עוגת טחינה

עוגת טחינה היא בעצם עוגה בטעם של חלבה מתוקה ונימוחה, השילוב של הסילאן בתוך העוגה נותן לה בנוסף לטעם גם צבע משגע!
ניתן לזרות מעל לעוגה מעט שומשום או שקדים ואגוזים שיתנו מרקם פריך וטעם נוסף.
במקרה הזה הכנתי את העוגה ללא אגוזים כדי להתאים אותה לילדים או לייתר דיוק עבור הבנות שלי שפשוט מאוהבות בחלבה…
מומלץ!

עוגת טחינה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • ¾ כוס טחינה גולמית (לא מתובלת)
  • ¼ 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • ¾ כוס מים חמים
  • ¼ כוס סילאן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • לקישוט: שומשום, שבבי שקדים או פקאן, פרורי חלבה
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב ביצים וסוכר עד שהסוכר נמס (רצוי להשתמש במטרפה).
  3. מוסיפים את השמן, טחינה והסילאן ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את המים החמים ובוחשים בזהירות
  5. מערבבים פנימה את הקמח עד שהוא נבלע היטב בבלילה ואין גושים. (לא לערבב יותר מידי)
  6. יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות מעט בתרסיס שמן.
  7. ניתן לזלף סילאן על פני העוגה בערך כף על כל עוגה. בשלב זה תוכלו לפזר את התוספות שתרצו.
  8. אופים למשך 40-50 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש או עם פירורים. שימו לב לא לאפות יותר מידי זמן כדי שהעוגה לא תתייבש.
  9. להגשה פזרו אבקת סוכר...
  10. בתאבון!

עוגת חלבה - תענוג בטעם חלבה
עוגת חלבה – תענוג בטעם חלבה

14 תגובות עבור - “עוגת טחינה”

    1. היי מאיה
      קמח כוסמין סופח נוזלים בצורה שונה מקמח רגיל ולכן צריך לעשות ניסיונות כדי לדעת את כמות הקמח המדוייקת.
      לגבי הסוכר לא ניסיתי להשתמש במתכון זה בתחליף אך נשמח אם תעדכני אותנו…
      שבוע טוב

  1. הי דנה,
    חייבת לנסות את המתכון- נשמע מעולה:)
    חושבת שניתן לאפות בתבנית 24' יחידה? מבחינת הכמות זה תואם, השאלה האם היא תצא יציבה וטובה גם בגודל זה..
    תודה

    1. היי זיו,
      לא ניסיתי לאפות בתבנית אחת אך אין שום בעיה.
      הדבר היחיד שמשתנה הוא זמן האפייה שמעט יתארך, צריך לבדוק את העוגה בעזרת שיפוד כדי לוודא שאכן היא אפויה,
      אני חושבת שזמן האפייה יתארך בפחות מעשר דקות ולכן יש לשים לב.
      יום נפלא.

  2. היי דנה,
    מכיוון שאני ואפיה זה כמו שמן ומים, תוכלי לומר לי איפה ממקמים את העוגה בתנור ולמה הלמעלה של העוגה יוצאת לי שזופה מידיי על גבול השרופה?
    חוץ מזה היא ממש ממש טעימה! תודה רבה על המתכון 🙂

    1. היי שרון, זה בסדר גמור לא לדעת את המיקום שבו אופים עוגה, את בהחלט לא היחידה…
      בכל תנור האפייה היא שונה ופשוט לומדים להכיר את התנור. לפעמים החלק העליון מאוד חזק וחורך את פני העוגה.
      ברוב התנורים מניחים את התבנית במרכז התנור בדיוק, אם עדיין פני העוגה נשרף תוכלי שעשות 2 דברים:
      לנסות לאפות במסילה אחת נמוך יותר…
      או לאפות באמצע וברגע שפני העוגה משחימים פשוט תניחי רדיד אלומיניום מעל וזה לא ישרף.
      בהצלחה.

    1. היי אלונה, את יכולה להחליף את הסילאן בדבש בתוך בלילת העוגה אך לא לזלף מעל לעוגה כפי שרשמתי בסוף המתכון מאחר ודבש נוטה להשרף ולהיות מריר.
      שבת שלום…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *