• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פסטה ברוטב שמנת ובטטה

9 ביולי 2013 by דנה רביב 8 תגובות

מי שמכיר אותי יודע שאני לא מזמינה פסטה במסעדות, זאת מכיון שאני מאמינה שפסטה ביתית טעימה הרבה יותר ובריאה הרבה יותר.
זה כיף להכין מנת פסטה טובה לארוחת ערב זוגית או לזוג חברים שבאים וכמובן פתרון נהדר גם כארוחת ערב לילדים.
פסטה ברוטב שמנת ובטטה היא ארוחה קלה, טעימה ומשביעה שניתן להכין בפחות מ 35 דקות.
המנה הזו נראת בדיוק כמו מנה שתקבלו במסעדה וטעימה לא פחות והכי חשוב תכיל רבע מכמות הקלוריות שבמנה במסעדה בזכות השימוש בשמנת 10% שומן.
נסו והווכחו!

הדפסה
פסטה ברוטב שמנת ובטטה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 2
זמן הכנה:  5 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  35 דקות
מרכיבים
  • ½ חבילת פסטה מכל סוג שאוהבים (250 גרם)
  • 1 כף שמן זית
  • 20 גרם חמאה
  • ½ כפית מלח
  • 1 בטטה
  • ½ בצל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 10% שומן (250 מיליליטר)
  • ⅓ כוס חלב
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט אגוז מוסקט
  • 2 כפות פרמזן מגורר דק
להגשה: מעט פרמזן
הוראות הכנה
הכנת הרוטב
  1. בסיר בינוני על להבה בינונית מחממים שמן זית וחמאה.
  2. קוצצים את הבצל והבטטה לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר, מטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות.
  3. מתבלים במלח ומכסים את הסיר במכסה, מבשלים למשך 5-7 דקות נוספות עד שהבטטה מתרככת מעט.
  4. יוצקים לסיר את השמנת והחלב ומוסיפים פלפל שחור ואגוז מוסקט, מערבבים היטב ומבשלים כשהסיר מכוסה למשך 5-10 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. (אם הרוטב עדיין נוזלי מידי נותנים לו לבעבע ללא מכסה עוד 2-3 דקות נוספות), בינתיים מכינים את הפסטה.
הכנת הפסטה
  1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הפסטה דקה פחות ממה שכתוב על האריזה.
  2. מוציאים את הפסטה ושוטפים אותה במסננת תחת ברז מים קרים ומניחים בצד.
בחזרה לרוטב
  1. מוסיפים 2 כפות גדושות של פרמזן מגוררת, מערבבים וטועמים. בשלב זה ניתן להוסיף מעט מלח במידה וצריך.
  2. כשהרוטב מוכן מוסיפים פנימה את הפסטה ומערבבים כדי שהרוטב יצפה את כל הפסטה.
  3. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פרמזן מגוררת...
  4. מגישים חם.
  5. בתאבון!
3.3.3077

פסטה ברוטב שמנת ובטטה – תמונות הכנה

פסטה ברוטב שמנת ובטטה - טיגון הבטטה והבצל
פסטה ברוטב שמנת ובטטה – טיגון הבטטה והבצל
פסטה ברוטב שמנת ובטטה - הבטטה לפני הוספת השמנת
פסטה ברוטב שמנת ובטטה – הבטטה לפני הוספת השמנת
פסטה ברוטב שמנת ובטטה - הכנת הרוטב
פסטה ברוטב שמנת ובטטה – הכנת הרוטב
פסטה ברוטב שמנת ובטטה - הוספת אגוז מוסקט
פסטה ברוטב שמנת ובטטה – הוספת אגוז מוסקט
פסטה ברוטב שמנת ובטטה - איחוד הרוטב עם הפסטה
פסטה ברוטב שמנת ובטטה – איחוד הרוטב עם הפסטה

מתוייק תחת: פסטה ואורז מתוייג כ:גבינות, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חפצי תגובה מאת:

    16 בדצמבר 2019 אל16:12

    האם מתאים להוסיף ערמונים??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 בדצמבר 2019 אל9:47

      בוודאי!
      רק יהיה טעים יותר.
      חג שמח

      הגב
  2. לורין תגובה מאת:

    4 ביוני 2018 אל18:41

    שלום,

    רציתי לשאול אם צריך לפני זה להכין את הבטטה? הכוונה להרתיח אותה במים ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 ביוני 2018 אל12:59

      היי לורין
      אין צורך להרתיח את הבטטה, חותכים אותה לקוביות מאוד קטנות והיא מתבשלת עם השמנת.
      תבדקי לפני שאת מסיימת את הבישול של הרוטב
      יום מקסים

      הגב
  3. נעמה תגובה מאת:

    20 במאי 2018 אל8:24

    הכנתי עם ירקות שהיו בבית – כרובית וגזר – ויצא מעולה!

    הגב
  4. יערה תגובה מאת:

    20 בדצמבר 2016 אל10:45

    הי דנה,

    תודה על תגובתך המהירה. אני רוצה לעדכן שהכנתי אתמול ויצא מושללם!!!

    תודה רבה!

    יערה

    הגב
  5. יערה תגובה מאת:

    19 בדצמבר 2016 אל14:44

    דנה שלום,

    האם אכן מדובר בשמנת מתוקה? ולא שמנת לבישול?

    תודה רבה,
    יערה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 בדצמבר 2016 אל17:41

      היי יערה
      אכן מדובר בשמנת מתוקה לבישול 10% או 15% שומן
      ערב נעים

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים