• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קוסקוס

28 במאי 2013 by דנה רביב 24 תגובות

המתכון הבא הוא מתכון לקוסקוס במיקרוגל, קוסקוס אמיתי (מסולת, לא משקית) שדורש 15 דקות הכנה בלבד! והתוצאה היא קוסקוס טעים, מופרד לגרגירים שעומד בקנה אחד עם קוסקוס מרוקאי מקורי (הדורש מספר שלבים של סינון ויותר משעתיים וחצי עבודה)
אגב כדי לבדוק אם האיכות מספקת, הכנתי את הקוסקוס והבאתי אותו לטעימה לבני משפחתנו המורחבת, התוצאה הייתה הצלחה!
מה שכן, הדבר היחידי שנחוץ שיהיה בבית כדי להכין את הגרסה המהירה והטעימה לקוסקוס הוא כלי מיוחד למיקרוגל, קופסא מפלסטיק עגולה ולבנה עם מכסה.
מבחינת עלות, הקופסה הזו מאוד זולה (בסביבות 20-30 ש״ח.) ויכולה לשמש אתכם לבישול מהיר מאוד של תפו"א או ירקות נוספים אז למי שאין בבית, שווה להשקיע כמה שקלים.

הדפסה
קוסקוס
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  5 דקות
זמן כולל:  15 דקות
מרכיבים
  • 2 כוסות סולת
  • ½ 1 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן
הוראות הכנה
  1. בתוך כלי המיקרוגל שמים את הסולת והמלח ומערבבים מעט, מוסיפים את השמן והמים הרותחים ומערבבים היטב.
  2. מכסים ומוודאים שהפתחים הקטנים שבמכסה סגורים כדי שהכלי יהיה אטום.
  3. מכניסים למיקרוגל למשך 3 דקות.
  4. פותחים בזהירות ובעזרת מזלג מפוררים את הקוסקוס.
  5. מכסים שוב ומכניסים למיקרוגל לעוד דקה וחצי.
  6. שוב מערבבים ומפוררים את גרגירי הקוסקוס בעזרת מזלג (פשוט מועכים עם המזלג וזה מתפורר).
  7. אם תרצו קוסקוס מושקע יותר עם גרגירים מושלמים כמו המקור פשוט תעבירו את הקוסקוס במסננת ואף מרוקאי לא ירגיש בהבדל...
  8. אני חייבת להודות שאני לא מעבירה במסננת בדרך כלל אבל עשיתי זאת הפעם כדי לצלם לכם.
  9. זהו.. סיימנו, בתאבון!
הערות
זמני הבישול משתנים בכל סוגי המיקרוגלים, אם צריך הוסיפו עוד דקה...
3.3.3077

קוסקוס – תמונות הכנה

קוסקוס - ערבוב המרכיבים
ערבוב המרכיבים
חימום הקוסקוס במיקרו
חימום הקוסקוס במיקרו
לאחר החימום במיקרו
לאחר החימום במיקרו
הפרדת גרגירים בעזרת מזלג
הפרדת גרגירים בעזרת מזלג
מסננת לקוסקוס
שלב אופציונלי: מסננת לקוסקוס
העברת הקוסקוס במסננת תפיק גרגירים מושלמים
סינון הקוסקוס 1
סינון הקוסקוס 1
סינון הקוסקוס 2
סינון הקוסקוס 2
מסננת לקוסקוס
שלב אופציונלי: מסננת לקוסקוס
העברת הקוסקוס במסננת תפיק גרגירים מושלמים
העברת הקוסקוס במסננת תפיק גרגירים מושלמים

מתוייק תחת: פסטה ואורז, שונות מתוייג כ:אוכל מרוקאי, יום כיפור, מוכן ב 10 דקות, מתאים להכנה עם ילדים, סוכות, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יוסי הראל תגובה מאת:

    8 באוגוסט 2023 אל12:16

    אין על הקוסקוס הזה!
    יש לי את כמות הכניסות הגדולה ביותר לעמוד

    הגב
  2. אסתר תגובה מאת:

    1 באוקטובר 2020 אל1:00

    מאז שהכרתי את המרשם הזה ,פשוט הפסקתי להכין את הקוסקוס המקורי הוא מוצלח ברמות על וחוץ מזה פרסמתי אותו להרבה חברות וגם הן מרוצות תודה דנה את מוצלחת

    הגב
  3. קארין תגובה מאת:

    10 בנובמבר 2017 אל12:09

    קוסקוסס מעולההה לא מחליפה אותו כבר שנתייםם…תודהה

    הגב
    • עץ השדה תגובה מאת:

      15 במרץ 2020 אל9:27

      פשוט מוצלח !
      אין הבדל במרקם או בטעם בקוסקוס של השכנה שלי מריומה שעומלת חצי יום בהכנת הקוסקוס .
      לימדנו את מריומה להשתמש במיקרו ….היא מאושרת !

      הגב
  4. אדית תגובה מאת:

    17 באוגוסט 2017 אל19:17

    לא הבנתי כמה דקות במיקרוגל סה"כ.
    בכותרת רשום 15 דקות. וברוב מתכוני קוסקוס במיקרוגל רשום 4+4 סה"כ 8 .
    אז כמה במתכון כאן סה"כ?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 בספטמבר 2017 אל13:54

      היי אדית
      בסה״כ כ-15 דקות הכנה כולל כל העבודה והבישול.
      הבישול עצמו הוא בשני שלבים: 3 דקות ולאחר מכן ערבוב ואז דקה וחצי שוב.
      אין צורך בבישול ארוך מזה.
      יוצא מושלםםםםם
      יום מקסים

      הגב
  5. סבן רינה תגובה מאת:

    14 במאי 2017 אל21:09

    לי יצא מושלם תודה על המתכון הנהדר הזה של הקוסקוס

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 במאי 2017 אל10:05

      תודה רבה על תגובתך.
      יום מקסים

      הגב
  6. קרן תגובה מאת:

    26 בדצמבר 2016 אל21:08

    זה חןקי העניין הזה??? 🙂
    3 דקות והעברתי במאסטר סלייסר
    עוד דקה וחצי ושוב מאסטר סלייסר.
    יצא מושלם. תודה רבה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 בדצמבר 2016 אל12:18

      היי קרן,
      אני חייבת להודות שהצחקת אותי נורא חחח
      תודה רבה
      חג שמח!

      הגב
    • נירה תגובה מאת:

      12 במאי 2017 אל11:20

      דנה שלום
      מאחר והקערה של המיקסר גדולה 7 ליטר אני משתמשת במערבל של ההקצפה במקום במזלג . יוצא פרורים נהדרים וטעים.
      תודה ושבת שלום

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        24 במאי 2017 אל10:07

        היי נירה
        תודה רבה על הטיפ הנהדר!!!
        בהחלט אנסה.
        יום מקסים

        הגב
  7. קרן תגובה מאת:

    7 בנובמבר 2016 אל0:54

    וואו, יצא מדהים! עשיתי במעבד מזון ויצא רך ופלאפי, כמו לאכול עננים. איזה שיחוק! מאמצת את המתכון הזה באהבה גדולה.
    תודה רבה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 בנובמבר 2016 אל20:00

      היי קרן,
      אני מאוד שמחה לשמוע! רעיון מצוין להשתמש במעבד מזון.
      תודה לך על התגובה.

      הגב
  8. ענתי תגובה מאת:

    26 ביוני 2016 אל12:51

    דנה-כמה יוצא במשקל כמות הקמח והמים?תודה

    הגב
  9. סיסי תגובה מאת:

    5 באוגוסט 2014 אל15:26

    היי דנה.
    ראשית תודה רבה.
    בתור אחת שיצא לה המון פעמים להכין וגם לאכול קוסקוס מסיר המתכון פשוט קליל וזריז..
    בערב יהיה מבחן התוצאה.
    לגבי זמן ההכנה, המיקרוגל שלי מאוד חזק הוא מבשל ראש סלק גדול/3 תפו"א ב20-25 דק' גג.
    אחרי שהוספתי דקה בסיבוב השני עדיין היו גושי סולת לא מבושלים….
    אז להארה- סיבוב נוסף של 2 דקות וסינון במסננת קוסקוס יצר קוסקוס נהדר ולא ניכר בו בכלל שעבר מיקרוגל.
    שוב תודה ויום נפלא.

    הגב
    • אסנת תגובה מאת:

      11 במרץ 2015 אל7:48

      השתמשתי במעבד מזון. ..עם הלהב. מדהים .

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        13 במרץ 2015 אל10:06

        היי אסנת,
        רעיון מעבד המזון במקום נפה של קוסקוס הוא פתרוןו נהדר!
        תודה ששיתפת אותנו.
        שבת שלום

        הגב
  10. יוסי הראל תגובה מאת:

    19 במרץ 2014 אל15:35

    לא יאמן. קוסקוס משובח חבל על הזמן. אני נפעם

    הגב
  11. לילך תגובה מאת:

    5 במרץ 2014 אל11:57

    מושלם תודה רבה

    הגב
  12. אלדד יקותיאל תגובה מאת:

    18 בנובמבר 2013 אל6:40

    לדנה
    ראשית תודה על המאמץ והכנות והרצון לשתף בהצלחות.
    רק לא נתת דעתך על זה שהקוסקוס לא מספיק אוורירי כי הוא לא "שתה" מספיק מים.
    הנפח לא הכפיל את עצמו כמו שעושים בקוסקוסייר.
    בכל אופן תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 בנובמבר 2013 אל14:05

      שלום אלדד, אין ספק שלדרך ההכנה המסורתית יש איכויות ברורות אך עם זאת דרך ההכנה שהמתכון מציע מניבה תוצאות טובות מאוד בעשירית המאמץ. * אני ממליצה לך להעביר את הקוסקוס במסננת פעם או פעמיים ואז הגרגירים יהיו אווריריhם יותר (כמו שכתבתי, במבחני טעימה משפחתיים לא מצאו הבדלים).

      הגב
  13. נחמה תגובה מאת:

    16 ביולי 2013 אל20:58

    איזו תגלית! דנה את אלופה… הקוסקוס יוצא מושלם תוך 10 דקות !! חובה לנסות.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 ביולי 2013 אל21:03

      תודה נחמה, זו אכן הדרך המהירה ביותר להכין קוסקוס איכותי מסולת.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים