• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קאפקייקס וניל

10 ביוני 2013 by דנה רביב 6 תגובות

קאפקייקס וניל הם הקאפקייקס הכי בסיסיים בארצות הברית, מכינים אותם עם חמאה ורוויון והמרקם שלהם דחוס וכבד כדי שיוכלו להחזיק כמות גדולה של ציפוי כמו: קצפת, קרם חמאה, ועוד…
אני העדפתי להתאים את הקאפקייקס לטעם הישראלי ושידרגתי מעט את המתכון המקורי כדי להקנות להם מרקם אוורירי וקל יותר.
באשר לציפוי… הפעם חרגתי ממנהגי והחלטתי לתת הזדמנות לקרם החמאה המסורתי של האמריקאים, הקרם זכה להצלחה מסחררת בקרב בני המשפחה שחיסלו את כל הקאפקייקס בערב אחד.
את מחצית הקאפקייקס שלי ציפיתי בקרם חמאה בטעם וניל שהוספתי לו מעט צבע מאכל כחול ומעליהם פרחים קטנים וצהובים מבצק סוכר. מיותר לציין שהילדים התלהבו נורא…
את המחצית השנייה הקדשתי למבוגרים שקיבלו בשמחה רבה קאפקייקס וניל מצופים בקרם חמאה ואספרסו ומעליהם מפוזרים פירורי אגוזי לוז מצופים בקרמל (ברס)… יאאממי!

הדפסה
קאפקייקס וניל
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • 1 חבילת חמאה רכה בטמפרטורת החדר (100 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 שמנת חמוצה
  • ½ 1 כוסות קמח
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  2. בקערה גדולה מנפים את המרכיבים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה (לא המקציף), מערבבים חמאה וסוכר למשך כדקה עד לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים תמצית וניל וביצה אחת ומערבבים שוב במהירות בינונית, עוצרים ובעזרת מרית מגרדים את החמאה בדפנות הקערה. ממשיכים להוסיף את שתי הביצים הנותרות אחת אחת באותה הדרך.
  5. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את השמנת, בוחשים במהירות נמוכה כדי שהשמנת תתמזג פנימה.
  6. מוסיפים מחצית מכמות תערובת הקמח ומפעילים את המיקסר שוב במהירות איטית ומגרדים בעזרת המרית את הדפנות של הקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים לאט עד לתערובת חלקה וקרמית.
  7. מרפדים תבנית שקעים בניירות אפייה לקאפקייקס.
  8. בעזרת כף גלידה או כף רגילה יוצקים מהבלילה לתוך הניירות עד לגובה שני שליש מגובה הנייר (הקאפקייקס תופחים).
  9. אופים למשך 12-15 דקות. שימו לב: הקאפקייקס לא משחימים אלא נשארים בהירים אז רצוי לבדוק בעזרת קיסם כדי שלא יתייבשו מידי.
  10. הניחו לעוגות להתקרר לחלוטין לפני שמצפים אותן.
ציפוי
  1. לחצו כאן כדי לעבור למתכון לקרם חמאה בטעם וניל
  2. לחצו כאן כדי לעבור למתכון לקרם חמאה בטעם אספרסו
  3. בתאבון!
3.3.3077

קאפקייקס וניל – תמונות הכנה

קאפקייקס וניל - הכנה 1
קאפקייקס וניל – הכנה 1
קאפקייקס וניל - הכנה 2
קאפקייקס וניל – הכנה 2
קאפקייקס וניל - הבלילה מוכנה
קאפקייקס וניל – הבלילה מוכנה
קאפקייקס וניל - לפני אפייה 1
קאפקייקס וניל – לפני אפייה 1
קאפקייקס וניל - לפני אפייה
קאפקייקס וניל – לפני אפייה
קאפקייקס וניל - לאחר אפייה
קאפקייקס וניל – לאחר אפייה
קרם חמאה בטעם וניל
קרם חמאה בטעם וניל

מתוייק תחת: עוגות, קינוחים מתוייג כ:ליד הקפה, מעל חצי שעה, עוגת יום הולדת, קאפקייקס

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. קרן תגובה מאת:

    14 ביוני 2015 אל15:43

    רציתי לדעת האם הקאפקייקס נשארים טריים וטעימים גם לאחר יומיים (ללא ציפוי מעל)?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 ביוני 2015 אל11:36

      היי קרן,
      הקאפקייקס נשמרים בקופסא אטומה ונשארים טעימים ורכים… בימים חמים כמו עכשיו ניתן לאחסן אותם במקרר.
      שבת שלום.

      הגב
  2. מאיה תגובה מאת:

    23 במאי 2014 אל16:28

    היי
    איפה המתכון לציפוי בטעם וניל…?
    הכוונה לקרם חמאה בטעם וניל?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 במאי 2014 אל17:07

      היי מאיה, להלן קישור לקרם חמאה בטעם וניל (לחצי כאן)
      שבת שלום…

      הגב
  3. . תגובה מאת:

    13 בינואר 2014 אל16:19

    לכמה יחידות המתכון מספיק?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בינואר 2014 אל21:29

      היי, המתכון מספיק לכ-25 יחידות, תלוי בגודל שתכיני אותם.
      ערב טוב.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים