שניצל

לפני כמה ימים (לאחר ארוחת צהריים שבה הגשנו שניצלים) הבת שלי שאלה אותי איך מכינים שניצל? עד אותו רגע לא עלה בדעתי להעלות מתכון לשניצלים לאתר מכיוון שהמתכון כל כך פשוט שהוא נראה טריוויאלי.. אבל מכיוון שכולם לומדים להכין שניצלים בשלב כלשהו.. החלטתי להעלות את המתכון שלי לשניצל עוף (אגב אני מוסיפה שומשום וקמח לפירורי הלחם מה שנותן ציפוי פריך וטעים במיוחד).
מיותר לציין שהמתכון פשוט ומהיר נכון?

שניצל
מאת:
מספר מנות: 4
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 500 גרם חלקי חזה עוף דקים (שניצל...)
  • 2 כוסות פירורי לחם (אני משתמשת בפירורית זהב...)
  • ½ כוס קמח רגיל
  • ½ כוס שומשום (לא קלוי)
  • שמן לטיגון (כס"מ מגובה המחבת שבה תשתמשו)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
הוראות הכנה
  1. שוטפים היטב את חלקי חזה העוף ומניחים בצד.
  2. בקערה גדולה מעט עמוקה מניחים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את כל השניצלים לקערת הביצים ומוודאים שכולם מכוסים ומצופים היטב בביצה.
  4. במגש או צלחת רחבה (לא עמוק מידי), מערבבים בעזרת הידיים את הקמח, פירורי הלחם והשומשום.
  5. מחממים מחבת רחבה עם שמן לטיגון על להבה בינונית גבוהה.
  6. מוציאים שניצל אחד טבול בביצה ומעבירים לצלחת הפירורים, טובלים משני הצדדים עד לכיסוי השניצל כולו ומעבירים למחבת. מוסיפים עוד שניצלים למחבת לטיגון אך שלא יהיו צמודים מידי.
  7. מטגנים כדקה עד 2 דקות מכל צד (תלוי בעובי השניצל). במידה והשניצלים מעט עבים או שמתחילים להשחים מהר מידי, מנמיכים את הלהבה.
  8. מכינים צלחת שטוחה וגדולה עם נייר סופג ואליה מעבירים את השניצלים המוכנים כדי לספוג את השמן העודף.
  9. אני בטוחה שהשניצלים לא יגיעו אפילו לשולחן....
  10. בתאבון!
  11. שניצל

 


8 תגובות עבור - “שניצל”

  1. הי דנה,

    אני פעם ראשונה באתר שלך! אתר מקסים(: והשניצלים יצאו סוף הדרך….!
    תודה רבה! יערה

  2. מצטטת את בעלי: "שיא השיאים"!
    תודה רבה לך דנה על ששידרגת לנו את חוויית השניצלים הביתית..
    חנוכה שמח! 🙂

  3. היי דנה – הכנתי ביום שישי את השניצלים-ממש ממש טעים -אני הוספתי עוד קצת תיבול.

    אבל הכי אהבתי שמערבבים ביחד קמח,פרורי לחם ושומשום-אין ספק שזה השניצל הקבוע שלי.תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *