עוגיות תמרים

עוגיות תמרים הן עוגיות שמתאימות בכל זמן עם קפה או תה. אני מכינה אותן תמיד בגרסת פרווה לכבוד גיסתי שרגישה ללקטוז ומאוד אוהבת את העוגיות הללו…
מי שמעוניין להפוך את העוגיה לחלבית יכול בקלות להחליף את המרגרינה בחמאה או את ממרח התמרים בממרחים שונים שאתם אוהבים.

עוגיות תמרים
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • ½ 3 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 אבקת אפייה
  • 200 גרם מרגרינה או מחמאה רכה
  • ⅓ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • רבע כפית מלח
  • למילוי:
  • 2 כפיות גדושות קינמון
  • 1קופסא של ממרח תמרים
אפשרויות מילוי נוספות:
  • ממרח חלבה ומעט סילאן
  • ממרח חמאת בוטנים +בוטנים קצוצים
  • שוקולד+סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח.
  3. עושים גומה במרכז ויוצקים אליה את השמן, המים והחמאה (תמונה 1).
  4. מערבבים (ראו תמונה מספר 2, כך צריך להראות הבצק לאחר ערבוב כל החומרים) המשיכו עד שנוצר בצק חלק.
  5. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כחצי שעה במקרר, קירור הבצק יעזור לרדד ולגלגל אותו בקלות.
  6. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שוים, כל חלק יהפוך גליל ארוך טעים. (תמונה 3).
  7. על משטח מקומח רדדו חלק ראשון למלבן ברוחב של כ- 35 ס"מ על 25 ס"מ.
  8. תצטרכו לעבוד בזהירות רבה כי הבצק מאוד רך, הקפידו לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך. (זה לא נורא אם הבצק נקרע כי אפשר להדביק).
  9. מרחו את הבצק בעדינות בממרח התמרים (בשליש מהכמות)(ראו תמונה 4)
  10. פזרו קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי האגוזים) והתחילו לגלגל...
  11. את הקיפול הראשון של הרולדה תמיד צריך לצבוט ולהדביק אותו לממרח (ראו תמונה 6).
  12. המשיכו לגלגל בעזרת הכריות של כף היד מצד אחד עד לצד השני.
  13. מרימים במהירות את הרולדה ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית התנור, יש להניח אותה כך שצידה החלק כלפי מעלה (ראו תמונה 7).
  14. בעזרת סכין חדה חלקו את הרולדה לעוגיות אך לא לחתוך עד הסוף, רצוי לנגב את הסכין בין כל חיתוך (תמונה 8).
  15. הכניסו לתנור למשך 25-35 דקות, העוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
  16. ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור יש לחזור על החיתוך אך הפעם עד הסוף כלומר להפריד את העוגיות ביניהן וכמובן לזרות המון אבקת סוכר...
  17. יש לתת לעוגיות להצטנן לפני שאוכלים מכיון שכשהן חמות הן רכות ולאחר שמתקררות הן הופכות להיות פריכות מאוד...
  18. בתאבון!

עוגיות תמרים – תמונות הכנה

עוגיות תמרים
עוגיות תמרים

58 תגובות עבור - “עוגיות תמרים”

  1. היי
    מתכון אליפות, יצא לי מדהים
    האם אפשר להכפיל כמויות? ואם כן , ממש כפול מכל דבר?

  2. היי

    אני מאוד אוהבת את עוגיות התמרים אל ללא קינמון האם יש אפשרות להוריד את הקינמון מהמתכון?
    ואם בטעות חתחתי הכל (עד הסוף זה נורא ?)

  3. בדרך כלל לא חושבת להגיב במתכונים אך חייבת הפעם ..
    הבצק מדהיםםםם למרות שהיה לי חשש בגלל הכמות הענקית של המרגרינה .
    אבל אין ספק דזהו המתכון המנצח.. והטעם פשוט אליפות.
    הכנץי מראש כמות כפולה …חבל שייגמר תול כמה שעות… אז עדיף שיחזיק יום וחצי… חחחחח
    תודה רבה .
    המתכון נכנס לספר המתכונים של המשפחה… שמחה שמצאתי סוף סוף בצק פריך ללא בייצים וטעים.

  4. הי, קודם כל תודה רבה על מתכונים נפלאים, הכנתי את הרולדה פעמיים ובמקום תמרים פוררתי חלבה, באפייה הרולדות נפתחו לי, לא פוצצו בחלבה, מה הסיבה ?

    1. היי דידי
      לפעמים זה קורה גם לי ויש מספר סיבות לכך למשל: חומרי ההתפחה בבצק כבר החלו להיות פעילים ולהתפיח ועם האפייה בתנור התנפח מידי, או שאולי הבצא לא היה קריר מספיק, לפעמים כדאי לקרר אותו לפני העבודה (זה בהחלט תלוי בטמפרטורת החדר). מצב זה קורה גם כאשר מרדדים את הבצק ותוך כדי רידוד הוא נמתח, אסור למתוח אותו.
      יש עוד מספר סיבות הגיוניות אך זה בצק כל כך נימוח וטעים שהוא מושלם בכל מצב…
      נסי לקרר את הבצק במקרר לפחות חצי שעה ולרדד ללא מתיחה.
      יום נעים

  5. עוגיות טעימות מאוד יצא לי להכין אותן כמה פעמים . מה שהכי שימח אותי שבתי בת השנתיים אוהבת אותן מאוד

  6. היי דנה, חייבת לומר שזו הפעם הרביעית שאני אופה אותן והן נחטפות כמו סוכריות.
    תודה על מתכון קל וטעים! האורחים ממש משתגעים אליהן.

  7. שלום,
    הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם!
    רוצה להכים מראש את המלית לבצק כך שיעמוד משהו כמו 6 שעות במקרר ואז להכין איתו את העוגיות. האם אפשרי?
    תודה!!

    1. היי מאיה
      תודה רבה על תגובתך…
      אין שום בעיה להכין מראש ולשמור בקירור אך רצוי להוציא מהמקרר קצת לפני הזמן על מנת שיגיע לטמ׳פ החדר.
      שבוע טוב

    2. היי רציתי לדעת שאני מכינה את המרגרינה לתוך הבצק להמיס אותה לפני זה כי אני עושה את הפעולה של הבצק ידני

      1. אתמול הכנתי את הרולדה ומראש הכנתי כמות כפולה אני יכולה לומר שנשארו רק כמה יחידות גם בבית וגם במשרד כולם אהבו!!!!

        תודה רבה 🙂

    1. היי מיטל,
      במתכון לעוגיות התמרים לא משתמשים בשמרים אלא בקמח רגיל בתוספת אבקת אפייה.
      ב-2 כוסות קמח תופח יש טיפה פחות אבקת אפייה אך בעוגיות האלו זה לא נורא.
      תוכלי להמיר את הקמח בקמח תופח.
      יום מקסים.

  8. דנה חזרתי לעדכן שהפעם לא טעיתי והכפלתי מראש את הכמויות עוגיות מעולות!
    כל כך פריכות וטעימות גם הילדים שלי אהבו מאוד
    אלופה!

  9. כאשר הבצק כזה עדין אני עובדת עם שתי נירות פרגמנט ובניהם הבצק וזה עובד יופי והבצק לא נקרע. אני מרימה את הנייר העליון מורחת ומקפלת את הבצק בעזרת הנייר וזו שיטה מעולה.

  10. זה מתכון מצויין, אני אופה עוגיות אלו כבר שנים.. יש לי הערה, כאשר המלית מתוקה כמו תמרים שוקולד או חלווה, אפשר לוותר על הסוכר בבצק…:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *