• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לחמניות מתוקות – מתכון מנצח

30 באוגוסט 2013 by דנה רביב 47 תגובות

לחמניות מתוקות חמות מהתנור הן פינוק אמיתי, את הלחמניות הללו חמותי נוהגת להכין בארועים מיוחדים כמו חגים או ארוחות ערב חגיגיות לחברים. הלחמניות יוצאות מתוקות ואווריריות עם טעם טוב ומיוחד שלא טועמים בלחמניות מסחריות.
שימו לב שהלחמניות מתאימות גם למאכלים מלוחים / חריפים וכו' ולכן ורמת המתיקות בלחמניות הללו אינה גבוהה במיוחד, עם זאת מי שיודע שהוא מעוניין ברמת מתיקות גבוהה יותר יכול להוסיף סוכר כפי שמצוין בהערה שבגוף המתכון.

הדפסה
לחמניות מתוקות
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 20
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • ¾ כוס סוכר (מי שאוהב לחמניות מתוקות יותר יכול להוסיף עוד ¼ כוס סוכר)
  • ½ 2 כוסות מים פושרים
  • 1 שקית שימרית (50 גרם)
לציפוי: ביצה
  • שומשום, קצח, פרג, גרעינים, פשתן ועוד.
הוראות הכנה
  1. בקערה גדולה מניחים: קמח, שימרית, סוכר, שמן ומים.
  2. מתחילים ללוש מעט ומוסיפים את הביצה, כאשר הביצה נטמעת פנימה מוסיפים כף מלח.
  3. ממשיכים ללוש למשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק מעט דביק, אלסטי ורך מאוד.
  4. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי.
  5. לאחר שהבצק תפח מסירים את הניילון נצמד ולשים מעט כדי להוציא את האויר.
  6. מקמחים מעט את הידיים ואת פני הבצק ולוקחים חופן מן הבצק (בערך בגודל של כדור טניס).
  7. מגלגלים את הבצק לצורת גליל קצת ארוך ויוצרים קשר.(צורה של לחמנייה). ניתן להכין לחמניות בכל צורה שאוהבים. (צמה, כדורים...)
  8. מניחים בתבנית התנור המרופדת הנייר אפייה במרווחים גדולים).
  9. מברישים בביצה ומפזרים ציפוי לפי בחירתכם.
  10. מניחים לבצק לתפוח שנית למשך שעה נוספת (אפשר קצת פחות אבל לא כדאי...).
  11. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  12. מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהלחמניות משחימות מעט.
הערות
ניתן להמיר את השמרים הטריים ב-2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
מומלץ לאכול חם מהתנור בתוספת חמאה, בתאבון!
3.5.3251

תמונות הכנה – לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות - הוספת החומרים היבשים
הוספת החומרים היבשים
לחמניות מתוקות - הוספת מים
הוספת מים
לחמניות מתוקות - הוספת ביצה
הוספת ביצה
לחמניות מתוקות - לאחר לישת הבצק
לאחר לישת הבצק
לחמניות מתוקות -לחמניות מתוקות - לאחר הוצאת האוויר לפני התפחה
לאחר הוצאת האוויר
לחמניות מתוקות - לאחר התפחה
לאחר התפחה
לחמניות מתוקות - הכנת הלחמניה 1
הכנת הלחמניה 1
לחמניות מתוקות - הכנת הלחמניה 2
הכנת הלחמניה 2
לחמניות מתוקות - הכנת הלחמניה 3
הכנת הלחמניה 3
לחמניות מתוקות - לפני אפייה
לחמניות מתוקות – לפני אפייה
לחמניות מתוקות - לאחר אפייה
לחמניות מתוקות – לאחר אפייה

תמונות נוספות

לחמניות מתוקות - לחמניה מתוקה עם חמאה
לחמניה מתוקה, חמה מהתנור עם הרבה חמאה… יאמי !
לחמניות מתוקות - חם מהתנור
חם מהתנור על מגש עץ

מתוייק תחת: מאפים וקישים מתוייג כ:יום כיפור, ללא לקטוז, מעל חצי שעה, מתאים להכנה עם ילדים, סוכות, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. סוזן תגובה מאת:

    19 בספטמבר 2021 אל12:39

    תודה על המתכון דנה יצאו מעולה הכנתי מקמח כוסמין לבן

    הגב
  2. מיכל תגובה מאת:

    22 בינואר 2020 אל11:47

    יצא מעולה תודה!
    אפיתי בחום גבוה של 250 מעלות והם תפחו מצויין.

    הגב
  3. אופק תגובה מאת:

    21 בספטמבר 2018 אל9:17

    היי, אני מכינה את המתכון. אין לי כוס מדידה, אז לגבי הכמויות אני משווה לכוס פלסטיק ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוקטובר 2018 אל12:29

      היי אופק
      אם אין לך כוס מדידה תשווי לכוס זכוכית של נס קפה, השקופה עם הידית.
      כוס פלסטיק היא קטנה מידי.

      הגב
  4. תומר תגובה מאת:

    3 בספטמבר 2018 אל21:01

    מעולה !!!

    הגב
  5. מור תגובה מאת:

    20 באוגוסט 2018 אל15:19

    היי
    רציתי לדעת האם יש מתכון ללחמניות מתוקות מקמח מלא/שיפון/כוסמין
    תודה 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בספטמבר 2018 אל17:44

      היי מור
      יעודכן בקרוב…
      יום נעים

      הגב
  6. חני תגובה מאת:

    25 באוגוסט 2017 אל10:23

    בוקר טוב דנה
    הרגע התחלתי בהכנת הלחמניות שנראות טעימות מאוד מקווה שאצליח.
    הימרית את השמריים הטריים בשמרים יבשים כמו שציינת במתכון.
    בקשה קטנה נוספת אם תוכלי
    לרשום מתכון דומה ללחמניות כוסמין אם אפשר ללא שמרים אם יש לגבי סוכר זו תהיה החלטה שלי בכול מקרה אם אין אז גם לחמניות מקמח מלא.
    ידוע שהלבן לא בריא כלל.
    מודה לך מאוד ואעדכן בהמשך על הלחמניות

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2017 אל13:46

      היי חני
      תודה על תגובתך…
      אכן מבאיחה להעלות בקרוב מתכונים ללחמניות מקמח כוסמין/קמח מלא
      יום מקסים

      הגב
  7. מיכל e תגובה מאת:

    30 בינואר 2017 אל12:40

    דנה שלום,
    עשיתי אתמול את הלחמניות והם יצאו מצוין.
    אני רוצה לעשות שוב עם 2 ק"ג לצורך מצוות הפרשת חלה.
    האם פשוט להכפיל את הכמויות במתכון ? או שביצה ושמרים להשאיר באותו מתכונת?
    אשמח להכווונתך .

    תודה רבה,

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בפברואר 2017 אל14:45

      היי מיכל,
      עליך להכפיל את המתכון בדיוק פי 2
      את כל המרכיבים ללא יוצא מן הכלל…
      בהצלחה והמשך יום מקסים.

      הגב
  8. מורן תגובה מאת:

    2 בנובמבר 2016 אל10:22

    האם ניתן לאחר ההכנה להקפיא את הלחמניות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בנובמבר 2016 אל9:57

      היי מורן,
      בוודאי שניתן להקפיא, רצוי לאטום היטב בעת ההקפאה. הן נשארות רכות וטעימות.
      יום נהדר.

      הגב
  9. alony תגובה מאת:

    24 ביולי 2016 אל16:33

    שלום, לסוכרתיים, האם אפשר להמיר הסוכר בממתיק או סעיוויה (אולי דבש)? ומהו יחס ההמרות? (אשתמש בקמח כוסמין/שיפון). תודה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 באוגוסט 2016 אל14:12

      היי,
      אני מתנצלת על כך שלא עניתי מוקדם יותר מאחר והייתי בחופשה בחו״ל.
      שינוי מרכיב הסוכר בבצק שמרים הוא לא אחד לאחד מאחר ולכל סוג ממתיק יש את דרגה מסויימת שבה הוא משנה את טעמו והופך להיות מעט מר ולכן איני ממליצה להמיר את הסוכר במתכון הזה.
      לגבי הקמח, קמח הכוסמין או השיפון דורשים יותר נוזלים ואפייה שונה מאשר קמח רגיל, כמובן שגם יחס השמרים ישתנה.
      בקרוב יעלה מתכון ללחמניות כוסמין ללא סוכר…
      יום מקסים.

      הגב
    • גילה כהן תגובה מאת:

      9 בספטמבר 2016 אל14:24

      כמה זמן הכל לוקח??

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        14 בספטמבר 2016 אל15:52

        היי גילה, זמן העבודה משתנה אם תשתמשי במיקסר או תתפיחי פחות זמן…
        לי לוקח כ10 דקות להכין את הבצק ואני משאירה אותו לפעמים כחצי שעה התפחה אם אין לי זמן,
        זה בהחלט משתנה…
        יום טוב

        הגב
  10. יונית תגובה מאת:

    30 באפריל 2016 אל13:20

    דנה אני עוקבת אחרייך לא מעט ואת פשוט נפלאה.
    תודה על מתכונים נהדרים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 במאי 2016 אל23:21

      היי יונית,
      איזה כיף לשמוע תגובה כל כך נהדרת!
      יום נפלא.

      הגב
    • שירה תגובה מאת:

      1 ביוני 2016 אל17:02

      דנה, האם מתאים לעשות מהבצק כמו עוגיות קוראסון ולמלא בשוקולד?
      אני רוצה גם להכין לחמניות מתוקות וגם עוגיות..

      הגב
  11. נתלי תגובה מאת:

    1 בפברואר 2016 אל14:27

    היי ,
    2 דברים , האם יש לך לתת לי כמויות על פחות מ1 ק״ג קמח אלא חצי קילו ?!
    ועוד שאלה , יש לי קמח תופח .. פשוט לוותר על השמרים , זה לא משנה בכמויות הקמח נכון ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בפברואר 2016 אל22:42

      היי נתלי, פשוט תוכלי לחלק את העמויות במתכון לחצי במדויק.
      לגבי הקמח, קמח תופח שונה מאוד מקמח רגיל עם שמרים. כאשר אופים לחמניות, לחם או עוגות שמרים משתמשים בקמח רגיל ומוסיפים לו שמרים טריים או יבשים.
      ערב טוב.

      הגב
    • שירה תגובה מאת:

      7 ביולי 2016 אל18:31

      היי שמתי בטעות חמישים גרם שמרים יבשים??מה זה אומר שהלך לי הבצק?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        22 ביולי 2016 אל9:47

        היי שירה, אם מוסיפים יותר מידי שמרים אז הבצק תופח מהר מידי ופוגע בהתפתחות הגלוטן. ולכן הלחמניות לא יצאו במרקם הנכון.
        סוף שבוע טוב.

        הגב
      • משה תגובה מאת:

        14 באוגוסט 2016 אל19:48

        מידה אחת של שמרים יבשים = שלוש מידות של שמרים טריים.

        הגב
  12. רינה תגובה מאת:

    11 בדצמבר 2015 אל11:04

    הכנתי את הלחמניות , וואי יצאו לי מעולות!! תודה לך חנוכה שמח!

    הגב
  13. רעות תגובה מאת:

    4 בדצמבר 2014 אל19:22

    היי ענת
    קניתי שמרים טריים יחד עם משפר אפייה רציתי לדעת האם זה בסדר להשתמש בזה וכמה זה יוצא 50 גרם בכפית
    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 בדצמבר 2014 אל14:48

      היי ענת, אין צורך להשתמש במשפר אפייה אך אם תרצי אפשר פשוט להוסיף לבצק.
      50 גרם זה בדיוק שקית שלמה של שמרית.
      שבת שלום.

      הגב
  14. עדן שער תגובה מאת:

    1 באוקטובר 2014 אל16:30

    היי דנה, אם אין לי כד מדידה ורק כוסות, כמה כוסות זה יוצא?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוקטובר 2014 אל19:18

      היי עדן, אני מקווה שהבנתי נכון את השאלה שלך…
      אם את מודדת בכוסות רגילות תוכלי להשתמש בכוס הזכוכית השקופה עם ידית כמו שמכינים בה נס קפה, (ממלאים עד ס״מ מהסוף)
      בנוסף ניתן להמיר לכוס פלסטיק רגילה אך יש לשים לב שכל כוס שכתובה במתכון שווה ל-1/3 1 כוס פלסטיק מאחר והפלסטיק קטנה יותר.
      מאוד חשוב להשתמש בכוסות מדידה על מנת לקבל תוצאה טובה.
      מקווה שעזרתי, גמר חתימה טובה…

      הגב
  15. שרה תגובה מאת:

    31 באוגוסט 2014 אל18:51

    לקג קמח כמה שמרים יבשים,כי זה מה שיש לי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2014 אל9:29

      היי שרה, ניתן להמיר את השמרים הטריים ב-2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
      בהצלחה.

      הגב
  16. עינת תגובה מאת:

    1 באוגוסט 2014 אל19:24

    הכנתי את הלחמניות הם יצאו טעימות מאוד ורכות אבל הם לא היו ממש מתוקות למרות ששמתי חצי כוס סוכר כמה צריך בשביל שיהיו מתוקות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוגוסט 2014 אל19:43

      היי ענת, במתכון כתוב שיש לשים 3/4 כוס סוכר, ומי שאוהב לחמניות מתוקות יותר יכול להוסיף עוד 1/4 כוס (כלומר סך הכל כוס סוכר שלמה).
      כך תקבלי לחמניות מתוקות וטעימות להפליא.
      שבת שלום.

      הגב
  17. לימור תגובה מאת:

    1 באוגוסט 2014 אל11:15

    מתכון מוצלח מאוד! קל להכנה והתוצאה מדהימה!

    הגב
  18. simcha תגובה מאת:

    1 באפריל 2014 אל19:33

    כמה גרם זה שקית שימרית? (שמרים אני מבין ?)

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 באפריל 2014 אל20:46

      שלום, בשקית שימרית יש 50 גרם של שמרים טריים. (שים לב שאתה לא משתמש בשמרים יבשים).

      הגב
  19. בלהה אילסר תגובה מאת:

    5 באוקטובר 2013 אל15:23

    תבורכי על המתכון !

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 באוקטובר 2013 אל18:55

      תודה בלהה, יש עוד המון מתכונים טובים בהכנה, שבוע טוב.

      הגב
  20. SHILA תגובה מאת:

    13 בספטמבר 2013 אל0:57

    שלום דנה – האם ניתן להכין בקמח שמרים שיצא עתה לשוק אודה על תשובתך ! ושוב שנה טובה וגמר חתימה טובה shila

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בספטמבר 2013 אל10:39

      היי שילה, ניתן להשתמש בקמח השמרים אך אני לא ממליצה מאחר ובקמח הזה יש פחות שמרים ממה שצריך במתכון ולכן יתקבלו לחמניות דחוסות יותר ופחות אווריריות.
      כדאי לשלב קמח עם שמרים טריים כדי לקבל תוצאה הרבה יותר טובה, (מומלץ בכל מתכון עם שמרים).
      גמר חתימה טובה!

      הגב
  21. ענת תגובה מאת:

    5 בספטמבר 2013 אל21:25

    היי דנה-כד מדידה יש לי. הבעיה הכללית שלי שאיני יודעת כמה שווה בכוס מידה כוס מים.
    האם זה 240 מ"ל? ואז 2 כוסות זה 480 ?תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 בספטמבר 2013 אל21:39

      היי ענת, צריך 2 וחצי כוסות שהם 600 מ״ל

      הגב
  22. ענת תגובה מאת:

    5 בספטמבר 2013 אל17:45

    זתודה רבה.כד מדידה אני מבינה.אבל כמה זה יוצא במל.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 בספטמבר 2013 אל19:16

      שלום ענת, זה יוצא 600 מ״ל.

      הגב
  23. ענת תגובה מאת:

    3 בספטמבר 2013 אל15:32

    היי דנה -נראה מעולה .
    כמה לחמניות יוצאים מקילו? פרג ששמים למעלה -זה פרג לא טחון או טחון?
    2 וחצי כוסות מים-לפי כוס מדידה ? יש לי אבל זה לא הרבה?

    סעיף 10 -שעה? האם לא מספיק התפחה של 20 דקות? די תופח מהר בצק היום?
    והכי חשוב -במיקסר לשים? פשוט שמים הכל במקיסר? סליחה על הבורות.חג שמח

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בספטמבר 2013 אל18:55

      היי ענת, יוצאות כ-22 לחמניות.
      הפרג הוא לא טחון (בפרג טחון משתמשים לאפיית עוגות בעיקר)
      את המים מודדים בכד מדידה, הבצק צריך להיות רך ומעט דביק.
      התפחה של 20 דקות לא מספיקה, רצוי לפחות 40 דקות התפחה ויותר על מנת לקבל לחמניות אווריריות מאוד ולא דחוסות. (שימי לב שיש שני שלבי התפחה- צפי בתמונות)
      ניתן ורצוי להשתמש במיקסר אך שימי לב שלא מתחילים עם כל המרכיבים בבת אחת אלא יש סדר להוספת הביצה, המלח וכ"ו.
      בהצלחה ושנה טובה…

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים