בורקס גבינה

בורקס גבינה טוב הוא משהו שאי אפשר לעמוד בפניו! עבורי, היתרון בבורקס ביתי הוא שאני קובעת בדיוק מה הוא מכיל. אני משתמשת בבצק פילאס תורקי שהוא דק יותר מבצק עלים, בגבינות טריות ואיכותיות (ללא חומרים משמרים) וכמובן אני מכינה  מילוי מיוחד לפי טעמי האישי.
המתכון לבורקס גבינה הוא מתכון קל ופשוט להכנה אז כדאי לנסות ולהנות מבורקס ביתי חם וטעים.

בורקס גבינה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 חבילה של בצק פילאס טורקי (600 גרם)- מופשר לילה במקרר
  • 2-3 כפות גבינה בולגרית (בערך 70 גרם)
  • 1 כף פתיתי גבינה צהובה או פרוסה אחת מפוררת לפירורים
  • 1 כף גדושה גבינה לבנה
  • 1 תפוח אדמה קטן
  • 1 ביצה
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • שומשום לציפוי
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מבשלים את תפוח האדמה בסיר עם מים עד שמתרכך או מניחים אותו מקולף במיקרוגל ומבשלים.
  3. בצלוחית קטנה טורפים את הביצה.
הכנת המילוי:
  1. בקערה קטנה מניחים את תפוח האדמה, גבינה צהובה, גבינה לבנה, גבינה בולגרית ופלפל שחור. מוסיפים 3-4 כפות מהביצה ומועכים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית.
הכנת הבצק:
  1. פותחים חצי מגליל הבצק ובעזרת גלגלת או סגין חדה מחלקים אותו לרוחבו ל-3 מלבנים.
  2. מניחים כ-3/4 כפית מהמילוי בקצה כל מלבן (ראו תמונה), מברישים בביצה את הפינה בזוית ישרה ומקפלים למשולש, מהדקים היטב בעזרת האצבעות על מנת שלא יפתחו במהלך האפייה.
  3. חותכים את קצה הבצק כדי לנתק את המשולש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. ממשיכים להכין את שאר הבצק עד שנגמר המילוי. (המילוי אמור להספיק לכל הבצק).
  5. מברישים את הבורקסים בביצה וזורים שומשום.
  6. אופים בתנור למשך 25 דקות עד שהבורקסים מקבלים גוון זהוב חום.
  7. בתאבון!
הערות
לאחר שהבורקסים מתקררים ניתן להקפיא בקופסא אטומה ולחמם בעת הצורך.

תמונות הכנה

בורקס גבינה - חם מהתנור
בורקס גבינה – חם מהתנור

6 תגובות עבור - “בורקס גבינה”

  1. דנה היי למה צריך תפוח אדמה בבורקס גבינה.?כי זה יצא לי כמו בורקס תפוחי אדמה ולא הרגשנו את הגבינה

    1. היי קרין, העמילן בתפוח האדמה עוזר לכך שהגבינה לא תימס לחלוטין ותצא מהבורקס, בעצם שומר עליה כמילוי. את יכולה להכין מילוי ללא תפוח אדמה אך הגבינה תהיה רכה למדי, או לחילופין להוסיף יותר גבינה כדי שיהיה יותר טעם חזק…
      חג שמח!

  2. אני רצה להכין 🙂
    גרה בחו"ל , ואי אפשר למצוא את הבורקסים האלו בשום מקום בארה"ב.
    לכן נחמד למצוא מתכון קליל וברור.

    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *