קוסקוס

המתכון הבא הוא מתכון לקוסקוס במיקרוגל, קוסקוס אמיתי (מסולת, לא משקית) שדורש 15 דקות הכנה בלבד! והתוצאה היא קוסקוס טעים, מופרד לגרגירים שעומד בקנה אחד עם קוסקוס מרוקאי מקורי (הדורש מספר שלבים של סינון ויותר משעתיים וחצי עבודה)
אגב כדי לבדוק אם האיכות מספקת, הכנתי את הקוסקוס והבאתי אותו לטעימה לבני משפחתנו המורחבת, התוצאה הייתה הצלחה!
מה שכן, הדבר היחידי שנחוץ שיהיה בבית כדי להכין את הגרסה המהירה והטעימה לקוסקוס הוא כלי מיוחד למיקרוגל, קופסא מפלסטיק עגולה ולבנה עם מכסה.
מבחינת עלות, הקופסה הזו מאוד זולה (בסביבות 20-30 ש״ח.) ויכולה לשמש אתכם לבישול מהיר מאוד של תפו"א או ירקות נוספים אז למי שאין בבית, שווה להשקיע כמה שקלים.

קוסקוס
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 2 כוסות סולת
  • ½ 1 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן
הוראות הכנה
  1. בתוך כלי המיקרוגל שמים את הסולת והמלח ומערבבים מעט, מוסיפים את השמן והמים הרותחים ומערבבים היטב.
  2. מכסים ומוודאים שהפתחים הקטנים שבמכסה סגורים כדי שהכלי יהיה אטום.
  3. מכניסים למיקרוגל למשך 3 דקות.
  4. פותחים בזהירות ובעזרת מזלג מפוררים את הקוסקוס.
  5. מכסים שוב ומכניסים למיקרוגל לעוד דקה וחצי.
  6. שוב מערבבים ומפוררים את גרגירי הקוסקוס בעזרת מזלג (פשוט מועכים עם המזלג וזה מתפורר).
  7. אם תרצו קוסקוס מושקע יותר עם גרגירים מושלמים כמו המקור פשוט תעבירו את הקוסקוס במסננת ואף מרוקאי לא ירגיש בהבדל...
  8. אני חייבת להודות שאני לא מעבירה במסננת בדרך כלל אבל עשיתי זאת הפעם כדי לצלם לכם.
  9. זהו.. סיימנו, בתאבון!
הערות
זמני הבישול משתנים בכל סוגי המיקרוגלים, אם צריך הוסיפו עוד דקה...

קוסקוס – תמונות הכנה

מסננת לקוסקוס
שלב אופציונלי: מסננת לקוסקוס
העברת הקוסקוס במסננת תפיק גרגירים מושלמים
העברת הקוסקוס במסננת תפיק גרגירים מושלמים

21 תגובות עבור - “קוסקוס”

  1. לא הבנתי כמה דקות במיקרוגל סה"כ.
    בכותרת רשום 15 דקות. וברוב מתכוני קוסקוס במיקרוגל רשום 4+4 סה"כ 8 .
    אז כמה במתכון כאן סה"כ?
    תודה

    1. היי אדית
      בסה״כ כ-15 דקות הכנה כולל כל העבודה והבישול.
      הבישול עצמו הוא בשני שלבים: 3 דקות ולאחר מכן ערבוב ואז דקה וחצי שוב.
      אין צורך בבישול ארוך מזה.
      יוצא מושלםםםםם
      יום מקסים

  2. זה חןקי העניין הזה??? 🙂
    3 דקות והעברתי במאסטר סלייסר
    עוד דקה וחצי ושוב מאסטר סלייסר.
    יצא מושלם. תודה רבה רבה

    1. דנה שלום
      מאחר והקערה של המיקסר גדולה 7 ליטר אני משתמשת במערבל של ההקצפה במקום במזלג . יוצא פרורים נהדרים וטעים.
      תודה ושבת שלום

  3. וואו, יצא מדהים! עשיתי במעבד מזון ויצא רך ופלאפי, כמו לאכול עננים. איזה שיחוק! מאמצת את המתכון הזה באהבה גדולה.
    תודה רבה!

  4. היי דנה.
    ראשית תודה רבה.
    בתור אחת שיצא לה המון פעמים להכין וגם לאכול קוסקוס מסיר המתכון פשוט קליל וזריז..
    בערב יהיה מבחן התוצאה.
    לגבי זמן ההכנה, המיקרוגל שלי מאוד חזק הוא מבשל ראש סלק גדול/3 תפו"א ב20-25 דק' גג.
    אחרי שהוספתי דקה בסיבוב השני עדיין היו גושי סולת לא מבושלים….
    אז להארה- סיבוב נוסף של 2 דקות וסינון במסננת קוסקוס יצר קוסקוס נהדר ולא ניכר בו בכלל שעבר מיקרוגל.
    שוב תודה ויום נפלא.

  5. לדנה
    ראשית תודה על המאמץ והכנות והרצון לשתף בהצלחות.
    רק לא נתת דעתך על זה שהקוסקוס לא מספיק אוורירי כי הוא לא "שתה" מספיק מים.
    הנפח לא הכפיל את עצמו כמו שעושים בקוסקוסייר.
    בכל אופן תודה

    1. שלום אלדד, אין ספק שלדרך ההכנה המסורתית יש איכויות ברורות אך עם זאת דרך ההכנה שהמתכון מציע מניבה תוצאות טובות מאוד בעשירית המאמץ. * אני ממליצה לך להעביר את הקוסקוס במסננת פעם או פעמיים ואז הגרגירים יהיו אווריריhם יותר (כמו שכתבתי, במבחני טעימה משפחתיים לא מצאו הבדלים).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *