• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

שניצל

21 במאי 2013 by דנה רביב 8 תגובות

לפני כמה ימים (לאחר ארוחת צהריים שבה הגשנו שניצלים) הבת שלי שאלה אותי איך מכינים שניצל? עד אותו רגע לא עלה בדעתי להעלות מתכון לשניצלים לאתר מכיוון שהמתכון כל כך פשוט שהוא נראה טריוויאלי.. אבל מכיוון שכולם לומדים להכין שניצלים בשלב כלשהו.. החלטתי להעלות את המתכון שלי לשניצל עוף (אגב אני מוסיפה שומשום וקמח לפירורי הלחם מה שנותן ציפוי פריך וטעים במיוחד).
מיותר לציין שהמתכון פשוט ומהיר נכון?

הדפסה
שניצל
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • 500 גרם חלקי חזה עוף דקים (שניצל...)
  • 2 כוסות פירורי לחם (אני משתמשת בפירורית זהב...)
  • ½ כוס קמח רגיל
  • ½ כוס שומשום (לא קלוי)
  • שמן לטיגון (כס"מ מגובה המחבת שבה תשתמשו)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
הוראות הכנה
  1. שוטפים היטב את חלקי חזה העוף ומניחים בצד.
  2. בקערה גדולה מעט עמוקה מניחים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את כל השניצלים לקערת הביצים ומוודאים שכולם מכוסים ומצופים היטב בביצה.
  4. במגש או צלחת רחבה (לא עמוק מידי), מערבבים בעזרת הידיים את הקמח, פירורי הלחם והשומשום.
  5. מחממים מחבת רחבה עם שמן לטיגון על להבה בינונית גבוהה.
  6. מוציאים שניצל אחד טבול בביצה ומעבירים לצלחת הפירורים, טובלים משני הצדדים עד לכיסוי השניצל כולו ומעבירים למחבת. מוסיפים עוד שניצלים למחבת לטיגון אך שלא יהיו צמודים מידי.
  7. מטגנים כדקה עד 2 דקות מכל צד (תלוי בעובי השניצל). במידה והשניצלים מעט עבים או שמתחילים להשחים מהר מידי, מנמיכים את הלהבה.
  8. מכינים צלחת שטוחה וגדולה עם נייר סופג ואליה מעבירים את השניצלים המוכנים כדי לספוג את השמן העודף.
  9. אני בטוחה שהשניצלים לא יגיעו אפילו לשולחן....
  10. בתאבון!
  11. שניצל
3.2.1753

 

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:מתאים להכנה עם ילדים, עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יערה תגובה מאת:

    13 בדצמבר 2015 אל10:51

    הי דנה,

    אני פעם ראשונה באתר שלך! אתר מקסים(: והשניצלים יצאו סוף הדרך….!
    תודה רבה! יערה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בדצמבר 2015 אל10:07

      היי יערה,
      אני ממש שמחה לשמוע.
      יום טוב.

      הגב
  2. מלי תגובה מאת:

    1 בדצמבר 2015 אל17:50

    מצטטת את בעלי: "שיא השיאים"!
    תודה רבה לך דנה על ששידרגת לנו את חוויית השניצלים הביתית..
    חנוכה שמח! 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 בדצמבר 2015 אל9:57

      היי מלי,
      כיף גדול לקרוא את התגובה שלך…
      חג שמח!

      הגב
  3. דוד תגובה מאת:

    19 באוקטובר 2013 אל8:54

    הייתי מוסיף לתערובת הביצים כף וחצי של חרדל דיזון וכן חצי כפית רוטב סויה +כפית טרייאקי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 באוקטובר 2013 אל14:01

      תודה על התגובה דוד.

      הגב
  4. ענת תגובה מאת:

    1 ביולי 2013 אל10:45

    היי דנה – הכנתי ביום שישי את השניצלים-ממש ממש טעים -אני הוספתי עוד קצת תיבול.

    אבל הכי אהבתי שמערבבים ביחד קמח,פרורי לחם ושומשום-אין ספק שזה השניצל הקבוע שלי.תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 ביולי 2013 אל11:05

      תודה ענת.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים