• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגיות תמרים

2 ביולי 2013 by דנה רביב 73 תגובות

עוגיות תמרים הן עוגיות שמתאימות בכל זמן עם קפה או תה. אני מכינה אותן תמיד בגרסת פרווה לכבוד גיסתי שרגישה ללקטוז ומאוד אוהבת את העוגיות הללו…
מי שמעוניין להפוך את העוגיה לחלבית יכול בקלות להחליף את המרגרינה בחמאה או את ממרח התמרים בממרחים שונים שאתם אוהבים.

הדפסה
עוגיות תמרים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  25 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • ½ 3 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 אבקת אפייה
  • 200 גרם מרגרינה או מחמאה רכה
  • ⅓ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • רבע כפית מלח
  • למילוי:
  • 2 כפיות גדושות קינמון
  • 1קופסא של ממרח תמרים
אפשרויות מילוי נוספות:
  • ממרח חלבה ומעט סילאן
  • ממרח חמאת בוטנים +בוטנים קצוצים
  • שוקולד+סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח.
  3. עושים גומה במרכז ויוצקים אליה את השמן, המים והחמאה (תמונה 1).
  4. מערבבים (ראו תמונה מספר 2, כך צריך להראות הבצק לאחר ערבוב כל החומרים) המשיכו עד שנוצר בצק חלק.
  5. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כחצי שעה במקרר, קירור הבצק יעזור לרדד ולגלגל אותו בקלות.
  6. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שוים, כל חלק יהפוך גליל ארוך טעים. (תמונה 3).
  7. על משטח מקומח רדדו חלק ראשון למלבן ברוחב של כ- 35 ס"מ על 25 ס"מ.
  8. תצטרכו לעבוד בזהירות רבה כי הבצק מאוד רך, הקפידו לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך. (זה לא נורא אם הבצק נקרע כי אפשר להדביק).
  9. מרחו את הבצק בעדינות בממרח התמרים (בשליש מהכמות)(ראו תמונה 4)
  10. פזרו קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי האגוזים) והתחילו לגלגל...
  11. את הקיפול הראשון של הרולדה תמיד צריך לצבוט ולהדביק אותו לממרח (ראו תמונה 6).
  12. המשיכו לגלגל בעזרת הכריות של כף היד מצד אחד עד לצד השני.
  13. מרימים במהירות את הרולדה ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית התנור, יש להניח אותה כך שצידה החלק כלפי מעלה (ראו תמונה 7).
  14. בעזרת סכין חדה חלקו את הרולדה לעוגיות אך לא לחתוך עד הסוף, רצוי לנגב את הסכין בין כל חיתוך (תמונה 8).
  15. הכניסו לתנור למשך 25-35 דקות, העוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
  16. ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור יש לחזור על החיתוך אך הפעם עד הסוף כלומר להפריד את העוגיות ביניהן וכמובן לזרות המון אבקת סוכר...
  17. יש לתת לעוגיות להצטנן לפני שאוכלים מכיון שכשהן חמות הן רכות ולאחר שמתקררות הן הופכות להיות פריכות מאוד...
  18. בתאבון!
3.3.3077

עוגיות תמרים – תמונות הכנה

עוגיות תמרים - הכנת הבצק
עוגיות תמרים – הכנת הבצק
עוגיות תמרים - הבצק
עוגיות תמרים – הבצק
עוגיות רולדה פריכות עם שוקולד - תמונה 3
עוגיות רולדה פריכות עם שוקולד - תמונה 2
עוגיות רולדה פריכות עם שוקולד – תמונה 2
עוגיות תמרים - תמרים וקינמון
עוגיות תמרים – תמרים וקינמון
עוגיות תמרים - תמרים ואגוזים
עוגיות תמרים – תמרים ואגוזים
עוגיות תמרים - גלגול הבצק
עוגיות תמרים – גלגול הבצק
עוגיות תמרים - גלגול הבצק
עוגיות תמרים – גלגול הבצק
עוגיות רולדה פריכות עם שוקולד - תמונה 6
עוגיות רולדה פריכות עם שוקולד - תמונה 7
עוגיות תמרים - חיתוך הבצק לפני אפייה
עוגיות תמרים – חיתוך הבצק לפני אפייה
עוגיות תמרים
עוגיות תמרים

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:מתאים להכנה עם ילדים, עד חצי שעה הכנה, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות

  1. מיתר writes

    25 במאי 2020 אל20:16

    ואווו הכנתי את המתכון הזה כמה וכמה פעמים והבאסה היחידה שהעוגיות נחטפות כהרף עין !!! קוצרות מלא מחמאות כל פעם מחדש!!! תודה תודה תודה!!

    ד.א
    ניתן להקפיא את העוגיות? ואם כן באיזה שלב ??

    הגב
    • דנה רביב writes

      27 במאי 2020 אל10:10

      היי מיתר
      אני שמחה לשמוע!
      העוגיות נשמרות נהדר בהקפאה בקופסא אטומה, תוכלי להוציא מידי פעם כמה עוגיות והן יפשירו מהר מאוד בטמפ החדר.
      חג שמח

      הגב
    • נועה רסיד writes

      1 ביולי 2020 אל13:10

      עשיתי מלא מתכונים של עוגיות תמרים אבל הם וואוווי הכנתי אותם כמה פעמים והם פשוט לא מפסיקים לבקש ממני להכין אותן עוד ועוד..
      פשוט טעים ופריך בטירוףףףף
      תודה לך על מתכון מושלםםםםם

      הגב
      • דנה רביב writes

        5 באוגוסט 2020 אל12:09

        היי נועה
        אני ממש שמחה לקרוא את תגובתך
        תודה רבה ויום נעים

        הגב
    • Rachel writes

      17 ביולי 2020 אל12:41

      כול כך מוצלח ששוה תגובה 🙂 משדרגת עם חמאה במקום מרגרינה; מיץ תפוזים במקום מים; מוסיפה לתמרים כפית קקאו

      הגב
      • Rachel writes

        17 ביולי 2020 אל12:42

        וכמובן קמח כוסמין מלא

        הגב
      • דנה רביב writes

        4 באוגוסט 2020 אל16:20

        היי
        תודה ששיתפת אותנו
        יום מקסים

        הגב
    • זהבית writes

      22 ביולי 2020 אל13:58

      את העוגיות הללו שלחתי כמתנה בצנצנת נאה מעבר לים. הן קיבלו ציון מעולה. אישית, בביתי הן עוגיות אהובות. ממליצה בחום. תודה לבישולי 🌹

      הגב
      • דנה רביב writes

        4 באוגוסט 2020 אל16:18

        היי זהבית
        מאוד שמחתי לקרוא את התגובה שלך.
        המון תודה

        הגב
  2. הילה writes

    9 במרץ 2020 אל23:30

    היי הכנתי בפעם הראשונה שלי עם קמח תופח ויצא פשוט מושלם!! תודה רבה לך על מתכון מדהים

    הגב
  3. אילת writes

    21 בינואר 2020 אל22:45

    מתכון מעולה!!! מכינה כבר בפעם החמישית בערך רך פריך וטעים….

    הגב
    • ריקי אלמליח writes

      5 במרץ 2020 אל10:57

      עוגיות מהממות טעימות.עשיתי כבר כמה פעמים.יד מתכונים שונים לעיגיות אלו אבך אין על המתכון הזה

      הגב
  4. שחר writes

    11 ביולי 2019 אל13:43

    אפשר להכין את הבצק במעבד מזון או במיקסר עם ווגיטרה/לישה?

    הגב
    • דנה רביב writes

      8 בספטמבר 2019 אל13:01

      היי שחר
      בוודאי.

      הגב
      • שוהם קופולוביץ writes

        29 בינואר 2020 אל14:29

        מתכון מעולה ,
        תודה!! ♡

        הגב
  5. ענת writes

    20 ביוני 2019 אל13:12

    מוש מוש מוש לם!!!

    הגב
  6. אלה writes

    14 במאי 2019 אל11:52

    היי
    מתכון אליפות, יצא לי מדהים
    האם אפשר להכפיל כמויות? ואם כן , ממש כפול מכל דבר?

    הגב
  7. לאה writes

    9 בספטמבר 2018 אל15:00

    החלפנו את המרגרינה בשמן ויצא פשוט שלמותתתתתתת תודה על המתכון

    הגב
    • גל writes

      3 באוקטובר 2018 אל15:18

      אפשר לשים קמח תופח במקום רגיל +אבקת אפיה ??

      הגב
      • דנה רביב writes

        13 באוקטובר 2018 אל11:46

        היי גל
        אחוז מרכיב ההתפחה ביחס לקמח במתכון הזה שונה מהיחס שבו קיים בקמח התופח ולכן הקמח התופח מאליו לא מתאים.
        יום מקסים

        הגב
  8. דבי writes

    16 באוגוסט 2018 אל17:40

    היי. אפשר להמיר את המרגרינה בשמן קוקוס?
    אם כן בכמה?
    תודה!

    הגב
    • דנה רביב writes

      19 באוגוסט 2018 אל12:48

      היי דבי
      לא ניסיתי עדיין להמיר לשמן קוקוס, אני מניחה שניתן…
      אכין ואעדכן…
      יום מקסים

      הגב
      • עדן עדן writes

        4 בנובמבר 2020 אל13:35

        העוגיות הכי טעימות שיש אלופה!!!!
        תודה רבה על המתכון אין מילים..
        לא הפסקתי לגרוף מחמאות
        מרקם מושלם !!
        מכינה את המוןןן

        הגב
        • דנה רביב writes

          4 בנובמבר 2020 אל15:22

          היי עדן
          שמחה מאוד שאהבת את המתכון, אכן העוגיות האלו ממש מושלמות!
          תודה על תגובתך…
          יום מקסים

          הגב
  9. רעות writes

    19 ביוני 2018 אל15:27

    יצא טעים ..😋😋😋

    הגב
  10. מירי writes

    1 ביוני 2018 אל17:45

    היי

    אני מאוד אוהבת את עוגיות התמרים אל ללא קינמון האם יש אפשרות להוריד את הקינמון מהמתכון?
    ואם בטעות חתחתי הכל (עד הסוף זה נורא ?)

    הגב
  11. אסנת writes

    31 במאי 2018 אל18:01

    מושלמות!!!
    טעימות ונמסות בפה. חוסלו מיד.
    תודה רבה על השיתוף דנה.

    הגב
  12. שני writes

    27 בפברואר 2018 אל22:12

    בדרך כלל לא חושבת להגיב במתכונים אך חייבת הפעם ..
    הבצק מדהיםםםם למרות שהיה לי חשש בגלל הכמות הענקית של המרגרינה .
    אבל אין ספק דזהו המתכון המנצח.. והטעם פשוט אליפות.
    הכנץי מראש כמות כפולה …חבל שייגמר תול כמה שעות… אז עדיף שיחזיק יום וחצי… חחחחח
    תודה רבה .
    המתכון נכנס לספר המתכונים של המשפחה… שמחה שמצאתי סוף סוף בצק פריך ללא בייצים וטעים.

    הגב
    • דנה רביב writes

      28 בפברואר 2018 אל16:40

      היי שני
      אני ממש שמחה לקרוא את תגובתך. אכן מתכון מעולה!
      את יכולה להמיר לחמאה במידה ואת רוצה חלבי (אפילו יותר טעים)
      חג שמח

      הגב
  13. דידי writes

    21 בפברואר 2018 אל14:41

    הי, קודם כל תודה רבה על מתכונים נפלאים, הכנתי את הרולדה פעמיים ובמקום תמרים פוררתי חלבה, באפייה הרולדות נפתחו לי, לא פוצצו בחלבה, מה הסיבה ?

    הגב
    • דנה רביב writes

      26 בפברואר 2018 אל9:35

      היי דידי
      לפעמים זה קורה גם לי ויש מספר סיבות לכך למשל: חומרי ההתפחה בבצק כבר החלו להיות פעילים ולהתפיח ועם האפייה בתנור התנפח מידי, או שאולי הבצא לא היה קריר מספיק, לפעמים כדאי לקרר אותו לפני העבודה (זה בהחלט תלוי בטמפרטורת החדר). מצב זה קורה גם כאשר מרדדים את הבצק ותוך כדי רידוד הוא נמתח, אסור למתוח אותו.
      יש עוד מספר סיבות הגיוניות אך זה בצק כל כך נימוח וטעים שהוא מושלם בכל מצב…
      נסי לקרר את הבצק במקרר לפחות חצי שעה ולרדד ללא מתיחה.
      יום נעים

      הגב
  14. חן writes

    3 בפברואר 2018 אל13:45

    מדהימות פריכות וטעימות בטירוף!!!! תודהה

    הגב
    • דנה רביב writes

      9 בפברואר 2018 אל9:25

      תודה רבה חן,
      המשך שבוע נפלא.

      הגב
  15. אסתר writes

    16 באוקטובר 2017 אל13:55

    עוגיות טעימות מאוד יצא לי להכין אותן כמה פעמים . מה שהכי שימח אותי שבתי בת השנתיים אוהבת אותן מאוד

    הגב
    • דנה רביב writes

      16 באוקטובר 2017 אל15:57

      היי אסתר
      גם אצלי מאוד אוהבים… כנראה המרקם הנימוח…

      הגב
  16. בתאל writes

    2 באוקטובר 2017 אל15:50

    היי אפשר לתת לבצק לנוח יותר מחצי שעה ? אם כן מה המקסימום שאפשר?

    הגב
    • דנה רביב writes

      13 באוקטובר 2017 אל14:04

      היי בתאל
      רצוי שלא יותר מידי זמן מאחר ויש בבצק חומרי התפחה.
      יום מקסים

      הגב
    • סיון מנחם writes

      18 באוגוסט 2019 אל15:04

      היי האם אפשר להשתמש במוצרי פרג?

      הגב
      • דנה רביב writes

        8 בספטמבר 2019 אל12:53

        היי סיון
        בוודאי, יש ממרחי פרג מוכנים בחנויות והם נהדרים בהחלט.

        הגב
  17. יעל writes

    16 בספטמבר 2017 אל4:42

    היי דנה, חייבת לומר שזו הפעם הרביעית שאני אופה אותן והן נחטפות כמו סוכריות.
    תודה על מתכון קל וטעים! האורחים ממש משתגעים אליהן.

    הגב
    • דנה רביב writes

      18 בספטמבר 2017 אל17:26

      היי יעל
      כיף גדול לשמוע!
      תודה ושנה מקסימה

      הגב
  18. סמדר writes

    1 באוגוסט 2017 אל19:21

    הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מושששששלם

    הגב
    • דנה רביב writes

      10 באוגוסט 2017 אל18:45

      היי סמדר,
      תודה רבה על תגובתך!
      המשך ערב נעים

      הגב
  19. מאיה writes

    3 ביוני 2017 אל10:23

    שלום,
    הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם!
    רוצה להכים מראש את המלית לבצק כך שיעמוד משהו כמו 6 שעות במקרר ואז להכין איתו את העוגיות. האם אפשרי?
    תודה!!

    הגב
    • דנה רביב writes

      4 ביוני 2017 אל8:48

      היי מאיה
      תודה רבה על תגובתך…
      אין שום בעיה להכין מראש ולשמור בקירור אך רצוי להוציא מהמקרר קצת לפני הזמן על מנת שיגיע לטמ׳פ החדר.
      שבוע טוב

      הגב
    • מוריה writes

      18 ביולי 2017 אל16:22

      היי רציתי לדעת שאני מכינה את המרגרינה לתוך הבצק להמיס אותה לפני זה כי אני עושה את הפעולה של הבצק ידני

      הגב
      • דנה רביב writes

        27 ביולי 2017 אל14:29

        היי מוריה,
        אכן יש להכניס את המרגרינה כאשר היא רכה.
        המתכון עודכן.
        תודה ויום מקסים.

        הגב
  20. רינה writes

    20 במאי 2017 אל19:24

    המתכון נהדר אפשר לוותר על השמן..

    הגב
  21. מירי writes

    10 בפברואר 2017 אל2:50

    מתכון מהמם….הבצק רך ונעים לעבוד איתו!
    העוגה נינוחה בפה זה פשוט טעים ברמות!!!!

    הגב
    • דנה רביב writes

      17 בפברואר 2017 אל16:48

      היי מירי, כיף לשמוע…
      תודה ושבת שלום.

      הגב
  22. מירב writes

    24 בינואר 2017 אל20:57

    הכנתי עם קמח כוסמין. יצא מצוין רק קצת מתוק מדי. בבצק אוותר על הסוכר להבא. תודה רבה

    הגב
  23. מזל writes

    22 בינואר 2017 אל12:17

    היי,
    רציתי לדעת כאשר אני מחליפה את הממרח תמרים בממרח שוקולד, באיזה ממרח רצוי להשתמש?

    הגב
    • דנה רביב writes

      1 בפברואר 2017 אל15:26

      היי מזל,
      אני אוהבת להשתמש בנוטלה או שוקולד שחר פרווה (עם מכסה צהוב) שניהם מעולים באפייה.
      יום מקסים

      הגב
  24. ריבי writes

    16 בנובמבר 2016 אל14:24

    הכנתי ויצא ממש פריך וטעיםםםםם
    תודה רבה!!!

    הגב
    • דנה רביב writes

      18 בנובמבר 2016 אל10:35

        היי ריבי,
        תודה על תגובתך, אני שמחה לשמוע.
        שבת שלום
      הגב
    • אביתר writes

      8 בדצמבר 2016 אל20:21

      הכנתי את העוגיות. בתור הפתעה לאישתי. יצא פיצוץץץץץץ. גם גברים יודעים לאפות!

      הגב
    • Rachel cohen writes

      18 בינואר 2017 אל18:01

      מגניב וטעים ברמות .מאמצת את המתכון לעתיד ❤

      הגב
      • ליאת writes

        7 ביוני 2017 אל11:32

        אתמול הכנתי את הרולדה ומראש הכנתי כמות כפולה אני יכולה לומר שנשארו רק כמה יחידות גם בבית וגם במשרד כולם אהבו!!!!

        תודה רבה 🙂

        הגב
        • דנה רביב writes

          13 ביוני 2017 אל21:00

          היי ליאת
          אני שמחה לשמוע…
          תודה רבה על תגובתך
          יום מקסים

          הגב
  25. מיטל writes

    15 באוקטובר 2016 אל20:29

    שלום.
    במקום קמח ושמרים. אפשרי קמח תופח?
    אשמח לתגובה. תודה ושנה טובה

    הגב
    • דנה רביב writes

      25 באוקטובר 2016 אל10:08

      היי מיטל,
      במתכון לעוגיות התמרים לא משתמשים בשמרים אלא בקמח רגיל בתוספת אבקת אפייה.
      ב-2 כוסות קמח תופח יש טיפה פחות אבקת אפייה אך בעוגיות האלו זה לא נורא.
      תוכלי להמיר את הקמח בקמח תופח.
      יום מקסים.

      הגב
  26. ליאת writes

    24 ביוני 2016 אל22:13

    דנה חזרתי לעדכן שהפעם לא טעיתי והכפלתי מראש את הכמויות עוגיות מעולות!
    כל כך פריכות וטעימות גם הילדים שלי אהבו מאוד
    אלופה!

    הגב
    • Tal writes

      20 בספטמבר 2016 אל17:24

      מה הכמות שיצאה לך? כמה עוגיות ?

      הגב
      • דנה רביב writes

        3 באוקטובר 2016 אל13:40

        היי טל,
        זה תלוי בעובי החיתוך, יוצא לי 50-60 עוגיות.
        שנה טובה

        הגב
  27. אילת writes

    15 ביוני 2016 אל15:46

    אם אני ממירה חמאה לשמן. כמה שמן על 100 גרם חמאה?

    הגב
    • דנה רביב writes

      20 ביוני 2016 אל11:46

      היי אילת, על מנת לשמור על מרקם העוגיה את יכולה להמיר את החמאה במחמאה אך לא בשמן.
      יום נהדר.

      הגב
  28. יעל writes

    26 במאי 2016 אל20:11

    האבקת אפייה לא מתוזכרת בהוראות הכנה . שימו לב.

    הגב
    • דנה רביב writes

      4 ביוני 2016 אל13:23

      היי יעל, תודה רבה שהודעת לנו…
      המתכון עודכן.
      יום טוב

      הגב
  29. חלי writes

    4 בינואר 2015 אל10:50

    בוקר אור לך
    רציתי לשאול המרגרינה צריכה להיות קרה
    או רכה או מומסת במיקרוגל?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב writes

      6 בינואר 2015 אל11:34

      היי חלי, המרגרינה צריכה להיות רכה.
      תודה על השאלה, המתכון עודכן.
      יום טוב.

      הגב
  30. יעל יוסף writes

    14 באוקטובר 2014 אל0:31

    כאשר הבצק כזה עדין אני עובדת עם שתי נירות פרגמנט ובניהם הבצק וזה עובד יופי והבצק לא נקרע. אני מרימה את הנייר העליון מורחת ומקפלת את הבצק בעזרת הנייר וזו שיטה מעולה.

    הגב
  31. רוז writes

    8 בספטמבר 2013 אל17:29

    מתכון מעולה! הכנתי לחג ולא נשאר! יצא פריך וטעים!!

    הגב
  32. איילת writes

    3 בספטמבר 2013 אל0:12

    זה מתכון מצויין, אני אופה עוגיות אלו כבר שנים.. יש לי הערה, כאשר המלית מתוקה כמו תמרים שוקולד או חלווה, אפשר לוותר על הסוכר בבצק…:)

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

עוגיות שוקולד צ׳יפס לבן

עוגיות שוקולד צ׳יפס לבן

10 בינואר 2021 By דנה רביב

דג סלמון בטריאקי

דג סלמון בטריאקי

8 בינואר 2021 By דנה רביב

תגים

אוכל מרוקאי איביי ארוחת צהריים בשר גבינות חנוכה טו בשבט יום הולדת יום כיפור כלי עזר למטבח כשר לפסח ליד הקפה ללא גלוטן ללא חלב ומוצריו ללא לקטוז מדריכים מוכן ב 10 דקות מופלטה מוצרים מוצר לבדיקה מימונה מנה מיוחדת מעל חצי שעה משקאות מתאים להכנה עם ילדים סוכות סופגניות סלט חסה עד חצי שעה הכנה עוגה עוגות בחושות עוגות מיוחדות עוגת גבינה עוגת השבוע עוגת יום הולדת פאי פורים פחות מחצי שעה פלאו בג'יג' פרווה צמחוני קאפקייקס ראש השנה שבועות תה

Footer

חיפוש

פרסומים אחרונים

  • ביסקוטי
  • עוגיות שוקולד צ׳יפס לבן
  • דג סלמון בטריאקי
  • רולדת תמרים מקמח כוסמין
  • קציצות בשר מטוגנות
חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2020 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכונים Logo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים