עוגיות תמרים הן עוגיות שמתאימות בכל זמן עם קפה או תה. אני מכינה אותן תמיד בגרסת פרווה לכבוד גיסתי שרגישה ללקטוז ומאוד אוהבת את העוגיות הללו…
מי שמעוניין להפוך את העוגיה לחלבית יכול בקלות להחליף את המרגרינה בחמאה או את ממרח התמרים בממרחים שונים שאתם אוהבים.
מרכיבים
- ½ 3 כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 אבקת אפייה
- 200 גרם מרגרינה או מחמאה רכה
- ⅓ כוס שמן
- ½ כוס מים
- רבע כפית מלח
- למילוי:
- 2 כפיות גדושות קינמון
- 1קופסא של ממרח תמרים
אפשרויות מילוי נוספות:
- ממרח חלבה ומעט סילאן
- ממרח חמאת בוטנים +בוטנים קצוצים
- שוקולד+סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח.
- עושים גומה במרכז ויוצקים אליה את השמן, המים והחמאה (תמונה 1).
- מערבבים (ראו תמונה מספר 2, כך צריך להראות הבצק לאחר ערבוב כל החומרים) המשיכו עד שנוצר בצק חלק.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כחצי שעה במקרר, קירור הבצק יעזור לרדד ולגלגל אותו בקלות.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שוים, כל חלק יהפוך גליל ארוך טעים. (תמונה 3).
- על משטח מקומח רדדו חלק ראשון למלבן ברוחב של כ- 35 ס"מ על 25 ס"מ.
- תצטרכו לעבוד בזהירות רבה כי הבצק מאוד רך, הקפידו לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך. (זה לא נורא אם הבצק נקרע כי אפשר להדביק).
- מרחו את הבצק בעדינות בממרח התמרים (בשליש מהכמות)(ראו תמונה 4)
- פזרו קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי האגוזים) והתחילו לגלגל...
- את הקיפול הראשון של הרולדה תמיד צריך לצבוט ולהדביק אותו לממרח (ראו תמונה 6).
- המשיכו לגלגל בעזרת הכריות של כף היד מצד אחד עד לצד השני.
- מרימים במהירות את הרולדה ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית התנור, יש להניח אותה כך שצידה החלק כלפי מעלה (ראו תמונה 7).
- בעזרת סכין חדה חלקו את הרולדה לעוגיות אך לא לחתוך עד הסוף, רצוי לנגב את הסכין בין כל חיתוך (תמונה 8).
- הכניסו לתנור למשך 25-35 דקות, העוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
- ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור יש לחזור על החיתוך אך הפעם עד הסוף כלומר להפריד את העוגיות ביניהן וכמובן לזרות המון אבקת סוכר...
- יש לתת לעוגיות להצטנן לפני שאוכלים מכיון שכשהן חמות הן רכות ולאחר שמתקררות הן הופכות להיות פריכות מאוד...
- בתאבון!
מתכון מעולה.
תודה על מתכון מוצלח. העוגיות הטעימות ביותר שהכנתי. בכיבוד איתן כל אחד מתלהב ?
היי זהבית
אני שמחה לשמוע, תודה רבה על התגובה
יום מקסים
אין על העוגיות האלה! אין! תמיד אותן מחמאות תמיד אותו הטעם
פשוט מושלם
ואווו הכנתי את המתכון הזה כמה וכמה פעמים והבאסה היחידה שהעוגיות נחטפות כהרף עין !!! קוצרות מלא מחמאות כל פעם מחדש!!! תודה תודה תודה!!
ד.א
ניתן להקפיא את העוגיות? ואם כן באיזה שלב ??
היי מיתר
אני שמחה לשמוע!
העוגיות נשמרות נהדר בהקפאה בקופסא אטומה, תוכלי להוציא מידי פעם כמה עוגיות והן יפשירו מהר מאוד בטמפ החדר.
חג שמח
עשיתי מלא מתכונים של עוגיות תמרים אבל הם וואוווי הכנתי אותם כמה פעמים והם פשוט לא מפסיקים לבקש ממני להכין אותן עוד ועוד..
פשוט טעים ופריך בטירוףףףף
תודה לך על מתכון מושלםםםםם
היי נועה
אני ממש שמחה לקרוא את תגובתך
תודה רבה ויום נעים
כול כך מוצלח ששוה תגובה 🙂 משדרגת עם חמאה במקום מרגרינה; מיץ תפוזים במקום מים; מוסיפה לתמרים כפית קקאו
וכמובן קמח כוסמין מלא
היי
תודה ששיתפת אותנו
יום מקסים
את העוגיות הללו שלחתי כמתנה בצנצנת נאה מעבר לים. הן קיבלו ציון מעולה. אישית, בביתי הן עוגיות אהובות. ממליצה בחום. תודה לבישולי ?
היי זהבית
מאוד שמחתי לקרוא את התגובה שלך.
המון תודה
היי הכנתי בפעם הראשונה שלי עם קמח תופח ויצא פשוט מושלם!! תודה רבה לך על מתכון מדהים
מתכון מעולה!!! מכינה כבר בפעם החמישית בערך רך פריך וטעים….
עוגיות מהממות טעימות.עשיתי כבר כמה פעמים.יד מתכונים שונים לעיגיות אלו אבך אין על המתכון הזה
אפשר להכין את הבצק במעבד מזון או במיקסר עם ווגיטרה/לישה?
היי שחר
בוודאי.
מתכון מעולה ,
תודה!! ♡
מוש מוש מוש לם!!!
היי
מתכון אליפות, יצא לי מדהים
האם אפשר להכפיל כמויות? ואם כן , ממש כפול מכל דבר?
החלפנו את המרגרינה בשמן ויצא פשוט שלמותתתתתתת תודה על המתכון
אפשר לשים קמח תופח במקום רגיל +אבקת אפיה ??
היי גל
אחוז מרכיב ההתפחה ביחס לקמח במתכון הזה שונה מהיחס שבו קיים בקמח התופח ולכן הקמח התופח מאליו לא מתאים.
יום מקסים
היי. אפשר להמיר את המרגרינה בשמן קוקוס?
אם כן בכמה?
תודה!
היי דבי
לא ניסיתי עדיין להמיר לשמן קוקוס, אני מניחה שניתן…
אכין ואעדכן…
יום מקסים
העוגיות הכי טעימות שיש אלופה!!!!
תודה רבה על המתכון אין מילים..
לא הפסקתי לגרוף מחמאות
מרקם מושלם !!
מכינה את המוןןן
היי עדן
שמחה מאוד שאהבת את המתכון, אכן העוגיות האלו ממש מושלמות!
תודה על תגובתך…
יום מקסים
יצא טעים ..???
היי
אני מאוד אוהבת את עוגיות התמרים אל ללא קינמון האם יש אפשרות להוריד את הקינמון מהמתכון?
ואם בטעות חתחתי הכל (עד הסוף זה נורא ?)
מושלמות!!!
טעימות ונמסות בפה. חוסלו מיד.
תודה רבה על השיתוף דנה.
בדרך כלל לא חושבת להגיב במתכונים אך חייבת הפעם ..
הבצק מדהיםםםם למרות שהיה לי חשש בגלל הכמות הענקית של המרגרינה .
אבל אין ספק דזהו המתכון המנצח.. והטעם פשוט אליפות.
הכנץי מראש כמות כפולה …חבל שייגמר תול כמה שעות… אז עדיף שיחזיק יום וחצי… חחחחח
תודה רבה .
המתכון נכנס לספר המתכונים של המשפחה… שמחה שמצאתי סוף סוף בצק פריך ללא בייצים וטעים.
היי שני
אני ממש שמחה לקרוא את תגובתך. אכן מתכון מעולה!
את יכולה להמיר לחמאה במידה ואת רוצה חלבי (אפילו יותר טעים)
חג שמח
הי, קודם כל תודה רבה על מתכונים נפלאים, הכנתי את הרולדה פעמיים ובמקום תמרים פוררתי חלבה, באפייה הרולדות נפתחו לי, לא פוצצו בחלבה, מה הסיבה ?
היי דידי
לפעמים זה קורה גם לי ויש מספר סיבות לכך למשל: חומרי ההתפחה בבצק כבר החלו להיות פעילים ולהתפיח ועם האפייה בתנור התנפח מידי, או שאולי הבצא לא היה קריר מספיק, לפעמים כדאי לקרר אותו לפני העבודה (זה בהחלט תלוי בטמפרטורת החדר). מצב זה קורה גם כאשר מרדדים את הבצק ותוך כדי רידוד הוא נמתח, אסור למתוח אותו.
יש עוד מספר סיבות הגיוניות אך זה בצק כל כך נימוח וטעים שהוא מושלם בכל מצב…
נסי לקרר את הבצק במקרר לפחות חצי שעה ולרדד ללא מתיחה.
יום נעים
מדהימות פריכות וטעימות בטירוף!!!! תודהה
תודה רבה חן,
המשך שבוע נפלא.
עוגיות טעימות מאוד יצא לי להכין אותן כמה פעמים . מה שהכי שימח אותי שבתי בת השנתיים אוהבת אותן מאוד
היי אסתר
גם אצלי מאוד אוהבים… כנראה המרקם הנימוח…
היי אפשר לתת לבצק לנוח יותר מחצי שעה ? אם כן מה המקסימום שאפשר?
היי בתאל
רצוי שלא יותר מידי זמן מאחר ויש בבצק חומרי התפחה.
יום מקסים
היי האם אפשר להשתמש במוצרי פרג?
היי סיון
בוודאי, יש ממרחי פרג מוכנים בחנויות והם נהדרים בהחלט.
היי דנה, חייבת לומר שזו הפעם הרביעית שאני אופה אותן והן נחטפות כמו סוכריות.
תודה על מתכון קל וטעים! האורחים ממש משתגעים אליהן.
היי יעל
כיף גדול לשמוע!
תודה ושנה מקסימה
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מושששששלם
היי סמדר,
תודה רבה על תגובתך!
המשך ערב נעים
שלום,
הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם!
רוצה להכים מראש את המלית לבצק כך שיעמוד משהו כמו 6 שעות במקרר ואז להכין איתו את העוגיות. האם אפשרי?
תודה!!
היי מאיה
תודה רבה על תגובתך…
אין שום בעיה להכין מראש ולשמור בקירור אך רצוי להוציא מהמקרר קצת לפני הזמן על מנת שיגיע לטמ׳פ החדר.
שבוע טוב
היי רציתי לדעת שאני מכינה את המרגרינה לתוך הבצק להמיס אותה לפני זה כי אני עושה את הפעולה של הבצק ידני
היי מוריה,
אכן יש להכניס את המרגרינה כאשר היא רכה.
המתכון עודכן.
תודה ויום מקסים.
המתכון נהדר אפשר לוותר על השמן..
מתכון מהמם….הבצק רך ונעים לעבוד איתו!
העוגה נינוחה בפה זה פשוט טעים ברמות!!!!
היי מירי, כיף לשמוע…
תודה ושבת שלום.
הכנתי עם קמח כוסמין. יצא מצוין רק קצת מתוק מדי. בבצק אוותר על הסוכר להבא. תודה רבה
היי,
רציתי לדעת כאשר אני מחליפה את הממרח תמרים בממרח שוקולד, באיזה ממרח רצוי להשתמש?
היי מזל,
אני אוהבת להשתמש בנוטלה או שוקולד שחר פרווה (עם מכסה צהוב) שניהם מעולים באפייה.
יום מקסים
הכנתי ויצא ממש פריך וטעיםםםםם
תודה רבה!!!
היי ריבי,
תודה על תגובתך, אני שמחה לשמוע.
שבת שלום
הכנתי את העוגיות. בתור הפתעה לאישתי. יצא פיצוץץץץץץ. גם גברים יודעים לאפות!
מגניב וטעים ברמות .מאמצת את המתכון לעתיד ❤
אתמול הכנתי את הרולדה ומראש הכנתי כמות כפולה אני יכולה לומר שנשארו רק כמה יחידות גם בבית וגם במשרד כולם אהבו!!!!
תודה רבה 🙂
היי ליאת
אני שמחה לשמוע…
תודה רבה על תגובתך
יום מקסים
שלום.
במקום קמח ושמרים. אפשרי קמח תופח?
אשמח לתגובה. תודה ושנה טובה
היי מיטל,
במתכון לעוגיות התמרים לא משתמשים בשמרים אלא בקמח רגיל בתוספת אבקת אפייה.
ב-2 כוסות קמח תופח יש טיפה פחות אבקת אפייה אך בעוגיות האלו זה לא נורא.
תוכלי להמיר את הקמח בקמח תופח.
יום מקסים.
דנה חזרתי לעדכן שהפעם לא טעיתי והכפלתי מראש את הכמויות עוגיות מעולות!
כל כך פריכות וטעימות גם הילדים שלי אהבו מאוד
אלופה!
מה הכמות שיצאה לך? כמה עוגיות ?
היי טל,
זה תלוי בעובי החיתוך, יוצא לי 50-60 עוגיות.
שנה טובה
אם אני ממירה חמאה לשמן. כמה שמן על 100 גרם חמאה?
היי אילת, על מנת לשמור על מרקם העוגיה את יכולה להמיר את החמאה במחמאה אך לא בשמן.
יום נהדר.
האבקת אפייה לא מתוזכרת בהוראות הכנה . שימו לב.
היי יעל, תודה רבה שהודעת לנו…
המתכון עודכן.
יום טוב
בוקר אור לך
רציתי לשאול המרגרינה צריכה להיות קרה
או רכה או מומסת במיקרוגל?
תודה
היי חלי, המרגרינה צריכה להיות רכה.
תודה על השאלה, המתכון עודכן.
יום טוב.
כאשר הבצק כזה עדין אני עובדת עם שתי נירות פרגמנט ובניהם הבצק וזה עובד יופי והבצק לא נקרע. אני מרימה את הנייר העליון מורחת ומקפלת את הבצק בעזרת הנייר וזו שיטה מעולה.
מתכון מעולה! הכנתי לחג ולא נשאר! יצא פריך וטעים!!
זה מתכון מצויין, אני אופה עוגיות אלו כבר שנים.. יש לי הערה, כאשר המלית מתוקה כמו תמרים שוקולד או חלווה, אפשר לוותר על הסוכר בבצק…:)