קרם חמאה בטעם וניל

קרם חמאה או בשמו המוכר יותר Buttercream הוא הציפוי האהוב ביותר בקרב האמריקאים, הם מצפים בו עוגות, עוגיות ובעיקר קאפקייקס…
היתרון בציפוי הזה הוא שלעומת הקצפת הוא מחזיק נהדר בטמפרטורת החדר ואינו מחייב קירור, בנוסף קל מאוד להכין אותו וניתן לזלף בקלות רבה.
המתכון הבסיסי של הקרם הוא טעם וניל, ניתן להוסיף לקרם חמאה צבעי מאכל כדי לצבוע אותו או מרכיבי טעם שונים (לחצו כאן כדי לעבור למתכון של קרם חמאה אספרסו)
בגלל מזג האויר החם אני זילפתי את הקרם על העוגות והגשתי מיד. את שאר העוגות שכבר מצופות שמרתי במקרר והוצאתי לפי הצורך כרבע שעה לפני ההגשה כדי שהקרם יתרכך שוב.
במקרה הזה אני הכנתי קאפקייקס וניל עם ציפוי קרם חמאה וניל שהוספתי לו מעט מאוד צבע מאכל כחול, בנוסף הכנתי מבצק סוכר פרחים קטנים לקישוט.
לחצו כאן כדי לעבור למתכון לקאפקייקס וניל.

קרם חמאה בטעם וניל
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 חבילת חמאה בטמפרטורת החדר (100 גרם)
  • 2 שקיות אבקת סוכר (סך הכל 200 גרם)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כף חלב
הוראות הכנה
  1. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה בעזרת החלק המקציף או וו הגיטרה למשך כדקה.
  2. מוסיפים מחצית מאבקת הסוכר (שקית אחת) ומקציפים שוב במשך דקה.
  3. מוסיפים את תמצית הוניל, החלב ושקית הסוכר שנותרה ומקציפים שוב במשך שתי דקות עד לקבלת קרם אוורירי וחלק אך יציב למגע.
  4. מעבירים לשקית זילוף עם או בלי צנטר, אני משתמשת בצנטר משונן כדי לקבל צורה יפה אך תוכלו גם לגזור את קצה השקית ולזלף בתנועות סיבוביות.
  5. ניתן גם למרוח את הקרם בעזרת כפית או סכין מריחה, תאמינו לי שגם זה יתקבל בברכה!
  6. אפשר לקשט בפרחי בצק סוכר או סוכריות צבעוניות ועוד...
  7. שימו לב לא לצקת יותר מידי מהקרם כי הוא מתוק מאוד...
  8. בתאבון!
  9. espresso-buttercream-1קרם חמאה בטעם וניל

64 תגובות עבור - “קרם חמאה בטעם וניל”

  1. היי דנה,
    אני רוצה להכין עוגת וניל גבוהה ולצפות אותה, יש אפשרות לצפות אותה עם קצפת/פודינג? או שעדיף לצפות עם קרם חמאה?

  2. היי, עקבתי אחרי המתכון במדויק אבל הקרם שלי יצא מאוד גרגירי (כמובן השתמשתי באבקת סוכר של הנמל ולא סוכר רגיל).
    למה זה קורה? אפשר לתקן את זה?

  3. היי , אני מכינה עוגה עם זילוף שתי וערב בצדדים.
    אשמח לדעת איזה קרם יתאים, אם ניתן להכין קרם מפודינג חלב ושמנת מתוקה הכוונה אם זה מספיק יציב לעמוד או שצריך משהו הרבה יותר יציב?

    תודה רבה

    1. היי דלית
      אני ממליצה לך להכין קרם מ-2 שמנת מתוקה ו-1 שקית אבקת פודינג וניל.
      אני משתמשת בשמנת חלבית אך אם תרצי קצפת יציבה יותר תוכלי להשתמש בשמנת פרווה.
      יום מקסים

  4. אני רוצה להכין עוגה מצופה בבצק סוכר וראיתי באתר אמריקאי שצריך קודם לצפות את העוגה בקרם חמאה. האם זה נחוץ? אשמח אם תעני לי במהירות כי אני צריכה לאפות את העוגה למחר…

    1. היי רוני,
      אני מתנצלת שלא ראיתי קודם לכן את שאלתך…
      את לא חייבת לצפות את העוגה בקרם חמאה, אפשר בכל סוג שם קרם ואפילו שוקולד למריחה. המטרה היא שבצק הסוכר יצמד וידבק לעוגה.
      לא לשכוח להניח לעוגה להתקרר היטב במקרר לפני הנחת הבצק.
      יום טוב

  5. הי, לכמה קאפקייקס יספיקו הכמויות כאן?
    אני מכינה לבני 3 ולא אשים שכבה גדולה…

  6. היי דנה אם אני רוצה להכין קרם חמאה ל40 קאפקייקס כמה חומרים אני צריכה?
    חמאה,אבקת סוכר…

    1. היי הגר,
      לדעתי תספיק לך כמות כפולה, פשוט הכפילי את הכמות.
      כמובן שיש חשיבות לכמות הקרם שתזלפי על כל קאפקייק…
      בהצלחה…
      נשמח לקבל תמונה…

  7. היי דנה,
    אפשר מחמאה לפרווה או שזה משנה את הרכב הקרם?
    אפשר להוסיף קצת שמנת פרווה צימחית מוקצפת בלי סוכר להוספת אווריריות?
    אפשר להמיר חלק מאבקת הסוכר בקורנפלור להפחתת מתיקות ועדיין שיהי חזק ויציב
    תודה מראש.
    ענת.

    1. היי ענת,
      יש הבדל גדול בין טעם חמאה למחמאה ולכן אני לא ממליצה (כמובן שגם מבחינה בריאותית לא מומלץ)
      אני לא ממליצה לשלב את החמאה עם שמנת מתוקה, כדי לקבל קרם אוורירי פשוט מקציפים טוב את החמאה.
      לשאלתך השלישית: הוספת קורנפלור עלולה ליצור קרם צמיגי מידי ובנוסף לכך הטעם של הקורנפלור יורגש ויגרום לטעם לוואי.
      יום מקסים.

        1. היי נועה,
          את הקרם הספציפי הזה לא ניתן להחליף לפרווה ולשמור על טעמו.
          אני ממליצה להכין קצפת משמנת מתוקה פרווה (500 מיליליטר) ולהקציף עם חבילה אחת של אינסטנט פודינג וניל עד להקצפה יציבה.
          המשך יום מקסים

  8. היי,
    ניסיתי מתכון קרם חמאה מאתר אמריקאי שמצאתי ובהוראות היה כתוב שצריך לאטום את העוגה עם הציפוי לפני הזילוף על מנת שלא יהיו פירורים. האם זה הכרחי? פשוט זה לא ממש הצליח לי והוריד שכבה שלמה של פירורים ונהיה יותר פירורים מקודם. השאלה אם הזילוף יחזיק על העוגה מבלי לאטום אותה קודם?
    שאלה נוספת- אני צריכה את העוגה לבוקר- זה יהיה בסדר לזלף בלילה קודם? יהיה יציב וטעים? והאם לשמור במקרר?
    המון תודה מראש ותודה גם על ההסברים בעברית! מקל עלי מאוד 🙂

    1. היי מאיה,
      כלל חשוב מאוד לציפוי עוגה הוא תמיד לקרר אותה לילה במקרר, פעולה זו עוזרת מאוד לייצב אותה כדי שהיא לא תתפורר, את יכולה למרוח שכבה דקה של קרם כדי שהזילוף יראה יפה יותר.
      לשאלתך השניה: את יכולה לזלף בלילה ולשמור במקרר אך קרם חמאה צריך לאכול בטמפרטורת החדר ולכן הקפידי להוציא אותה מוקדם.
      בהצלחה ויום טוב.

  9. שלום, אני רוצה לצפות עוגה בקרם חמאה ורציתי לצבוע אותה בצבע כחול. אם אשתמש בצבע מאכל נוזלי (יחסית מדולל) המרקם של הקרם ייהרס?

    1. היי נועם,
      רצוי להשתמש בצבע מאכל שהוא במרקם של ג׳ל או אבקה, ניתן גם בצבע נוזלי אך לא הרבה.
      רני ממליצה לקנות צבע מאכל איכותי ולשמור במקרר, הוא נשמר להמון זמן.
      בהצלחה.

  10. שלום, רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את אבקת הסוכר בסוכר רגיל. ואם כן, האם צריך לשים את אותה כמות או כמות שונה?

  11. הי, אני רוצה להכין עוגת זילוף. האם מומלץ לכסות את העוגה עם קרם חמאה ? או שעדיף עם קרם רגיל של פודינג וניל וריצ'? מה היתרונות של הקרם חמאה חוץ מהזילוף של הפרחים וכו' שאני יודעת שזה עוזר להם להחזיק יפה יותר הרבה זמן..

  12. היי
    האם ניתן להשתמש בקרם זה רק כדי "לאטום" את העוגה מפרורים ועל האיטום לזלף בקצפת שמורכבת מקצפת צמחית ואינסטנט פודינג וניל ?
    אני מחפשת קרם שיצור שכבה אחידה שלא יראו את לכלוכי הפרורים

    1. היי כוכבית, כדי לאטום עוגה ושלא יהיו עליה פירורים את צריכה לקרר אותה לפחות לילה במקרר ולא יהיו כמעט פירורים.
      תוכלי להשתמש בכל קרם שתרצי כולל הקצפת שהזכרת קודם.
      הקפידי למרוח בעדינות ובלי להפעיל לחץ על העוגה, בכדי להגיע לציפוי אטום וחלק, עליך למרוח שכבה אחת ואז לקרר מעט במקרר ולמרוח שכבה שניה.
      בהצלחה

  13. היי! אני רוצה שהציפוי יהיה בטעם שוקולד. מה להוסיף? קקאו או שוקולד מומס? ובאיזה כמות?

    איילת

    1. היי ויקי,
      אין אפשרות להחליף את אבקת הסוכר בקרם הזה…
      תוכלי להכין קצפת משמנת מתוקה ואינסטנט פודינג ותקבלי קרם מעולה לזילוף.
      יום טוב.

  14. רציתי לדעת האם הקרם הזה טוב לשימוש גם לזילוף על עוגה?
    נגיד ואני רוצה להחליף את הקצפת הרגילה שאנחנו מכירים (0שמנת מתוקה,סוכר…00) שקצת קשה לי לעבוד איתה ולעשות איתה פרחים יציבים, לקרם חמאה האם זה יהיה יותר יציב?

    1. היי, אכן הקרם חמאה הרבה יותר יציב ומומלץ לזילוף.
      האמריראים מקשטים עוגות עם קרם חמאה או קרם גבינה ולא עם קצפת מאחר והיא לא יציבה כל כך.
      היתרון של קרם החמאה הוא שניתן להכניס את העוגה לקירור עד לפני ההגשה אך יש לתת לעוגה לעמוד בטמפרטורת החדר עד שהקרם יתרכך והוא לא נהרס מהר.
      ״החיסרון״ שלו הוא שהוא מתוק ומכיל כמות די גדולה של חמאה.
      חג שמח.

  15. היי דנה ,אני מכינה עוגה ,ובתחתית אני שמה פירורים של עוגיות חמאה ,רציתי לדעת אם אני יכולה להפוך את הקרם הזה למלית ולהוסיף את הקרם להקצפה של השמנת מתוקה

    1. היי ירדן, קרם החמאה מאוד עשיר וכבד, הוא נעשה מסוכר וחמאה ולכן לא מומלץ להוסיפו לשמנת מתוקה.
      תוכלי ליצור שכבות של שמנת מתוקה שתעניק מרקם רך ואוורירי וקרם חמאה שיתן מתיקות.
      העוגה תהיה טעימה מאוד…
      בהצלחה.

    1. היי נעמה,
      כל עוגה בחושה לאחר 4-5 ימים מתקלקלת ולכן לא מומלץ להשאיר יותר מידי זמן ללא הקפאה. (ניתן להקפיא)
      מאחר והקרם עשוי מחמאה הוא יחמיץ גם כן.
      ממליצה לך להקפיא.
      שבת שלום.

        1. שלום לילך,
          ניתן לצפות את העוגה ולהכניסה למקרר ללילה אך חשוב שתוציאי אותה מהמקרר לפני ההגשה היות והציפוי עשוי מחמאה שעלולה להתקשות במקרר.

  16. היי
    יש לי שאלה
    באתרים אמרקאיים כתןוב 250 גרם חמאה על 250 גרם אבקת סוכר -מה שנראה לי כבד מאוד
    במתכון שלך זה 100 גרם חמאה רק – השאלה האם אצליח לעשות כוכבים קטנים יפים ויציבים ?
    ץודה רבה

    1. היי רויטל, ישנם הרבה מרקמים לקרם חמאה ואני מעדיפה להכין קרם עדין ולא כבד מידי.
      כמו שאת יכולה לראות בתמונה, הקרם היה מספיק יציב לזילוף.
      אני ממליצה לך להכין לפי הכמויות במתכון ובמידה ותרצי מעט יותר יציב תוכלי תמיד להוסיף עוד קצת אבקת סוכר.
      (את אבקת הסוכר את יכולה להוסיף בכל שלב שלא כמו בקצפת…)
      יום טוב.

  17. שלום,
    ראיתי מלא סירטונים שעושים עוגות ימי הולדת עם הקרם חמאה הזה..
    זה לר טעם חזק של חמאה לילדים?
    אם אני עושה עם חמאה, זה לא שומני בפה??
    ואם הכנתי כמות גדולה, אפשרי לשמור במקרר למשך המון זמן?

    תודה מראש

    1. היי ספיר, קרם החמאה הזה נהדר וטעים, היתרון הגדול שלו הוא שאפשר לזלף אותו בצורה יציבה מאוד והוא מחזיק מעמד בטמפרטורת החדר.
      הוא לא שומני ואין טעם חזק של חמאה (לטעמי).
      ניתן לשמור במקרר בשקית זילוף וקופסא אטומה לחלוטין עד שבועיים. (אני שומרת בערך שבוע)
      ערב טוב…

    1. שלום רוני, אפשר לשמור קרם חמאה יום יומיים לפני השימוש, קרם חמאה סופג ריחות ולכן שקית זילוף בתוך מיכל אטום לאויר יכולה להוות פתרון איחסון טוב. לפני השימוש יש להוציא את קרם החמאה מהמקרר ע״מ שיחזור לטמפרטורת החדר.

  18. היי, בהוראות כתוב להוסיף מחצית אבקת הסוכר, מתי מוסיפים את המחצית השנייה. בנוסף, 2 שקיות הכוונה 100 גרם כל שקית? תודה

      1. תודה רבה! לגבי הטעם, מכיוון שזה בסיס חמאה זה לא קצת כבד? בכל אופן אני מעוניינת לזלף שושנים וזה הקרם הכי יציב, מקווה להצליח גם אם השושנים יהיו לקישוט כי שאר הזילוף ייעשה עם שמנת מתוקה ופודינג כדי שיהנו מהקרם. תודה שוב.

        1. היי סליה, לגבי טעם חמאת הוניל: לטעמי ציפוי זה יותר טעים מאשר קצפת ופודינג אך זה עניין של טעם אישי… תוכלי לזלף מעט ולטעום.
          יש יתרון נוסף בציפוי חמאת וניל, אינך צריכה לשמור את הקאפקייק או העוגה בקירור אלא בטמפרטורת החדר.
          בהצלחה.

    1. שלום עינת, קריסקו עמיד יותר בפני שינויים בטמפרטורה (אין לו טעם של חמאה). ניתן להשתמש בו אבל זה עניין של טעם ואם הוא זמין לך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *