מוקפץ

אין כמו קערה ענקית של נודלס מוקפץ כדי להפוך כל ארוחה משפחתית לכיפית במיוחד. אני נוהגת להכין מוקפץ בשילוב של רצועות חזה עוף והמון ירקות. הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת להכנת מוקפץ הוא להכין את כל המרכיבים מראש.
מקלפים, חותכים ומסדרים את הכל במגש כדי שיהיה אפשר להוסיף את כל המרכיבים במהירות, חשוב להוסיף את כל הירקות במהירות כי בישול ממושך מרכך את הירקות ועלול להפוך את המוקפץ למבושל מידי…
אך אל תדאגו, עקבו אחר המתכון ויצא לכם מוקפץ מושלם!

מוקפץ
מאת:
מספר מנות: 6-8
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 חזה עוף שלם
  • 1 חבילה של נודלס בעובי ובטעם הרצוי
  • 1 פלפל אדום מתוק (גמבה)
  • 1 פלפל צהוב מתוק (גמבה)
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • 4-5 שיני שום
  • 2 בצלים
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון
  • קצת פחות מחצי כרוב לבן
  • 1 גזר
  • 1 בצל ירוק
למרינדה של העוף:
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 2 כפיות גדושות קורנפלור
לרוטב הנודלס:
  • ½ כוס רוטב סצ'ואן
  • ⅓ כוס רוטב סויה
  • ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • כמה טיפות של שמן שומשום.
הוראות הכנה
  1. מחממים סיר גדול מלא במים כדי לבשל את אטריות הנודלס, מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים כפית מלח. כאשר המים רותחים וישנם בועות על פני המים מוסיפים את האטריות לתוך המים ומבשלים לפי הוראות היצרין על האריזה.
  2. מסננים את האטריות במסננת תחת זרם מים קרים מהברז ומניחים בצד.
  3. מתחילים בהכנת העוף והמרינדה: מערבבים בקערה קטנה את הסויה והקורנפלור. מנקים היטב את חזה העוף ופורסים אותו לרוחבו לרצועות דקות, מניחים בקערה גדולה ויוצקים מעל את תערובת הסויה והקורנפלור, מערבבים ומניחים בצד.
  4. הכנת הירקות: חותכים את הפלפלים (הצהוב והאדום) לרצועות דקות ומניחים במגש גדול. פורסים את הבצלים לאורכם ולאחר מכן לפרוסות דקות, פורסים גם את הכרוב והפטריות לפרוסות דקות ומניחים עם שאר הירקות במגש. (לא מערבבים ביניהם). את הגזר אני קולפת בקולפן ולאחר מכן ממשיכה לקלף מכל הצדדים כדי לקבל רצועות דקות של גזר במקום לחתוך עם סכין.
  5. את השום קולפים וקוצצים גס (אפשר לכתוש).
  6. את הפלפל החריף קוצצים דק.
  7. את הבצל ירוק פורסים גס גם כן.
  8. בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב: צ'ילי, סויה וסצ'ואן.
  9. הכנת רצועות העוף: יוצקים כף שמן לתוך מחבת רחבה על להבה בינונית גבוהה ומטגנים בה את רצועות העוף, מערבבים מידי פעם כדי שלא ידבקו זה לזה ומעבירים לצלחת. תהליך זה לוקח כ-5-8 דקות.
  10. כעת כשהכל מוכן נותר רק להקפיץ את הכל יחד... מתחילים בחימום מחבת ווק גדולה על הלהבה הגדולה ביותר, שמים 2-3 כפות שמן.
  11. מתחילים עם טיגון הבצל למשך כ-1-2 עד שהוא מתרכך מעט ומוסיפים אתליו את השום והפלפל החריף, מערבבים תמיד תוך כדי טיגון (אני משתמשת בשני תרבדים או שתי כפות גדולות מעץ).
  12. לאחר כדקה מוסיפים את רצועות הפלפלים המתוקים וממשיכים בערבוב למשך עוד דקה נוספת.
  13. מוסיפים את הכרוב והגזר וממשיכים לערבב (הסיבה שבגללה אנו מוסיפים כל מרכיב בתורו היא כדי לא להעמיס במחבת כמות גדולה של מרכיבים שיקררו מידי את הווק).
  14. לבסוף מוסיפים את אטריות הנודלס ומערבבים בעדינות מתחתית הווק כלפי מעלה (קצת קשה...)
  15. יוצקים מעל את הרוטב שערבבנו קודם לכן ומערבבים מעט.
  16. לבסוף מוסיפים את רצועות העוף והפטריות וממשיכים לערבב לעוד דקה שתיים נוספות ומסירים מהאש.
  17. מקשטים מלמעלה בבצל ירוק ומגישים!
  18. ניתן לקשט גם כן בשומשום קלוי...
  19. בתאבון!

מוקפץ – תמונות הכנה


13 תגובות עבור - “מוקפץ”

  1. היי, רציתי לדעת אם יש לך ספר מתכונים, ואם כן איפה אפשר להשיג אותו?
    אשמח לקבל תשובה בקרוב.
    תודה

  2. היי דנה
    הכנתי את המוקפץ שלך והיה ממש טעים תודה רבה אל המתכונים
    לילה טוב
    אושרת

    1. היי אושרת, שנה טובה. את יכולה לקנות שמן שומשום בכל רשתות המזון הגדולות, בדרך כלל ישנו אגף בסופר שמוקדש למוצרים אסייתים כמו: נודלס, סויה, וואסבי, ג'ינג'ר ועוד…
      בהצלחה.

    1. היי אושרת, את יכולה להשתמש במחבת רחבה מאוד ועמוקה מכיוון שהכמות גדולה והמטרה היא לטגן על להבה גדולה.
      ככל ששטח המחבת/הסיר יהיה רחב יותר בדומה לווק כך תוכלי ליצור פעולה של "הקפצה" ולא בישול. בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *