מעמול

עוגיות מעמול הן עוגיות תמרים פריכות במיוחד בעלות בצק נימוח עם ריח ורדים נהדר. אני נוהגת להכין את העוגיות בעיקר לקראת חג פורים או כשמתחשק לי לפנק את אבא שלי בעוגיות האהובות עליו.
המתכון הוא לעוגיות מעמול פרווה כך שתוכלו להנות מהם גם לאחר ארוחה בשרית.

מעמול
מאת:
מספר מנות: 18
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מי ורדים (אפשר תמצית וניל)
  • ¼ כוס מים חמים
  • 100 גרם מרגרינה
למילוי התמרים:
  • ¼ חבילת תמרים ללא חרצנים ארוזים באריזת וואקום- אפשר למצוא בכל סופר (ניתן להחליף ב- 125 גרם מחית תמרים אך כדאי להשקיע מאמץ קטן ולקנות תמרים מגולענים באריזה, ראו תמונה)
  • אבקת סוכר לפיזור מעל העוגיות
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
הכנת התמרים
  1. מרככים את התמרים בעזרת הידיים עד לקבלת תמרים רכים (ניתן להוסיף כף שמן או מרגרינה).
  2. מחלקים את התמרים ל- 18-20 כדורים שווים ומניחים בצד.
הכנת הבצק
  1. שמים בקערה את המרגרינה ויוצקים מעליה את המים החמים בזהירות, מערבבים עד שהמרגרינה נמסה ומוסיפים את מי הורדים והשמן. מערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מנפים את החומרים היבשים לתוך קערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, יוצקים את תערובת המרגרינה לתוך הגומה ומתחילים ללוש בעזרת הידיים רק עד לקבלת בצק רך ואחיד. (לא ללוש יותר מידי).
  3. מחלקים את הבצק לכדורים שווים כמספר כדורי התמרים (18-20 כדורים).
הכנת המעמול
  1. לוקחים כדור בצק ומניחים אותו בכף היד, בעזרת האצבעות ביד השנייה יוצרים צורה של כמו קערה קטנה (ראו תמונה).
  2. מכניסים לתוך "קערת הבצק הקטנה" כדור תמרים קטן וסוגרים את הקצוות, מקפידים לצבוט היטב את הקצה כדי שלא יפתח.
  3. מגלגלים בכפות הידיים כדי שיווצר כדור עגול ומושלם.
  4. לאחר שמסיימים להכין את הכדורים מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. בעזרת צובטן מיוחד צובטים בעדינות את הכדורים בקצוות כדי להעניק להם את הצורה המסורתית... ניתן לצבוט בעזרת האצבעות למי שאין את הצובטן. יש להזהר שלא לצבוט עמוק מידי ולפצוע את המעמול.
  6. אופים בתנור למשך 25-30 דקות.
  7. נותנים לעוגיות להצטנן 2-3 דקות ומפזרים אבקת סוכר.
  8. יש להניח להם להתקרר לגמרי לפני שמאחסנים או אוכלים אותם.
  9. בתאבון!

מעמול – תמונות הכנה

מעמולים
מגש מעמול חם מהתנור!
מתכון למעמול
היה שווה כל רגע!

23 תגובות עבור - “מעמול”

    1. היי אורלי, אולי היה קצת יותר מידי שמן בבצק, אינני יודעת כל כך למה זה קרה. זה לא אמור לקרות.
      הבצק מאוד עדין ורך כדי שהעוגיות באמת ימסו בפה…
      ממליצה לנסות שוב, ניתן להוסיף מעט קמח כדי שיספוג את השמן העודף.
      סופש נעים.

  1. מאד רוצה להכין את המתכון אך הוא לא פרווה, ומגיעים אלי אורחים ששומרים..
    בבקשה תחליף לחמאה

  2. הרגע הוצאתי תבנית מהתנור, כל הבית ריח משגע. מתכון מעולה. הבצק יצא פריך, ממש מתפורר בפה. תענוג!

  3. הי
    גיליתי את האתר שלך ודבר ראשון הכנתי את עוגת הקינמון. עוגה נימוחה ופשוט נהדרת
    לגבי המעמולים. האם ניתן להכין ככרוכיות?
    תודה רבה

  4. הי דנה, ניסיתי את המתכון שלך למעמול הוא פשוט מדהים!!!
    המתכון ברור מובן ועם סנדת הכנה מצולמת כמו כל המתכונים שלך. שאפו!

    דבר אחד יש לי להגיד, חבל שלא הגדלתי כמויות 🙂

  5. אני מוסיפה לתערובת סולת והם יוצאים ממש מעולים ולתמרים אני מוסיפה גם אגוזים קצוצים ומעט קינמון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *