מתכון לפלאפל מושלם!

איך אפשר לעמוד בפיתוי של כדורי פלאפל חמים וריחניים?!
כולם בטוחים שמאוד קשה להכין פלאפל בבית ועדיף פשוט לגשת לדוכן הפלאפל למטה ולקנות מנה, אך זה לא נכון, עם טיפונת השקעה תקבלו כמות מאוד גדולה של תערובת לפלאפל שתוכלו להקפיא ולהפשיר כשמתחשק, פשוט לחמם שמן ולטגן.
מושלם לאירוח של חברים עם מינימום השקעה! עבודת ההכנה שלכם תהיה רק על חיתוך ירקות ותוספות שתגישו עם הפלאפל. צ'יק צ'ק מטגנים ומתענגים על כל ביס… ושלא נדבר על הריח שבבית, זהירות שכנים טובים עלולים לקפוץ לבקר… 🙂

מתכון לפלאפל
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • חצי קילו חומוס יבש (מושרה במים למשך לילה)
  • 1 בצל גדול
  • 6-7 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות כמון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות קמח
  • ½ כוס מים
להכנת פלאפל מתובל:
  • 2 חופנים של כוסברה טרייה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3-4 גבעולי בצל ירוק
  • שמן לטיגון
הוראות הכנה
  1. קולפים את הבצל וחותכים לרבעים.
  2. קולפים את שיני השום
  3. טוחנים את גרגירי החומוס, הבצל, השום, הפלפל הירוק, הבצל הירוק והכוסברה (במעבד מזון טוחנים בלחיצות קצרות/פולסים)
  4. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים: אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, כמון, פלפל שחור, קמח ומים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מחממים סיר בינוני עם שמן לטיגון בעומק של כ- 3-5 ס"מ. (משאירים על להבה בינונית כדי שלא ישחים מהר והחומוס בפנים לא יתבשל)
  6. בעזרת כלי לפלאפל מעבירים בערך כף מהתערובת ומיישרים את הצדדים עד ליצירת כדור (למי שאין, ניתן להשתמש בשתי כפות), יוצקים בזהירות לשמן ומטגנים משני הצדדים עד שהכדור משחים, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. (ניתן להוסיף תיבול לשאר התערובת במידה וצריך).
  7. מגישים חם מאוד לצד תוספות לפי טעמכם האישי לדוגמא: כרוב חמוץ, טחינה, סחוג, צ'יפס, סלט קצוץ וכו'...
  8. בתאבון!
הערות
ניתן לטחון את תערובת הפלאפל במטחנת בשר או לחילופין במעבד מזון.
כדאי להקפיא בקופסאות לא גדולות מידי כדי שבכל פעם שמתחשק פשוט מפשירים קופסא אחת.

פלאפל – תמונות הכנה

 

מתכון לפלאפל - פלאפל ביתי וסלטים
מתכון לפלאפל – פלאפל ביתי וסלטים

59 תגובות עבור - “מתכון לפלאפל מושלם!”

  1. שלום דנה המקסימה,
    המתכון יצא ממש מעולה,שאלתי היא,
    האם לאחר הכנת העיסה אפשר לטגן?או שחובה
    להכניס את העיסה למקרר לשעה לפני הטיגון?
    תודה,
    ויום טוב.

    1. היי שי, ראשית כל אני מתנצלת על שלא עניתי מוקדם יותר.
      אפשר לטגן ללא קירור אך יש סיכוי גדול שהכדורים מעט יתפרקו בטיגון, בנוסף… רצוי לחכות על מנת שהטעמים יתחזקו.
      חג שמח

  2. הפלאפל יצא ממש מושלם במרקם ובטעם. תודה על מתכון מדויק ביותר. לא הוספתי מים בכלל. למה מוסיפים מים? כמו כן, הוספתי כף אחת של קמח ויצא נהדר.
    תודה רבה על המתכון! מאמצת אותו לעתיד לבוא

  3. שלום,
    הכנתי כמות גדולה של עיסת פלאפל ושמתי בעיסה אבקת אפיה אני רוצה להקפיא חלק להכנה בפעם הבאה..
    לכמה זמן זה טוב במקפיא?
    תודה עינת.

    1. היי עינת,
      בדרך כלל שמים אבקת אפייה לאחר ההפשרה כדי שהאבקה תשאר פעילה אך אני ממליצה לך להקפיא ולנסות לטגן אחד לבדיקה, אם יש צורך אז תוסיפי מעט טבקת אפייה.
      את ההפשרה יש לעשות במקרר או בטמ״פ החדר ולא במיקרוגל.
      יום מעים

  4. אני רוצה להכים פלאפל אבל שיהיה רק צהוב בפנים ולא ירוק האם אפשר פשוט לותר על כול התוספות הירוקות ועדיין יהיה לי פלאפל טעים?

    1. היי רות,
      מאחר והירק מוסיף המון טעם, תצטרכי פשוט להוסיף עוד תבלינים במקומו.
      כלומר יותר מלח, חוואיג׳ וכורכום… (לצבע הצהוב). תטעמי את התערובת כדי לדעת מה חסר.
      בהצלחה.

      1. היום הכנתי בפעם הראשונה פלאפל יצא טעים מאוד .ראיתי שזה מתחיל להתפורר אז שפכתי 3 כפות של טחינה גולמית והתוצאה ממש מעולה .

  5. היי אני ממש רוצה להכין לצהרים פלאפל ולא השרייתי תחומוס ניתן להכין מחומוס בקופסאת שימורים?

  6. הי רציתי לשאול חובה להוסיף קמח ופירורי לחם נסתי לטגן ללא המצרכים הללו ויצא נהדר האם זה עקרוני והאם אני יכולה לעשות את הקציצות בתנור יש דרך לעשות זאת מבלי שיתיבשו אשמח לתגובה תודה והמתכון נהדר

    1. היי שוש,
      אני שמחה שאהבת את המתכון, את יכולה לטגן את כדורי הפלאפל ללא קמח אם הם לא מתפרקים לך בשמן.
      תפקיד הקמח הוא ״לקשור״ את כל המרכיבים ולמנוע התפרקות של של הכדורים במגע עם שמן הטיגון בגלל הנוזלים, תמיד תנסי כדור או שניים לפני הוספת הקמח ותחליטי אם את זקוקה לקמח.
      לגבי שאלתך השניה: לא ניסיתי להכין בתנור אך לדעתי זה יקשה את הכדורים מעט.
      יום מקסים.

  7. יש לי שאלה האם שאני משרה את החומוס לילה לפני אני יכולה להשרות אותו עם הסודה לשתייה כבר יחד , או רק שאני מכינה את התערובת עם בצל והכל כמו שרשמת להוסיף את הסודה ? אני מנסה 200 פעם ולא הולך לי הפלפל יוצא קשה הילדים לא יכולים לאכול , הבנתי גם שבמקום סודה לשתייה אבקה אפשר סודה קצת ששותים האם זה נכון ? תודה רבה ומקווה שהפיעם אצליח , עוד משהון ואם חובה להשרות את הגריגרים במקרר או שזה בסדר שזה בחו.ץ?, עוד שאלה ואם עדיף להשרות את החומוס במים חמים או קרים ?תודה רבה על העזרה אני ממש מיואשת
    ואשמח אפילו לקבל הדרכה בטלפון0522786348, או באימייל תודה

    1. היי קרן, אנסה לענות על כל שאלותיך ובמידה וישנה עוד שאלה אשמח אם תכתבי לי שוב.
      לא להשרות את החומוס עם הסודה לשתייה.
      את הסודה לשתייה מוסיפים בסוף בלבד.
      תוותרי על הפלפל במידה וזה לא נטחן לך כמו שצריך. (זה תלוי במטחנה שלך)
      אין אפשרות להחליף את אבקת הסודה לשתייה בסודה נוזלית.
      רצוי להשרות את הגרגירים במקרר במיוחד בתקופת הקיץ החמה.
      את הגרגירים משרים במים קרים.
      ב ה צ ל ח ה !

  8. שבת שלום דנה יקרה!
    ניסיתי פעם ראשונה להכין פלאפל בייתי, מאוד חששתי במיוחד שהעיסה תתפרק
    וגם אין לי את הכלי לפלאפל כך שהייתי בטוחה שלא יצא לי טוב…
    המתכון שלך ממש מדיוק, קריא והכי הכי הכי חשוב טעיםםםם ברמות!
    כולם אהבו אצלי והכי כייף היה לעבוד לפי הכמויות שרשמת וממש לפי הסדר ככה יצא לי פלאפל מושלם.
    תודה רבה רבה לך על מתכון נהדר ♥

  9. האם יש דרך לזרז את ההשרייה של החומוס? התחלתי להשרות לפניי שעתיים ואני צריכה את הכדורים מוכנים להיום בשעה תשע. תודה!

    1. שלום רוני,
      לא מומלץ להאיץ את ההשרייה של החומוס.
      עם זאת הדרך היחידה שאני מכירה היא להשרות במיים רותחים (זה ישפיע על מרקם הפלאפל ולכן יכול להיות שהכדורים לא יחזיקו את צורתם במהלך הטיגון).
      חג שמח.

  10. שלום. האם אפשר להכין את התערובת במלואה (עם הקמח,סודה וכו..) ולהשאיר במקרר עד מחר בצהריים?

    1. היי יערה,
      רצוי שלא להוסיף את הסודה לשתייה עד לזמן שבו מתכוונים לטגן את כדורי הפלאפל מאחר והסודה גורמת לתסיסה בתערובת והיא תתפרק.
      תוכלי לשמור במקרר ללא הסודה ולהוסיף בסוף.
      יום טוב.

  11. היי דנה,

    איזה מתכון מצויין.. יצא נדיר.. זה מתכון שבלי שום ספק הולך להתווסף לאוסף המשפחתי של המאכלים.. הצעד הבא הוא לנסות להכין את המתכון בתנור..

  12. היי , המתכון נראה מהמם ולפי התגובות זה נכון
    השאלה שלי אם אני יכולה לגלגל את הכדורים לפני הטיגון ביד מכיון שאין לי כף לפלאפל ולא כל כך הבנתי את שיטת הכפות אשמח לעזרה 🙂

    1. היי אלין,
      תערובת הפלאפל מאוד רכה ולכן יהיה מאוד קשה לגלגל בידיים.
      תוכלי פשוט לקחת מעט מהתערובת בכפית ובעזרת כפית נוספת להניח בשמן. כלומר להעזר בכפית השנייה רק כדי ״לגרד״ את התערובת מהכפית כדי שתיפול לשמן.
      הצורה לא תהיה מושלמת אך בהחלט טעימה מאוד.
      שבוע טוב.

    1. היי חלי בוקר טוב לך.
      ניתן להקפיא את הכדורים לאחר הטיגון אך טעמם לאחר ההפשרה לא יהיה כמו מיד לאחר טיגון…
      אני ממליצה להקפיא את העיסה ללא חומרי ההתפחה ולהפשיר בעת הצורך. תוכלי לחלק את העיסה למנות קטנות וכך להפשיר בכל פעם מעט.
      שבוע טוב.

      1. בוקר אור לך
        לצערי ממש לא יצא טוב, כאילו העיסה לפי דעתי הייתה בסדר גמור
        וטעמתי קצת ממנה והיא הייתה טעימה אבל ברגע שהתחלתי לטגן
        הכל התפרק לי בשמן, זרקתי הכל לפח
        אין לי כלי לפלאפל אז ניסיתי לעשות כדורים ואי אפשר בכלל היה לעשות אז
        ניסיתי עם 2 כפות כמו שאמרת ופשוט הכל התפרק לי בשמן
        איפה הייתה הבעיה?

        1. בוקר טוב חלי,
          לפי מה שקראתי בתגובתך לדעתי התערובת היתה נוזלית מידי ורכה ולכן לא החזיקה את צורתה בשמן.
          במצב כזה ניתן להוסיף מעט קמח שיספוג את הנוזלים העודפים.
          מקווה שיסתדר בפעם הבאה…
          שבוע מקסים.

        2. גם לי התפרק הכל בשמן, הכנסתי לפיתה פלאפל מפורק.לילדים לא היה כל כך אכפת. אבל יש בעיה במתכון.

  13. נראה מעולה. אני בדיוק באמצע ההכנה. שאלה: יש לי נוזלים בתערובת. הוספתי עוד קצת קמח אך עדיין יש בה נוזלים. האם לסחוט אותה? שאלה שניה: התערובת נראית פירורית ולא עושה רושם שתתאחד ותידבק בשלב הגילגול. מה אפשר לעשות? שאלה שלישית: במידה ואני מקיפאה חלק מהתערובת לשימוש עתידי, האם יותר נכון להוסיף את הסודה לשתיה ואת אבקת האפיה רק אחרי שאפשיר ומיד לפני הטיגון? תודה!!!

    1. היי יעל, לשאלתך הראשונה: התערובת לא אמורה להיות כמו בצק אלא עם מעט נוזלים, אין צורך לסחוט אך במידה ואת רואה שהיא לא מתגבשת על המכשיר תוכלי להוסיף מעט קמח.
      לשאלה השנייה: התערובת לא אמורה להדבק בגלגול אלא להעשות דרך מכשיר מיוחד להכנת פלאפל מאחר ותערובת כזו היא רכה מידי מכדי להחזיק יציבה.
      לשאלתך האחרונה: אכן אפשר ורצוי להוסיף את חומרי ההתפחה לאחר הפשרה מלאה.
      מקווה שעזרתי…
      שבוע טוב.

  14. שלום דנה,

    הכנתי עכשיו ויצא מדהההים!!!!
    תודה!!!!
    שאלה, אני צריכה להכין כמות ל30 איש.
    יש לך מושג כמה מכמה ק"ג אני צריכה להכין, או כמה כדורים יוצאים מק"ג חומוס?

    תודה!
    שרה.

    1. שלום שרה,
      אני שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
      לגבי השאלה, מחצי קילו חומוס יוצאים בערך 30 כדורים (זה מאוד תלוי בגודל הכדורים / מכשיר להכנת פלאפל) אז אני מניחה שעבור 30 איש את צריכה 3 קילו בערך.
      אם נשארת לך תערובת את יכולה לשים את השארית בשקית אטומה ולהקפיא.

      שבת שלום.

  15. היי, יש לי מטחנת בשר האם זה בסדר ??
    והברזל העגול של המטחנה עם החורים צריך להיות בגודל קטן / בינוני/גדול ???

  16. שלום!!
    אני מעוניינת להכין את הכדורים רציתי לדעת האם ניתן לשים במקפיא חלק מהעיסה?במידה וזה אפשרי
    והאם כדאי ליצור כדורים ואז לשים במקפיא
    תודה רבה ושבת שלום

    1. היי, אין שום בעיה להקפיא (אני בעצמי מקפיאה תמיד). את יכולה להקפיא בכדורים או בקופסאות לפי הכמות הרצויה ואז להפשיר בטמפרטורת החדר.

  17. קודם כל תודה על המתכון!
    הכנתי לפי המתכון ויצא מצוין, הבעיה שיצא לי מידי קריספי מבחוץ. מה הסוד שמשאיר אותו יותר רך (כמו בחנויות)?

    1. היי מור, אני שמחה שאהבת את המתכון.
      הסיבה שבגללה יצא לך קריספי מידי היא כנראה טיגון על להבה גבוהה מידי.
      הסוד הוא הטיגון. חשוב לדעת את חום השמן הטוב ביותר אשר לא ישרוף מהר את הפלאפל ויבשל אותו לרכות מושלמת מבפנים.
      הדרך הכי טובה לעשות זאת היא בעצם לעשות ניסיונות עם כדור או שניים ראשונים, את יכולה להנמיך מידי פעם את הלהבה מעט כאשר השמן מתחמם מידי ולהפך.
      בהצלחה.

      1. אני דווקא אוהבת שזה קריספי, אבל תמיד מפחדת שהפלאפל יתפורר, אפשר במקום כוסברה לשים פטרוזילה,?

  18. הפאלפל הכי טעים שהכנתי!תודה על המתכון הנפלא,העתקתי אותו לספר המעודפים שלי!אגב כדי שלא יתפרק וכדי שלא יהיה טעם מריר,ניתן לסחוט את הבצל.

  19. 10 כל הכבוד לך, העדפתי לאפות בתנור ( קלוריות…( יצא מצויין
    איפה המתכון לחומוס, לטחינה, לעמבה,… ליד? 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *