• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מוקפץ

27 במאי 2013 by דנה רביב 15 תגובות

אין כמו קערה ענקית של נודלס מוקפץ כדי להפוך כל ארוחה משפחתית לכיפית במיוחד. אני נוהגת להכין מוקפץ בשילוב של רצועות חזה עוף והמון ירקות. הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת להכנת מוקפץ הוא להכין את כל המרכיבים מראש.
מקלפים, חותכים ומסדרים את הכל במגש כדי שיהיה אפשר להוסיף את כל המרכיבים במהירות, חשוב להוסיף את כל הירקות במהירות כי בישול ממושך מרכך את הירקות ועלול להפוך את המוקפץ למבושל מידי…
אך אל תדאגו, עקבו אחר המתכון ויצא לכם מוקפץ מושלם!

הדפסה
מוקפץ
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6-8
זמן הכנה:  25 דקות
זמן בישול:  10 דקות
זמן כולל:  35 דקות
מרכיבים
  • 1 חזה עוף שלם
  • 1 חבילה של נודלס בעובי ובטעם הרצוי
  • 1 פלפל אדום מתוק (גמבה)
  • 1 פלפל צהוב מתוק (גמבה)
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • 4-5 שיני שום
  • 2 בצלים
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון
  • קצת פחות מחצי כרוב לבן
  • 1 גזר
  • 1 בצל ירוק
למרינדה של העוף:
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 2 כפיות גדושות קורנפלור
לרוטב הנודלס:
  • ½ כוס רוטב סצ'ואן
  • ⅓ כוס רוטב סויה
  • ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • כמה טיפות של שמן שומשום.
הוראות הכנה
  1. מחממים סיר גדול מלא במים כדי לבשל את אטריות הנודלס, מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים כפית מלח. כאשר המים רותחים וישנם בועות על פני המים מוסיפים את האטריות לתוך המים ומבשלים לפי הוראות היצרין על האריזה.
  2. מסננים את האטריות במסננת תחת זרם מים קרים מהברז ומניחים בצד.
  3. מתחילים בהכנת העוף והמרינדה: מערבבים בקערה קטנה את הסויה והקורנפלור. מנקים היטב את חזה העוף ופורסים אותו לרוחבו לרצועות דקות, מניחים בקערה גדולה ויוצקים מעל את תערובת הסויה והקורנפלור, מערבבים ומניחים בצד.
  4. הכנת הירקות: חותכים את הפלפלים (הצהוב והאדום) לרצועות דקות ומניחים במגש גדול. פורסים את הבצלים לאורכם ולאחר מכן לפרוסות דקות, פורסים גם את הכרוב והפטריות לפרוסות דקות ומניחים עם שאר הירקות במגש. (לא מערבבים ביניהם). את הגזר אני קולפת בקולפן ולאחר מכן ממשיכה לקלף מכל הצדדים כדי לקבל רצועות דקות של גזר במקום לחתוך עם סכין.
  5. את השום קולפים וקוצצים גס (אפשר לכתוש).
  6. את הפלפל החריף קוצצים דק.
  7. את הבצל ירוק פורסים גס גם כן.
  8. בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב: צ'ילי, סויה וסצ'ואן.
  9. הכנת רצועות העוף: יוצקים כף שמן לתוך מחבת רחבה על להבה בינונית גבוהה ומטגנים בה את רצועות העוף, מערבבים מידי פעם כדי שלא ידבקו זה לזה ומעבירים לצלחת. תהליך זה לוקח כ-5-8 דקות.
  10. כעת כשהכל מוכן נותר רק להקפיץ את הכל יחד... מתחילים בחימום מחבת ווק גדולה על הלהבה הגדולה ביותר, שמים 2-3 כפות שמן.
  11. מתחילים עם טיגון הבצל למשך כ-1-2 עד שהוא מתרכך מעט ומוסיפים אתליו את השום והפלפל החריף, מערבבים תמיד תוך כדי טיגון (אני משתמשת בשני תרבדים או שתי כפות גדולות מעץ).
  12. לאחר כדקה מוסיפים את רצועות הפלפלים המתוקים וממשיכים בערבוב למשך עוד דקה נוספת.
  13. מוסיפים את הכרוב והגזר וממשיכים לערבב (הסיבה שבגללה אנו מוסיפים כל מרכיב בתורו היא כדי לא להעמיס במחבת כמות גדולה של מרכיבים שיקררו מידי את הווק).
  14. לבסוף מוסיפים את אטריות הנודלס ומערבבים בעדינות מתחתית הווק כלפי מעלה (קצת קשה...)
  15. יוצקים מעל את הרוטב שערבבנו קודם לכן ומערבבים מעט.
  16. לבסוף מוסיפים את רצועות העוף והפטריות וממשיכים לערבב לעוד דקה שתיים נוספות ומסירים מהאש.
  17. מקשטים מלמעלה בבצל ירוק ומגישים!
  18. ניתן לקשט גם כן בשומשום קלוי...
  19. בתאבון!
3.3.3077

מוקפץ – תמונות הכנה

מוקפץ - רצועות העוף והמרינדה
מוקפץ – רצועות העוף והמרינדה
מוקפץ - רצועות עוף במרינדה
מוקפץ – רצועות עוף במרינדה
מוקפץ - חיתוך הירקות
מוקפץ – חיתוך הירקות
מוקפץ - טיגון רצועות העוף
מוקפץ – טיגון רצועות העוף
מוקפץ - טיגון בצל שום ופלפל חריף
מוקפץ – טיגון בצל שום ופלפל חריף
מוקפץ - הקפצת הירקות
מוקפץ – הקפצת הירקות

מתוייק תחת: עוף ובשר, פסטה ואורז

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. שרונה לוי תגובה מאת:

    16 ביולי 2020 אל13:22

    לא שמים מלח ופלפל?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 באוגוסט 2020 אל12:01

      היי שרונה
      את המלח מחליפים בסויה, לגבי פלפל שחור זו שאלה של טעם
      אנחנו אוהבים צ׳ילי טרי או רוטב סרירצ׳ה…
      יום נעים

      הגב
  2. שרי תגובה מאת:

    17 בנובמבר 2018 אל20:10

    היי, רציתי לדעת אם יש לך ספר מתכונים, ואם כן איפה אפשר להשיג אותו?
    אשמח לקבל תשובה בקרוב.
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בדצמבר 2018 אל10:29

      היי שרי
      עדיין אין לי ספר מתכונים אך זה בהחלט בדרך…
      תודה ויום נעים

      הגב
  3. טניה תגובה מאת:

    15 בנובמבר 2014 אל14:07

    המוקפץ שלך עושינו היום.היה מה זה טעים….סוףףף הדרךךךך.תודה…

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 בנובמבר 2014 אל10:31

      היי טניה, כיף לשמוע אני מאוד שמחה שנהנתם.
      שבוע מקסים.

      הגב
  4. אושרת אדאבי תגובה מאת:

    9 בספטמבר 2013 אל1:43

    היי דנה
    הכנתי את המוקפץ שלך והיה ממש טעים תודה רבה אל המתכונים
    לילה טוב
    אושרת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בספטמבר 2013 אל16:07

      תודה על התגובה אושרת.

      הגב
  5. אושרת אדאבי תגובה מאת:

    8 בספטמבר 2013 אל9:01

    היי דנה
    מה שלומך? מאיפה אפשר לקנות שמן שומשום?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בספטמבר 2013 אל9:11

      היי אושרת, שנה טובה. את יכולה לקנות שמן שומשום בכל רשתות המזון הגדולות, בדרך כלל ישנו אגף בסופר שמוקדש למוצרים אסייתים כמו: נודלס, סויה, וואסבי, ג'ינג'ר ועוד…
      בהצלחה.

      הגב
  6. אושרת אדאבי תגובה מאת:

    10 באוגוסט 2013 אל23:05

    היי דנה
    אם איין לי מחבת הווק אני יכולה להשתמש במחבת או בסיר רחב ועמוק?
    תודה אושרת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוגוסט 2013 אל23:37

      היי אושרת, את יכולה להשתמש במחבת רחבה מאוד ועמוקה מכיוון שהכמות גדולה והמטרה היא לטגן על להבה גדולה.
      ככל ששטח המחבת/הסיר יהיה רחב יותר בדומה לווק כך תוכלי ליצור פעולה של "הקפצה" ולא בישול. בהצלחה.

      הגב
  7. שולמית האברד תגובה מאת:

    16 ביוני 2013 אל22:59

    המוקפץ הכי טעים שהכנתי! דנה, ישר כוח!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 ביוני 2013 אל23:28

      תודה שולמית, שמחה לשמוע.

      הגב
  8. מורן נתנאל תגובה מאת:

    27 במאי 2013 אל11:42

    ינוסה הערב!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים