• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

בורקס גבינה

21 ביולי 2013 by דנה רביב 6 תגובות

בורקס גבינה טוב הוא משהו שאי אפשר לעמוד בפניו! עבורי, היתרון בבורקס ביתי הוא שאני קובעת בדיוק מה הוא מכיל. אני משתמשת בבצק פילאס תורקי שהוא דק יותר מבצק עלים, בגבינות טריות ואיכותיות (ללא חומרים משמרים) וכמובן אני מכינה  מילוי מיוחד לפי טעמי האישי.
המתכון לבורקס גבינה הוא מתכון קל ופשוט להכנה אז כדאי לנסות ולהנות מבורקס ביתי חם וטעים.

הדפסה
בורקס גבינה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  25 דקות
זמן כולל:  45 דקות
מרכיבים
  • 1 חבילה של בצק פילאס טורקי (600 גרם)- מופשר לילה במקרר
  • 2-3 כפות גבינה בולגרית (בערך 70 גרם)
  • 1 כף פתיתי גבינה צהובה או פרוסה אחת מפוררת לפירורים
  • 1 כף גדושה גבינה לבנה
  • 1 תפוח אדמה קטן
  • 1 ביצה
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • שומשום לציפוי
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מבשלים את תפוח האדמה בסיר עם מים עד שמתרכך או מניחים אותו מקולף במיקרוגל ומבשלים.
  3. בצלוחית קטנה טורפים את הביצה.
הכנת המילוי:
  1. בקערה קטנה מניחים את תפוח האדמה, גבינה צהובה, גבינה לבנה, גבינה בולגרית ופלפל שחור. מוסיפים 3-4 כפות מהביצה ומועכים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית.
הכנת הבצק:
  1. פותחים חצי מגליל הבצק ובעזרת גלגלת או סגין חדה מחלקים אותו לרוחבו ל-3 מלבנים.
  2. מניחים כ-3/4 כפית מהמילוי בקצה כל מלבן (ראו תמונה), מברישים בביצה את הפינה בזוית ישרה ומקפלים למשולש, מהדקים היטב בעזרת האצבעות על מנת שלא יפתחו במהלך האפייה.
  3. חותכים את קצה הבצק כדי לנתק את המשולש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. ממשיכים להכין את שאר הבצק עד שנגמר המילוי. (המילוי אמור להספיק לכל הבצק).
  5. מברישים את הבורקסים בביצה וזורים שומשום.
  6. אופים בתנור למשך 25 דקות עד שהבורקסים מקבלים גוון זהוב חום.
  7. בתאבון!
הערות
לאחר שהבורקסים מתקררים ניתן להקפיא בקופסא אטומה ולחמם בעת הצורך.
3.3.3077

תמונות הכנה

בורקס גבינה - הכנת המילוי 1
בורקס גבינה – הכנת המילוי 1
בורקס גבינה - הכנת המילוי 2
בורקס גבינה – הכנת המילוי 2
בורקס גבינה - מיקום המילוי בבצק
בורקס גבינה – מיקום המילוי בבצק
בורקס גבינה - קיפול הבצק
בורקס גבינה – קיפול הבצק
בורקס גבינה - לפני אפייה
בורקס גבינה – לפני אפייה
בורקס גבינה - חם מהתנור
בורקס גבינה – חם מהתנור
בורקס גבינה - חם מהתנור
בורקס גבינה – חם מהתנור

מתוייק תחת: מאפים וקישים מתוייג כ:פחות מחצי שעה, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. נורית תגובה מאת:

    2 בנובמבר 2017 אל0:30

    אפשר להשתמש בקמח במקום תפו״א ? ואם כן , מה הכמות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בנובמבר 2017 אל16:06

      היי נורית
      את יכולה להוריד את תפוח האדמה ואין צורך להוסיף קמח.
      יום מקסים

      הגב
  2. קרין תגובה מאת:

    10 במרץ 2014 אל19:48

    תודה על התשובה המהירה עכשיו אני יותר חכמה שיהיה לכולנו חג פורים שמח

    הגב
  3. קרין תגובה מאת:

    10 במרץ 2014 אל17:50

    דנה היי למה צריך תפוח אדמה בבורקס גבינה.?כי זה יצא לי כמו בורקס תפוחי אדמה ולא הרגשנו את הגבינה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 במרץ 2014 אל18:08

      היי קרין, העמילן בתפוח האדמה עוזר לכך שהגבינה לא תימס לחלוטין ותצא מהבורקס, בעצם שומר עליה כמילוי. את יכולה להכין מילוי ללא תפוח אדמה אך הגבינה תהיה רכה למדי, או לחילופין להוסיף יותר גבינה כדי שיהיה יותר טעם חזק…
      חג שמח!

      הגב
  4. נטלי תגובה מאת:

    21 באוקטובר 2013 אל3:02

    אני רצה להכין 🙂
    גרה בחו"ל , ואי אפשר למצוא את הבורקסים האלו בשום מקום בארה"ב.
    לכן נחמד למצוא מתכון קליל וברור.

    תודה!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים