• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת שמרים (קראנץ שוקולד)

27 ביוני 2013 by דנה רביב 21 תגובות

עוגת שמרים (או בגרסה האירופאית קראנץ שוקולד) היא הגביע הקדוש של מאפה השמרים, טעים במיוחד אבל נתפס כקצת מאתגר להכנה.
לדעתי העוגה והמתכון הזה שווים את ההשקעה וכדי שלא תלחצו מהכנת עוגות שמרים, צילמנו המון תמונות של מהלך ההכנה ובנוסף אפילו סרטון כך שלא תתקשו בהכנת המתכון.
מה שאני אוהבת במתכון הוא שהעוגה יוצאת אוורירית ורכה במיוחד.
*ניתן בקלות להפוך את המתכון לעוגת שמרים פרווה בכך שמחליפים את החלב במים פושרים ואת החמאה במרגרינה…

הדפסה
קראנץ שמרים שוקולד
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  30 דקות
זמן בישול:  35 דקות
זמן כולל:  1 שעה 5 דקות
מרכיבים
מרכיבים לבצק:
  • 600 גרם קמח (1/2 4 כוסות)
  • 1 שקית שימרית
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס חלב פושר
מרכיבים למלית:
  • 500 גרם ממרח שוקולד (נוטלה, שחר...)
  • בערך 100 גרם של תוספת לפי טעמכם האישי כמו: אגוזים, פירורי עוגיות, קוקוס ועוד... (לא חובה)
  • 2 כפיות קינמון
  • מרכיבים לסירופ סוכר:
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
הוראות הכנה
  1. מנפים לקערת המיקסר את הקמח ומוסיפים את המרכיבים היבשים: מלח, סוכר, שמרים. בוחשים מעט כדי לאחד את המרכיבים. (דואגים להרחיק את המלח מהשמרים...)
  2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את החלב הפושר, טורפים מעט את הביצים ומוסיפים אותן גם כן.
  3. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה בינונית ולשים בעזרת וו הלישה (צורת קרס) כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש (מעט דביק ).
  4. מוסיפים את החמאה ומפעילים שוב את המיקסר לעוד 3 דקות עד שהחמאה נטמעת לתוך הבצק.
  5. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח עד שמכפיל את נפחו, כ-40 דקות.
  6. לאחר ההתפחה הבצק רך ונוח לעבודה, מקמחים מעט את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
  7. מרדדים למלבן בעובי של קצת פחות מחצי ס"מ ולאורך של כ- 35 ס"מ על 20 ס"מ רוחב.
  8. מורחים שליש ממרח השוקולד בשכבה אחידה ומפזרים באופן שווה שליש מכמות הקינמון.
  9. מפזרים שליש מכמות התוספת שבחרתם ומתחילים בגלגול.
  10. מתחילים בגלגול וצביטה של הבצק בחלק שקרוב אליכם וממשיכים לגלגל לצורת גליל עד הסוף.
  11. מניחים את הגליל על הצד הפתוח של (התפר) ובעזרת סכין חדה חוצים אותו לאורכו.
  12. הופכים את שני החצאים כדי שהחלק החתוך שמלא בשוקולד יהיה עם הפנים כלפי מעלה.
  13. מרימים אחת מהחלקים על גבי השני ליצירת צורת איקס ומתחילים לסובב מהמרכז עד הקצה ליצירת בורג (ראו סרטון בתחתית העמוד).
  14. מהדקים את הקצוות היטב כדי שלא יפתחו בזמן ההתפחה ומכניסים אותם מתחת לעוגה.
  15. מעבירים בזהירות את הקראנץ לתבנית חד פעמית משומנת.
  16. ממשיכים להכין את שאר הקראנצים.
  17. מברישים את פני הקראנצים בביצה טרופה ומניחים להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח בערך 20 דקות.
  18. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  19. בינתיים מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה מניחים מים וסוכר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי עירבוב עד שהסוכר נמס והסירופ חלק.
  20. אופים את הקראנצים בתנור למשך 35 דקות עד שהם משחימים.
  21. ברגע שמוציאים את העוגות מהתנור מברישים אותם בסירופ (הסירופ צריך להיות בטמ"פ החדר ולא חם). יש לחזור על פעולת ההברשה מספר פעמים כדי שיהיה מספיק סירופ שיספג לתוך הבצק כדי שלא יהיה יבש.
  22. בתאבון!
הערות
מתכון הבצק מבוסס על מתכון של אורן גירון עם שינויים קלים שלי
3.3.3077

עוגת שמרים (קראנץ שוקולד) – תמונות הכנה

עוגת שמרים - הכנת הבצק 1
עוגת שמרים – הכנת הבצק 1
עוגת שמרים - התפחה
עוגת שמרים – התפחה
עוגת שמרים - רידוד הבצק
עוגת שמרים – רידוד הבצק
עוגת שמרים - מריחת שוקולד וגלגול
עוגת שמרים – מריחת שוקולד וגלגול
עוגת שמרים - לפני החיתוך
עוגת שמרים – לפני החיתוך
עוגת שמרים - רגע לפני האפייה
עוגת שמרים – רגע לפני האפייה
עוגת שמרים - קראנץ שוקולד
עוגת שמרים – קראנץ שוקולד

סרטון וידאו להמחשת עיצוב הבצק:

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:ליד הקפה, מעל חצי שעה, עוגות מיוחדות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. סוזי תגובה מאת:

    18 באוקטובר 2020 אל0:19

    עשיתי את המתכון והעוגות יצא מושלמות,איך ניתן לעשות בצק שמרים שוקולד?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 באוקטובר 2020 אל21:56

      היי סוזי
      אם הבנתי אותך נכון את מתכוונת לבצק עצמו שיהיה שוקולדי…
      בבצק ניתן להוריד 2 כפות מהקמח ולהמיר ב-1/2 כוס קקאו.
      מאמינה שיעשה עבודה נפלאה
      נשמח שתשתפי אותנו
      שבוע טוב

      הגב
  2. סוזי תגובה מאת:

    18 באוקטובר 2020 אל0:18

    עשיתי את המתכון ויצאו לי עוגות מושלמות

    הגב
  3. דיקלה כהן תגובה מאת:

    26 בדצמבר 2019 אל8:53

    היי
    אשמח לעזרה
    יש לי שמרים באבקה
    כמה כפות צריך לשים לאותה כמות של 3 פסים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בדצמבר 2019 אל11:41

      היי דיקלה
      ניתן להמיר את השמרית ב- 2 כפות שמרים יבשים.
      חג שמח

      הגב
  4. שרית תגובה מאת:

    4 במרץ 2015 אל17:10

    שלום, באיזה כמות של שמרים אני צריכה להשתמש כשמדובר בשמרים יבשים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 במרץ 2015 אל13:50

      היי שרית,
      שקית שמרית מכילה 50 גרם שמרים טריים, ניתן להמירה ב 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
      סוף שבוע נפלא.

      הגב
  5. ביקרי תגובה מאת:

    28 בנובמבר 2014 אל7:37

    מה המתכון בשביל קראנץ אחד בבקשה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 בדצמבר 2014 אל10:31

      היי, כדי להכין עוגה אחת תוכלי לחלק את כמות המרכיבים ב-3 ולהכין אחת.
      אני ממליצה לך להכין 3 כי העוגות לא גדולות כל כך ושתיים מהן את יכולה להקפיא.
      אלה העוגות הכי טובות להקפאה.
      יום מקסים.

      הגב
  6. ענת תגובה מאת:

    4 בספטמבר 2014 אל22:43

    היי דנה – העוגה ניראת מעולה והסרטון ממש עוזר.
    האן ניתן להכין את הבצק ולתת לו התפחה במקרר כל הערב-ולמחרת להמשיך.
    האם אין טעות בכמות הקמח ? לא צריך להיות 500 גרם-חצי קילו?תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בספטמבר 2014 אל9:45

      היי ענת,
      תוכלי להכין את הבצק ולתת לו התפחה במקרר למשך הלילה.
      אין טעות בכמות הקמח …
      תודה על השאלות.
      שיהיה לך שבוע מקסים וחג שמח.

      הגב
  7. i_bake תגובה מאת:

    25 ביולי 2014 אל12:23

    היי אם ברצוני להכין מילוי מחפיסות שוקולד שיש לי איך עליי לעשות זאת?, ומה להוסיף?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 ביולי 2014 אל18:10

      היי, ניתן להכין מילוי שוקולד עשיר וטעים בעזרת שוקולד מריר:
      150 גרם שוקולד מריר קצוץ ו-50 גרם חמאה.
      ממיסים ביחד עד למרקם חלק ומניחים לתערובת להתקרר עד שניתן למרוח אותה על העוגה.
      הכמות מספיקה לעוגה אחת…
      בהצלחה…

      הגב
  8. אילה תגובה מאת:

    14 במרץ 2014 אל12:29

    האם אפשר להשתמש בקמח שצרים של אוסם?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 במרץ 2014 אל13:02

      היי אילה, את יכולה להשתמש בקמח שמרים מוכן אך אני מעדיפה להכין את הבצק מקמח ושמרים טריים.
      לדעתי התוצאה טובה יותר והעוגה רכה יותר ובנוסף כאשר משתמשים בשמרים טריים הריח שלהם אינו מורגש לעומת שמרים יבשים (הנמצאים בקמח המכון).
      חג שמח.

      הגב
  9. שירן עוזרי תגובה מאת:

    11 בפברואר 2014 אל11:41

    יש ברשותי רק שמרים טריים איך ממרים

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 בפברואר 2014 אל23:03

      היי שירן, השמרים במתכון הם שמרים טריים. הכוונה לשקית השמרים הטריים של שימרית או הקובייה שנשמרים במקרר.
      ערב טוב.

      הגב
  10. ענת תגובה מאת:

    14 בדצמבר 2013 אל10:42

    דנה תודה הסבר מובן. הבצק ממש נוח לעבודה . הכנתי שלוש תבניות כל אחת עם מילוי אחר הכל חוסל עוד באותו הערב שהכנתי. מזל שהספקתי לצלם כשהן יצאו מהתנור

    הגב
  11. הדר תגובה מאת:

    2 בנובמבר 2013 אל21:01

    מתכון מעולה!!!
    יצא סוף הדרך!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בנובמבר 2013 אל17:30

      תודה הדר, המשך שבוע נפלא!

      הגב
  12. רומי תגובה מאת:

    30 ביוני 2013 אל15:28

    איזה מתכון מושלם!! יצא סוף. הכנתי אתמול בערב וחיסלנו חצי קראנץ תוך דקות !!!
    ממש לא היה קשה כמו שחשבתי בהתחלה, הסרט ממש עזר לי להבין איך לחתוך את הבצק… דנה אין עליך!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים