סלט חסה מתוק

סלט חסה מטריף שטעמתי לראשונה אצל חבר טוב, מיד לפני שהתחלנו לאכול אמא שלו קמה והכינה בתוך דקות קערה ענקית מלאה בסלט מהמם וטעים ברמות שאי אפשר לתאר!
מאחר ולא הצלחתי להבין מה מכיל הרוטב בעצמי ביקשתי את המתכון מיד.
הסוד ברוטב הוא ריבת מישמש (שמשום מה אף אחד עוד לא הצליח לפענח זאת…) מבטיחה לכם שמהרגע שתטעמו תמיד תדאגו לצנצנת רוטב כזו במקרר.
במקור הסלט מוגש עם פרוסות דקות של תפוח עץ ירוק ומעט בצל ירוק קצוץ אך אני שיניתי אותו מעט ואני מגישה אותו עם תוספות אחרות כמו: גרעינים, אוכמניות ופקאן סיני.
מיותר לציין שהסלט הזה הוא הכוכב בכל ארוחה?!

תודה רבה לך איריס היקרה על המתכון המדהים הזה!

סלט חסה מתוק
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
מרכיבי הרוטב:
  • 3 כפות גדושות ריבת מישמש (רק של בית יצחק!)
  • 3 כפות חומץ
  • 3 כפות מיץ לימון (אפשר ועדיף משומר)
  • ⅔ כוס שמן קנולה
  • כפית חרדל
  • 2 קוביות שום כתוש קפוא (לא טרי)
  • חצי כפית מלח
  • תוספות:
  • חופן תערובת גרעינים לסלט.
  • חופן אוכמניות מיובשות.
  • חופן חמוציות מיובשות.
  • חופן אגוזי פקאן סיני.
  • 1 שקית לקט חסות כמו:חסה ערבית, אייסברג, חסה סגולה... (לא עלי בייבי או רוקט)
הוראות הכנה
  1. שוטפים היטב את החסה ומייבשים (לאחר השטיפה פשוט מניחים את העלים על מגבת נקייה ויבשה).
  2. בקערה בינונית מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. רצוי לטחון בבלנדר מוט כדי להגיע למרקם חלק.
  3. מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר.
  4. בקערת הגשה גדולה מסדרים שכבות של עלי חסה, גרעינים, חמוציות ואוכמניות ומפזרים מעל את אגוזי הפקאן. בשלב זה ניתן לעטוף את הסלט בניילון נצמד ולשמור בקירור עד ההגשה.
  5. להגשת הסלט מזלפים מעט מהרוטב מעל לתערובת החסה, מערבבים ומגישים מיד.
  6. (כמות הרוטב היא גדולה ומרקם הרוטב סמיך מאוד ולכן אל תשתמשו בכל הכמות על מנת לא להגיש חסה מוצפת ברוטב. טעמו את הסלט לאחר הערבוב והגישו תוספת רוטב בכלי מתאים).
  7. בתאבון!

 


4 תגובות עבור - “סלט חסה מתוק”

  1. שלום,
    רציתי לדעת באיזה סוג של חומץ את משתמשת עבור הסלט וגם אייך אפשר לשלב שום טרי מטעמיי הלכה.

    1. היי לינור
      אני משתמשת בחומץ רגיל אך כל סוג יתאים.
      לגבי השום… את יכולה לשים ממש מעט שום טרי מאחר וטעמו מאוד חזק. תגררי אותו על גבי פומפיה דקה
      יום מקסים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *