• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת תפוזים

18 באוגוסט 2013 by דנה רביב 16 תגובות

עוגת תפוזים, עוגה אוורירית, רכה ומאוד טעימה, עוגה זו היא גם ההשראה לעוגת הלימון שלי.
המתכון הספציפי הזה הוא המתכון האהוב על סבתא שלי, וכראייה היא מבקשת מאמא שלי להכין לה את העוגה הזו בכל יום שישי.

הדפסה
עוגת תפוזים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים לחלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי סחוט
  • גרידה מקליפת חצי תפוז (לא חובה אבל רצוי)
לסיום העוגה:
  • ⅓ כוס מיץ תפוזים
  • אבקת סוכר
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בעזרת מיקסר מקציפים את החלבונים (הלבן) עם הסוכר לקצף יציב וחזק (זמן ההקצפה משתנה בהתאם לכל מיקסר וטמפרטורת הביצים).
  3. בקערה נוספת מקציפים ידנית את החלמונים עם הסוכר וניל עד שהסוכר נמס והתערובת מתבהרת.
  4. יוצקים שמן, מיץ תפוזים וקליפת התפוז לקערת החלמונים (הצהוב) ומערבבים.
  5. יוצקים באיטיות את תערובת החלמונים לקצף החלבונים ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד המרכיבים (לא לערבב יותר מידי).
  6. מוסיפים חצי מכמות הקמח ומקפלים בעזרת מרית (תנועות קיפול מלמטה למעלה באיטיות), מוסיפים את החלק השני של של הקמח ומקפלים שוב. בהתחלה יש גושים אך הם מתפרקים לבסוף...
  7. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או מלבנית.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים למשך כ-40-45 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש.
  9. מכבים את התנור ומוציאים את העוגה, יוצקים בעזרת כף בצורה אחידה את ⅓ כוס מיץ התפוזים ומחזירים לתנור ל-5 דקות כשהתנור כבוי. לאחר 5 דקות מוצאים את העוגה מהתנור כדי שתתקרר מעט.
  10. מפזרים אבקת סוכר.
הערות
בתאבון!
3.3.3077

עוגת תפוזים – תמונות הכנה

עוגת תפוזים - תערובת החלמונים
עוגת תפוזים – תערובת החלמונים
עוגת תפוזים - הוספת תערובת החלמונים
עוגת תפוזים – הוספת תערובת החלמונים
עוגת תפוזים - בלילת העוגה
עוגת תפוזים – בלילת העוגה
עוגת תפוזים - לפני אפייה
עוגת תפוזים – לפני אפייה
עוגת תפוזים - הוספת מיץ תפוזים על העוגה
עוגת תפוזים – הוספת מיץ תפוזים על העוגה
עוגת תפוזים
עוגת תפוזים
עוגת תפוזים חמה מהתנור
עוגת תפוזים חמה מהתנור

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:יום כיפור, ליד הקפה, ללא חלב ומוצריו, ללא לקטוז, סוכות, עוגות בחושות, עוגת השבוע, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. ענת תגובה מאת:

    13 באפריל 2019 אל21:50

    הכנתי את העוגה יצאה מעולה, קיבלתי המון מחמאות בזכותך. יישר כח תודה רבה 🙂

    הגב
  2. אתי ש. תגובה מאת:

    18 באוקטובר 2018 אל19:52

    זו פעם ראשונה שאני מגיבה בפורום כלשהו אבל הייתי חייבת. הכנתי היום את העוגה-בוודאות הגרסה הכי מוצלחת שיצאה לי לעוגה הזו ולעוגות בחושות בכלל, טעימה מאוד וקלילה בצורה יוצאת דופן. הוספתי קצת קוקוס וזה מושלם!!! תודה רבה על המתכון. אתי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 באוקטובר 2018 אל15:53

      היי אתי
      תענוג בשבילי לקרוא את תגובתך!
      תודה רבה ושבת שלום

      הגב
  3. מזל תגובה מאת:

    22 בדצמבר 2016 אל14:51

    שלום רציתי לדעת איך אפשר להמיר את הקמח התופח בקמח רגיל וכמה אבקת אפייה שמים במקום?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 בדצמבר 2016 אל11:43

      שלום מזל,
      ניתן להמיר את הקמח תופח בקמח רגיל. עליך להשתמש ב 2 כוסות קמח רגיל ובנוסף 2 כפיות אבקת אפייה.
      שבת שלום.

      הגב
  4. שולי תגובה מאת:

    18 בדצמבר 2016 אל14:39

    תודה על המתכונים פשוט תענוג הברים מעולים ועוגת התפוזים חפשתי הרבה זמן בדיוק את המכון תודה רבה . ושבוע טוב

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 בדצמבר 2016 אל11:02

      היי שולי,
      תודה רבה על תגובה נפלאה…
      שבוע מקסים

      הגב
  5. גלית תגובה מאת:

    4 ביולי 2014 אל11:01

    מה המידות/כמויות לעוגה בתבנית של אניגליש קייק?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 ביולי 2014 אל21:18

      היי גלית, תוכלי להכין חצי מהכמות או לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק.
      שימי לב להשאיר לפחות 2 ס״מ עד לשפת התבנית מאחר והעוגה תופחת.
      שבוע טוב.

      הגב
  6. ענת אבדר תגובה מאת:

    18 ביוני 2014 אל9:17

    שאפו! מאז שגיליתי את אתר בישולי,אהבתי לבישול ואפיה התעצמה.
    מתכונים קלילים,פשוטים ועם זאת מוצלחים.
    ממליצה מאוד על עוגת קינמון,עוגת לוטוס,תפוזים…

    הגב
  7. קרין תגובה מאת:

    2 באפריל 2014 אל12:41

    היי דנה האם חייב מיץ תפוזים טרי או אפשר רגיל?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 באפריל 2014 אל20:44

      היי קרין, את יכולה להשתמש בכל סוג של מיץ תפוזים.

      הגב
  8. שושי תגובה מאת:

    12 בינואר 2014 אל10:36

    אני נהנת לראות את המתכונים כול כך נהדרים וקלים שכייף להכין את העוגות קלות וכייף להכין .
    עוגת התותים מדהימה טעם של עוד

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בינואר 2014 אל21:31

      היי שושי, תודה רבה.
      ערב טוב.

      הגב
  9. ליאת ישורון תגובה מאת:

    26 בנובמבר 2013 אל23:13

    דנה שלום אתר שלך מעניין מאד כשאני רוצה לחפש מתכון אני מחפשת דבר ראשון אצלך עלי והצליחי . האם אפשר להכין את עוגת התפוזים בלי הסירופ הילדים שלי לא אוהבים עוגות רטובות .וגם אני עדין מחכה לתגובה לשאלה ששאלתי על העוגיות רולדה בצק פריך ……………תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 בנובמבר 2013 אל18:58

      היי ליאת, קודם כל תודה רבה לך!
      לגבי עוגת התפוזים, העוגה נהדרת, רכה ועסיסית גם ללא הסירופ אז אין שום בעיה להכין אותה ללא הסירופ.
      לגבי עוגיות הרולדה, בקרוב (השבוע) יעלה לאתר מתכון של עוגיות רולדה עם בצק פריך (מעט יותר קשה)…
      חג שמח!

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים