• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת טחינה

1 באוגוסט 2013 by דנה רביב 16 תגובות

עוגת טחינה היא בעצם עוגה בטעם של חלבה מתוקה ונימוחה, השילוב של הסילאן בתוך העוגה נותן לה בנוסף לטעם גם צבע משגע!
ניתן לזרות מעל לעוגה מעט שומשום או שקדים ואגוזים שיתנו מרקם פריך וטעם נוסף.
במקרה הזה הכנתי את העוגה ללא אגוזים כדי להתאים אותה לילדים או לייתר דיוק עבור הבנות שלי שפשוט מאוהבות בחלבה…
מומלץ!

הדפסה
עוגת טחינה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • ¾ כוס טחינה גולמית (לא מתובלת)
  • ¼ 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • ¾ כוס מים חמים
  • ¼ כוס סילאן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • לקישוט: שומשום, שבבי שקדים או פקאן, פרורי חלבה
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב ביצים וסוכר עד שהסוכר נמס (רצוי להשתמש במטרפה).
  3. מוסיפים את השמן, טחינה והסילאן ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את המים החמים ובוחשים בזהירות
  5. מערבבים פנימה את הקמח עד שהוא נבלע היטב בבלילה ואין גושים. (לא לערבב יותר מידי)
  6. יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות מעט בתרסיס שמן.
  7. ניתן לזלף סילאן על פני העוגה בערך כף על כל עוגה. בשלב זה תוכלו לפזר את התוספות שתרצו.
  8. אופים למשך 40-50 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש או עם פירורים. שימו לב לא לאפות יותר מידי זמן כדי שהעוגה לא תתייבש.
  9. להגשה פזרו אבקת סוכר...
  10. בתאבון!
3.2.2089

עוגת חלבה - תענוג בטעם חלבה
עוגת חלבה – תענוג בטעם חלבה

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:מתאים להכנה עם ילדים, סוכות, עוגות בחושות, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יעלי תגובה מאת:

    9 ביולי 2021 אל14:49

    דנה יקירה, לפני הכל, מה שלומך? כל כך הרבה ממתכונייך הנהדרים מעבירים בכל פעם חחדש את ניחוחות הבישול והאפייה דרך פתחי המזכן ומופצים בכל חדרי הבית ומשם ישירות לביטננו, בהנאה גדולה יש לציין!! עקב בעיה רפואית איני יכולה לאכול דבש או סילאן אך כן יכולה מייפל טבעי.אפשרי לדעתך להמיר את הסילאן במייפל טבעי? ואם כן, בכמות זהה לסילאן? ( מלבד הסילאן שעלול להזיק לי, אין בעיה עם רכיב אחר במתכון) אודה לך מאד על תשובתך… ממתינה… ושתהיה לך ולמשפחתך שבת שלום משפתית ונעימה.. ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 ביולי 2021 אל10:18

      שבוע טוב ומבורך…
      כיף לפתוח את הבוקר עם התגובה שלך, תודה רבה.
      אני לא רואה כל בעיה להמיר את הסילאן במייפל טבעי, אפילו להיפך… יכול לתת טעם מעולה.
      את יכולה להמיר באותה הכמות ובמידה ותרצי יותר מתיקות תוכלי להוסיף אפילו מלמעלה כאשר ה עוגה חמה וכך תספוג את המייפל נהדר!
      המשך שבוע מקסים

      הגב
  2. מאיה תגובה מאת:

    27 באוגוסט 2019 אל22:14

    האם ניתן להחליף לקמח כוסמין?
    האם ניתן לבטל הסוכר או להחליף למשהו אחר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בספטמבר 2019 אל12:51

      היי מאיה
      קמח כוסמין סופח נוזלים בצורה שונה מקמח רגיל ולכן צריך לעשות ניסיונות כדי לדעת את כמות הקמח המדוייקת.
      לגבי הסוכר לא ניסיתי להשתמש במתכון זה בתחליף אך נשמח אם תעדכני אותנו…
      שבוע טוב

      הגב
  3. זיו תגובה מאת:

    8 ביוני 2016 אל12:27

    הי דנה,
    חייבת לנסות את המתכון- נשמע מעולה:)
    חושבת שניתן לאפות בתבנית 24' יחידה? מבחינת הכמות זה תואם, השאלה האם היא תצא יציבה וטובה גם בגודל זה..
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 ביוני 2016 אל9:39

      היי זיו,
      לא ניסיתי לאפות בתבנית אחת אך אין שום בעיה.
      הדבר היחיד שמשתנה הוא זמן האפייה שמעט יתארך, צריך לבדוק את העוגה בעזרת שיפוד כדי לוודא שאכן היא אפויה,
      אני חושבת שזמן האפייה יתארך בפחות מעשר דקות ולכן יש לשים לב.
      יום נפלא.

      הגב
    • רחל מזרחי תגובה מאת:

      7 במאי 2019 אל10:28

      עוגה פשוטה להכנה וטעימה מאוד. אוהבת.

      הגב
  4. שרון תגובה מאת:

    15 במאי 2016 אל19:58

    היי דנה,
    מכיוון שאני ואפיה זה כמו שמן ומים, תוכלי לומר לי איפה ממקמים את העוגה בתנור ולמה הלמעלה של העוגה יוצאת לי שזופה מידיי על גבול השרופה?
    חוץ מזה היא ממש ממש טעימה! תודה רבה על המתכון 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 במאי 2016 אל9:54

      היי שרון, זה בסדר גמור לא לדעת את המיקום שבו אופים עוגה, את בהחלט לא היחידה…
      בכל תנור האפייה היא שונה ופשוט לומדים להכיר את התנור. לפעמים החלק העליון מאוד חזק וחורך את פני העוגה.
      ברוב התנורים מניחים את התבנית במרכז התנור בדיוק, אם עדיין פני העוגה נשרף תוכלי שעשות 2 דברים:
      לנסות לאפות במסילה אחת נמוך יותר…
      או לאפות באמצע וברגע שפני העוגה משחימים פשוט תניחי רדיד אלומיניום מעל וזה לא ישרף.
      בהצלחה.

      הגב
  5. מיכל תגובה מאת:

    14 באוגוסט 2014 אל13:24

    הכנתי את העוגה לשבת! מושלמת וטעימה!!! תודה על מתכון נפלא

    הגב
  6. אלונה תגובה מאת:

    25 באפריל 2014 אל19:19

    ניתן להחליף את הסילאן בדבש? אין לי בבית ויום שישי, הכל כבר סגור.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 באפריל 2014 אל19:29

      היי אלונה, את יכולה להחליף את הסילאן בדבש בתוך בלילת העוגה אך לא לזלף מעל לעוגה כפי שרשמתי בסוף המתכון מאחר ודבש נוטה להשרף ולהיות מריר.
      שבת שלום…

      הגב
      • אלונה תגובה מאת:

        27 באפריל 2014 אל13:00

        העוגה יצאה נהדרת , תודה רבה!

        הגב
  7. מיכל תגובה מאת:

    23 בנובמבר 2013 אל18:50

    עוגה מעולה, קלה להכנה, והילדה שלי לא מפסיקה לאכול אותה…

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בנובמבר 2013 אל19:05

      תודה מיכל, המשך שבוע נפלא.

      הגב
  8. נחמה תגובה מאת:

    9 באוגוסט 2013 אל16:24

    מתכון נפלא, העוגה יצאה מצויין עם טעם נהדר. תודה.

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים