5. לאחר שהבצק תפח מסירים את הניילון נצמד ולשים מעט כדי להוציא את האויר.
  6. מקמחים מעט את הידיים ואת פני הבצק ולוקחים חופן מן הבצק (בערך בגודל של כדור טניס).
  7. מגלגלים את הבצק לצורת גליל קצת ארוך ויוצרים קשר.(צורה של לחמנייה). ניתן להכין לחמניות בכל צורה שאוהבים. (צמה, כדורים...)
  8. מניחים בתבנית התנור המרופדת הנייר אפייה במרווחים גדולים).
  9. מברישים בביצה ומפזרים ציפוי לפי בחירתכם.
  10. מניחים לבצק לתפוח שנית למשך שעה נוספת (אפשר קצת פחות אבל לא כדאי...).
  11. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  12. מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהלחמניות משחימות מעט.
הערות
ניתן להמיר את השמרים הטריים ב-2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
מומלץ לאכול חם מהתנור בתוספת חמאה, בתאבון!

תמונות הכנה – לחמניות מתוקות

תמונות נוספות

לחמניות מתוקות - לחמניה מתוקה עם חמאה
לחמניה מתוקה, חמה מהתנור עם הרבה חמאה… יאמי !
לחמניות מתוקות - חם מהתנור
חם מהתנור על מגש עץ

45 תגובות עבור - “לחמניות מתוקות – מתכון מנצח”

  1. בוקר טוב דנה
    הרגע התחלתי בהכנת הלחמניות שנראות טעימות מאוד מקווה שאצליח.
    הימרית את השמריים הטריים בשמרים יבשים כמו שציינת במתכון.
    בקשה קטנה נוספת אם תוכלי
    לרשום מתכון דומה ללחמניות כוסמין אם אפשר ללא שמרים אם יש לגבי סוכר זו תהיה החלטה שלי בכול מקרה אם אין אז גם לחמניות מקמח מלא.
    ידוע שהלבן לא בריא כלל.
    מודה לך מאוד ואעדכן בהמשך על הלחמניות

  2. דנה שלום,
    עשיתי אתמול את הלחמניות והם יצאו מצוין.
    אני רוצה לעשות שוב עם 2 ק"ג לצורך מצוות הפרשת חלה.
    האם פשוט להכפיל את הכמויות במתכון ? או שביצה ושמרים להשאיר באותו מתכונת?
    אשמח להכווונתך .

    תודה רבה,

  3. שלום, לסוכרתיים, האם אפשר להמיר הסוכר בממתיק או סעיוויה (אולי דבש)? ומהו יחס ההמרות? (אשתמש בקמח כוסמין/שיפון). תודה.

    1. היי,
      אני מתנצלת על כך שלא עניתי מוקדם יותר מאחר והייתי בחופשה בחו״ל.
      שינוי מרכיב הסוכר בבצק שמרים הוא לא אחד לאחד מאחר ולכל סוג ממתיק יש את דרגה מסויימת שבה הוא משנה את טעמו והופך להיות מעט מר ולכן איני ממליצה להמיר את הסוכר במתכון הזה.
      לגבי הקמח, קמח הכוסמין או השיפון דורשים יותר נוזלים ואפייה שונה מאשר קמח רגיל, כמובן שגם יחס השמרים ישתנה.
      בקרוב יעלה מתכון ללחמניות כוסמין ללא סוכר…
      יום מקסים.

      1. היי גילה, זמן העבודה משתנה אם תשתמשי במיקסר או תתפיחי פחות זמן…
        לי לוקח כ10 דקות להכין את הבצק ואני משאירה אותו לפעמים כחצי שעה התפחה אם אין לי זמן,
        זה בהחלט משתנה…
        יום טוב

    1. דנה, האם מתאים לעשות מהבצק כמו עוגיות קוראסון ולמלא בשוקולד?
      אני רוצה גם להכין לחמניות מתוקות וגם עוגיות..

  4. היי ,
    2 דברים , האם יש לך לתת לי כמויות על פחות מ1 ק״ג קמח אלא חצי קילו ?!
    ועוד שאלה , יש לי קמח תופח .. פשוט לוותר על השמרים , זה לא משנה בכמויות הקמח נכון ?

    1. היי נתלי, פשוט תוכלי לחלק את העמויות במתכון לחצי במדויק.
      לגבי הקמח, קמח תופח שונה מאוד מקמח רגיל עם שמרים. כאשר אופים לחמניות, לחם או עוגות שמרים משתמשים בקמח רגיל ומוסיפים לו שמרים טריים או יבשים.
      ערב טוב.

      1. היי שירה, אם מוסיפים יותר מידי שמרים אז הבצק תופח מהר מידי ופוגע בהתפתחות הגלוטן. ולכן הלחמניות לא יצאו במרקם הנכון.
        סוף שבוע טוב.

  5. היי ענת
    קניתי שמרים טריים יחד עם משפר אפייה רציתי לדעת האם זה בסדר להשתמש בזה וכמה זה יוצא 50 גרם בכפית
    תודה רבה

    1. היי עדן, אני מקווה שהבנתי נכון את השאלה שלך…
      אם את מודדת בכוסות רגילות תוכלי להשתמש בכוס הזכוכית השקופה עם ידית כמו שמכינים בה נס קפה, (ממלאים עד ס״מ מהסוף)
      בנוסף ניתן להמיר לכוס פלסטיק רגילה אך יש לשים לב שכל כוס שכתובה במתכון שווה ל-1/3 1 כוס פלסטיק מאחר והפלסטיק קטנה יותר.
      מאוד חשוב להשתמש בכוסות מדידה על מנת לקבל תוצאה טובה.
      מקווה שעזרתי, גמר חתימה טובה…

  6. הכנתי את הלחמניות הם יצאו טעימות מאוד ורכות אבל הם לא היו ממש מתוקות למרות ששמתי חצי כוס סוכר כמה צריך בשביל שיהיו מתוקות?

    1. היי ענת, במתכון כתוב שיש לשים 3/4 כוס סוכר, ומי שאוהב לחמניות מתוקות יותר יכול להוסיף עוד 1/4 כוס (כלומר סך הכל כוס סוכר שלמה).
      כך תקבלי לחמניות מתוקות וטעימות להפליא.
      שבת שלום.

  7. שלום דנה – האם ניתן להכין בקמח שמרים שיצא עתה לשוק אודה על תשובתך ! ושוב שנה טובה וגמר חתימה טובה shila

    1. היי שילה, ניתן להשתמש בקמח השמרים אך אני לא ממליצה מאחר ובקמח הזה יש פחות שמרים ממה שצריך במתכון ולכן יתקבלו לחמניות דחוסות יותר ופחות אווריריות.
      כדאי לשלב קמח עם שמרים טריים כדי לקבל תוצאה הרבה יותר טובה, (מומלץ בכל מתכון עם שמרים).
      גמר חתימה טובה!

  8. היי דנה-כד מדידה יש לי. הבעיה הכללית שלי שאיני יודעת כמה שווה בכוס מידה כוס מים.
    האם זה 240 מ"ל? ואז 2 כוסות זה 480 ?תודה

  9. היי דנה -נראה מעולה .
    כמה לחמניות יוצאים מקילו? פרג ששמים למעלה -זה פרג לא טחון או טחון?
    2 וחצי כוסות מים-לפי כוס מדידה ? יש לי אבל זה לא הרבה?

    סעיף 10 -שעה? האם לא מספיק התפחה של 20 דקות? די תופח מהר בצק היום?
    והכי חשוב -במיקסר לשים? פשוט שמים הכל במקיסר? סליחה על הבורות.חג שמח

    1. היי ענת, יוצאות כ-22 לחמניות.
      הפרג הוא לא טחון (בפרג טחון משתמשים לאפיית עוגות בעיקר)
      את המים מודדים בכד מדידה, הבצק צריך להיות רך ומעט דביק.
      התפחה של 20 דקות לא מספיקה, רצוי לפחות 40 דקות התפחה ויותר על מנת לקבל לחמניות אווריריות מאוד ולא דחוסות. (שימי לב שיש שני שלבי התפחה- צפי בתמונות)
      ניתן ורצוי להשתמש במיקסר אך שימי לב שלא מתחילים עם כל המרכיבים בבת אחת אלא יש סדר להוספת הביצה, המלח וכ"ו.
      בהצלחה ושנה טובה…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *