סלט כרוב וגזר – קולסלאו

מתכון לסלט כרוב וגזר הנקרא גם קולסלאו, סלט כרוב וגזר בתוספת מיונז הוא תוספת נפלאה לכל ארוחה.
10 דקות הכנה ותוכלו להוסיף סלט קולסלאו טעים לשולחן.

סלט כרוב וגזר - קולסלאו
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • ½ כרוב לבן
  • 2 גזרים בינונים
  • חופן שמיר טרי
  • 2-3 כפות גדושות מיונז
  • חצי כפית סוכר
  • 1 כף לימון
  • 1 כף חומץ (לא חובה)
  • ¾ כפית מלח
הוראות הכנה
  1. חוצים את חצי הכרוב לאורכו ופורסים בעזרת סכין חדה לרצועות כמה שיותר דקות ומניחים בקערה גדולה. (לא לדאוג הכרוב מאבד מנפחו לאחר התיבול).
  2. קולפים את הגזרים ומגררים בפומפייה גסה, מוסיפים לקערת הכרוב.
  3. קוצצים את השמיר הטרי ומוסיפים גם כן לקערה.
  4. מוסיפים את המיונז, המלח, הסוכר והלימון ומערבבים היטב עד שהמיונז מכסה את כל התערובת.
  5. שימו לב שהכרוב ממשיך לסופג את הטעמים במשך שעה לפחות ולכן אל תמהרו להוסיף עוד מלח בשלב זה.
  6. בתאבון!

סלט כרוב וגזר – קולסלאו – תמונות הכנה


2 תגובות עבור - “סלט כרוב וגזר – קולסלאו”

    1. היי שני, יש אפשרותת לחצות את הכרוב לחצאים או רבעים ולשטוף תחת זם מים חזק,.
      אפשרות נוספת שעובדת מעולה במיוחד עם ירקות מלאי חול או חרקים היא פשוט לחתוך את הכמות הרצוייה ולפרוס דק, למלא קערה עמוקה במים ולהניח את הכרוב בתוך המים.
      במידה ויש חרקים הם יצופו מיד ובמידה ויש חול הוא ישקע לקרקעית…
      לאחר מכן פשוט מוציאים את הכרוב לנייר סופג.
      שיטה זו מעולה במיוחד לכרישה…
      יום מקסים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *