עוגת תפוזים

עוגת תפוזים, עוגה אוורירית, רכה ומאוד טעימה, עוגה זו היא גם ההשראה לעוגת הלימון שלי.
המתכון הספציפי הזה הוא המתכון האהוב על סבתא שלי, וכראייה היא מבקשת מאמא שלי להכין לה את העוגה הזו בכל יום שישי.

עוגת תפוזים
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים לחלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי סחוט
  • גרידה מקליפת חצי תפוז (לא חובה אבל רצוי)
לסיום העוגה:
  • ⅓ כוס מיץ תפוזים
  • אבקת סוכר
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בעזרת מיקסר מקציפים את החלבונים (הלבן) עם הסוכר לקצף יציב וחזק (זמן ההקצפה משתנה בהתאם לכל מיקסר וטמפרטורת הביצים).
  3. בקערה נוספת מקציפים ידנית את החלמונים עם הסוכר וניל עד שהסוכר נמס והתערובת מתבהרת.
  4. יוצקים שמן, מיץ תפוזים וקליפת התפוז לקערת החלמונים (הצהוב) ומערבבים.
  5. יוצקים באיטיות את תערובת החלמונים לקצף החלבונים ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד המרכיבים (לא לערבב יותר מידי).
  6. מוסיפים חצי מכמות הקמח ומקפלים בעזרת מרית (תנועות קיפול מלמטה למעלה באיטיות), מוסיפים את החלק השני של של הקמח ומקפלים שוב. בהתחלה יש גושים אך הם מתפרקים לבסוף...
  7. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או מלבנית.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים למשך כ-40-45 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש.
  9. מכבים את התנור ומוציאים את העוגה, יוצקים בעזרת כף בצורה אחידה את ⅓ כוס מיץ התפוזים ומחזירים לתנור ל-5 דקות כשהתנור כבוי. לאחר 5 דקות מוצאים את העוגה מהתנור כדי שתתקרר מעט.
  10. מפזרים אבקת סוכר.
הערות
בתאבון!

עוגת תפוזים – תמונות הכנה

עוגת תפוזים חמה מהתנור
עוגת תפוזים חמה מהתנור

16 תגובות עבור - “עוגת תפוזים”

  1. זו פעם ראשונה שאני מגיבה בפורום כלשהו אבל הייתי חייבת. הכנתי היום את העוגה-בוודאות הגרסה הכי מוצלחת שיצאה לי לעוגה הזו ולעוגות בחושות בכלל, טעימה מאוד וקלילה בצורה יוצאת דופן. הוספתי קצת קוקוס וזה מושלם!!! תודה רבה על המתכון. אתי

  2. תודה על המתכונים פשוט תענוג הברים מעולים ועוגת התפוזים חפשתי הרבה זמן בדיוק את המכון תודה רבה . ושבוע טוב

    1. היי גלית, תוכלי להכין חצי מהכמות או לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק.
      שימי לב להשאיר לפחות 2 ס״מ עד לשפת התבנית מאחר והעוגה תופחת.
      שבוע טוב.

  3. אני נהנת לראות את המתכונים כול כך נהדרים וקלים שכייף להכין את העוגות קלות וכייף להכין .
    עוגת התותים מדהימה טעם של עוד

  4. דנה שלום אתר שלך מעניין מאד כשאני רוצה לחפש מתכון אני מחפשת דבר ראשון אצלך עלי והצליחי . האם אפשר להכין את עוגת התפוזים בלי הסירופ הילדים שלי לא אוהבים עוגות רטובות .וגם אני עדין מחכה לתגובה לשאלה ששאלתי על העוגיות רולדה בצק פריך ……………תודה

    1. היי ליאת, קודם כל תודה רבה לך!
      לגבי עוגת התפוזים, העוגה נהדרת, רכה ועסיסית גם ללא הסירופ אז אין שום בעיה להכין אותה ללא הסירופ.
      לגבי עוגיות הרולדה, בקרוב (השבוע) יעלה לאתר מתכון של עוגיות רולדה עם בצק פריך (מעט יותר קשה)…
      חג שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *