• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מלבי שמנת

7 במאי 2013 by דנה רביב 57 תגובות

מלבי שמנת הוא הגרסה החלבית והטעימה למלבי.
המתכון ממש פשוט להכנה ומפיק כ- 20 מנות מלבי שמנת (מי שמעוניין במתכון בגרסאת הפרווה יכול למצוא גם אותו באתר) השילוב של השמנת במלבי מוסיפה מימד קרמי טעים במיוחד שהופך את המלבי הזה לממכר בטרוף.
כמו בכל מתכוני המלבי שלי, אני נוהגת להשתמש בקופסאות חד פעמיות קטנות אשר הופכות את המלבי לקינוח מהיר להכנה (שולפים קופסא מהמקרר, מוסיפים את הסירופ ונהנים ממלבי קר).

הדפסה
מלבי שמנת
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  20 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
למלבי
  • 4 כוסות חלב- ניתן להשתמש בכל סוג
  • 6 כוסות מים קרים
  • 10 כפות גדושות קורנפלור (מאוד גדושות... ראו תמונה)
  • חצי כוס סוכר
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה 38% שומן (500 מ"ל)
לסירופ
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2-3 טיפות תמצית מי ורדים
  • צבע מאכל אדום לפי הצורך (אני משתמשת בצבע ג'ל אקסטרה אדום)
  • כמה טיפות של לימון (עד כפית)
להגשה
  • בוטנים גרוסים קלויים ולא מלוחים
  • קוקוס
  • ניתן לקנות תערובת מוכנה.
הוראות הכנה
אופן הכנת המלבי
  1. יוצקים 2 כוסות מים לקערה ומוסיפים את הקורנפלור, מערבבים עד שהקורנפלור נמס ללא גושים ומניחים בצד.
  2. בסיר גדול שמים 4 כוסות מים, 4 כוסות חלב ואת השמנת מתוקה. מוסיפים את הסוכר ומחממים כמעט עד לרתיחה, לא עוזבים את הסיר ומערבבים מידי פעם כדי שלא תצטבר שכבה שרופה בתחתית. (שלב זה לוקח כ-10 דקות).
  3. כשתערובת החלב והמים מתחילה להעלות בועות קטנות מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב במטרפה למניעת גושים.
  4. ברגע שהתערובת מסמיכה מורידים מאש וממשיכים לבחוש כדי לקרר מעט את התערובת על מנת שלא תתגבש, הערבוב הוא הכי חשוב בתהליך ואם לא נקפיד תמיד לערבב יהיה לנו מלבי מלא בגושים קטנים של קורנפלור שלא נעים לאכול (המידה וזה קורה תמיד ניתן להעביר את התערובת במסננת).
  5. המרקם הדרוש הוא כמו של קרם חלק, אם התערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף תוך כדי בחישה מעט מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  6. מניחים לתערובת להצטנן מעט ומעבירים בעזרת מצקת לכלי ההגשה.
  7. ממתינים ולא סוגרים את המכסים עד שהמלבי מתקרר כמעט לחלוטין כדי שלא יווצרו אדים וישאירו שכבה של מים על המלבי.
הכנת הסירופ
  1. בסיר קטן מחממים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי, מוסיפים את תמצית מי הורדים ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מתחיל מעט להסמיך (בערך 10-15 דקות אך להשגיח כל הזמן), לבסוף מוסיפים את מיץ הלימון וצבע המאכל ומערבבים.
  2. צריך להזהר שהסירופ לא יסמיך מידי על מנת שלא ישרף. יש לזכור שכאשר הסירופ יהיה במקרר הוא יתקשה הרבה יותר ולכן מכבים את האש כשהוא עדיין טיפה דליל ממה שרוצים. (גם לאחר הקירור אם הוא דליל מידי תמיד ניתן להחזיר לאש ולהסמיך יותר או לחילופין להוסיף מים אם יצא סמיך מידי).
  3. ניתן לבדוק אם הסירופ מוכן אם לוקחים צלחת קטנה, יוצקים כף מהסירופ ומכניסים ל-3 דקות למקפיא ולאחר מכן מעבירים אצבע במרכז הסירופ ובודקים אם נוצר שביל שלא נסגר אז יודעים שהוא מספיק סמיך. (אם הוא נסגר זה אומר שהסירופ עדיין דליל מידי- ראו תמונה).
  4. אני אוהבת לשמור את הסירופ בבקבוק של מי עדן עם פיה קטנה או בבקבוק לחיץ שקונים בכל חנות של כלים חד פעמי והוא נשמר במקרר די הרבה זמן.
  5. אני ממליצה לקנות בחנות לכלים חד פעמיים קופסאות מלבי קטנות עם מכסים שלא עולים יקר וממש נוח לשמור אותם במקרר ובכל פעם שמתחשק משהו קר ומתוק פשוט חוטפים קופסא מזלפים הרבה מהסירופ האדום והמתוק ולמי שאוהב מוסיפים בוטנים, קוקוס, פיסטוקים קצוצים ועוד תוספות שאוהבים.
  6. לאחר יומיים שלושה שהמלבי במקרר תהיה הצטברות של מים מסביב, לא לדאוג פשוט לשפוך את המים העודפים והכל בסדר.
  7. בתאבון!
3.5.3251

מלבי שמנת – תמונות הכנה

מלבי שמנת - הכנה 1
מלבי שמנת - הכנה 2
מלבי שמנת - הכנה 3
מלבי שמנת - הכנה 4
מלבי שמנת - הכנה 5

מתוייק תחת: קינוחים מתוייג כ:מימונה, עד חצי שעה הכנה, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. דניאלה תגובה מאת:

    4 בינואר 2018 אל17:39

    רציתי לדעת אם ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח תפו"א ואם כן האם הכמויות זהות?
    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בינואר 2018 אל9:15

      היי דניאלה
      לא ניסיתי להשתמש בקמח תפו״א ואני לא ממליצה לנסות מאחר וקמח תפו״א הוא מאוד דביק ועם טעם משל עצמו בניגוד לקורנפלור.
      יום נעים…

      הגב
    • אסתי תגובה מאת:

      23 באוגוסט 2019 אל19:12

      דניאלה את אלופה רק את המלבי שלך מכינה
      תודה לך ❤️❤️❤️

      הגב
    • אלנ תגובה מאת:

      7 ביולי 2020 אל16:20

      היי! המתכון מהמם! רציתי לדעת כמה זמן ניתן לשמור מלבי במקרר( מה הייי מדף שלו)
      המון תודה!!!

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        5 באוגוסט 2020 אל12:08

        היי
        את המלבי ניתן לשמור 4-5 ימים בקירור
        יום נעים

        הגב
  2. יהודית תגובה מאת:

    15 במאי 2017 אל18:11

    ערב טוב, איפה אפשר למצוא את צבע המאכל שכתבת עליו?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 במאי 2017 אל10:02

      היי יהודית
      אני קונה את צבע המאכל בחנויות המתמחות באוכל כמו פאן סיטי או לגעת באוכל.
      הצבע מגיע בצורת ג׳ל ונקרא אקסטרא אדום. (לא אדום רגיל)
      יום מקסים

      הגב
  3. אדם תגובה מאת:

    12 בדצמבר 2016 אל16:34

    וואו מושלם!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בדצמבר 2016 אל15:34

      היי אדם
      תודה על התגובה…
      יום טוב

      הגב
  4. מיכל תגובה מאת:

    13 באוגוסט 2016 אל3:59

    מה הכמות שיוצאת?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 באוגוסט 2016 אל18:42

      היי מיכל,
      רשום בהקדמה של המתכון, כ-20 מנות.
      מומלץ מאוד במיוחד בתקופה החמה הזו…
      יום מקסים.

      הגב
  5. אידית תגובה מאת:

    9 ביוני 2016 אל19:38

    דנה,ערב טוב
    האם צריך להשתמש למתכון זה עם כוסות מדידה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 ביוני 2016 אל9:17

      היי אידית.
      את יכולה להשתמש בכוס זכוכית כמו ששותים בה נס קפה… עם הידית.
      חג שמח

      הגב
  6. אורטל תגובה מאת:

    8 באוקטובר 2015 אל23:55

    המלבי מושלם!!
    הכנתי מספר פעמים ויצא מדהים ,
    בעלי כל שבוע מבקש שהכין אותו.
    תודה רבה על המתכון 🙂

    הגב
  7. בטי תגובה מאת:

    20 ביוני 2015 אל19:15

    היכנתי את המלבי בדיוק לפי המתקון, כאשר מזגתי את המלבי לכוסות כיסיתי אותם עם ניילון נצמד כדי שלא יווצר כרום. הנחתי את הכוסות על השיש לקירור, הטקסטורה הייתה די סמיכה שמתאימה לסמיכות של מלבי. כאשר המלבי הצטנן הוא ניהיה קצת נוזלי. ערבבתי את תוכן הכוסות והעברתי למקרר.
    כאן קרה משהו שאני לא יכולה להסביר – התוכן ניהיה נוזלי לחלוטין.
    למה זה קרה? תני לי עצה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 ביולי 2015 אל19:28

      היי בטי,
      לא ברור לי מדוע המלבי הפך נוזלי, יש אפשרות שלא שמת מספיק קורנפלור…
      לאחר שהמלבי מתקרר אין אפשרות לערבב שוב.
      מקווה שתנסי שוב, אשמח לענות לשאלות נוספות…
      יום טוב…

      הגב
  8. שרית תגובה מאת:

    16 במרץ 2015 אל19:06

    היי דנה,
    הכנתי את המלבי עם קרם קוקוס ושמנת צמחית ויצא פשוט – מ-ו-ש-ל-ם!!!
    אין סיכוי שבטעימה עיוורת מישהו יגיד שהמלבי הוא פרווה!!
    מתכון מנצח!! המלבי הכי טוב שאכלתי(והכנתי פעם ראשונה)
    תודה רבה!! 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 במרץ 2015 אל19:14

      היי שרית, אני מאוד שמחה לשמוע.
      תודה רבה וערב טוב…

      הגב
    • נועה תגובה מאת:

      3 באפריל 2015 אל11:21

      היי שרית, לפי איזה כמויות הכנת את המלבי? כמה שמנת צמחית וכמה קרם קוקוס? שמת קרם קוקוס או חלב?? יש הבדל..חשוב
      תודה!

      הגב
      • שרית תגובה מאת:

        8 באוקטובר 2015 אל23:54

        היי נועה,
        המרתי כמויות מדויקות לפי המתכון. במקום 4 כוסות חלב שמתי 4 כוסות קרם(לא חלב) קוקוס שזה יוצא 2 קופסאות.
        ואותו דבר לגבי השמנת 500 מל שזה מיכל גדול של שמנת צמחית-מאוד פשוט ומאודדד טעים!

        הגב
    • אורטל תגובה מאת:

      4 באוגוסט 2017 אל15:54

      במקום החלב שמת 4 כוסות קוקוס? או 2 קוקוס ו2 מים?
      תודה

      הגב
  9. משה תגובה מאת:

    28 בינואר 2015 אל22:48

    היי הכנתי היום לפי המתכון רק במקום 2שמנת מצוקה שמתי אחת ויצא מושלם מתכון מנצח

    הגב
  10. דן ארבל תגובה מאת:

    11 בספטמבר 2014 אל14:39

    היי דנה!
    מה אני יכול לעשות כדי להמנע מהקרום שנוצר בזמן שהמלבי מתקרר?
    כדאי לכסות בניילון או משהו כזה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 בספטמבר 2014 אל20:50

      היי דן, כדי להמנע מהקרום במלבי יש להניח ניילון נצמד ממש מעל ושיהיה במגע עם המלבי לפני הקירור.
      אני לא משתמשת בניילון נצמד כאשר אני מכינה מלבי, אני פשוט יוצקת את התערובת ישירות לכלים חד פעמיים וסוגרת עם המכסה.
      לפעמים נוצר קרום דק אך אף פעם לא קיבלתי תלונה 🙂
      חג שמח…

      הגב
  11. סתיו דגן תגובה מאת:

    10 בספטמבר 2014 אל17:56

    היי אני באמצע הכנת המלבי נראה כי אכן ישנו מרקם של קרם מושלם אך לאחר טעימה קטנה נראה כי מרגישים את הקונפלור בפה טעם קמחי כזה -חשוב לציין שהתערובת עוד חמה !!! זה בסדר או צריך לחמם עוד או שמה להוסיף מים ????

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בספטמבר 2014 אל21:43

      היי סתיו, קודם כל אני מתנצלת שלא הספקתי לראות את השאלה מוקדם יותר…
      הטעם הקמחי יכול לנבוע מכמה סיבות:
      או שהתערובת לא בושלה מספיק… או שהערבוב לא היה מספיק כדי לפזר באופן שווה את הקורנפלור.
      בכל אופן, זה אמור להסתדר בקירור ולא אמורים להרגיש שום דבר…
      מקווה שעזרתי…
      חג שמח.

      הגב
  12. aisha תגובה מאת:

    22 באוגוסט 2014 אל18:22

    אם המלבי כשהורדתי מהאש עדיין היה מימי ולא הבחנתי שצריך להיות קרמי כזה..וכבר הוא לפחות 3 שעות ועדיין מימי…מה זה אומר..או מה עושים!! כי עשיתי כמות גדולה לפחות 40 כוס

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 באוגוסט 2014 אל19:49

      אם שמת את כמות הקורנפלור שרשומה אז כנראה שלא הרתחת מספיק זמן.
      תכיני בקערה כוס מים קרים עם חצי כוס קורנפלור ותערבבי עד שאין גושים, הוסיפי את המים והקורנפלור לתערובת במלבי וערבבי היטב עם מטרפה.
      העבירי את הסיר לאש והמשיכי בתהליך הבישול כמו במתכון.
      הקפידי לערבב… (יש סיכוי שיהיה מעט גושים וזה לא נורא)
      אני מקווה שזה יעזור. שבת שלום…

      הגב
  13. ליטל תגובה מאת:

    9 ביוני 2014 אל17:36

    הכנתי יצא מעולה.
    אבל שאלה לי , כדי שיצא פחות "כבד" כדאי לוותר על שמנת מתוקה אחת? כאילו לשים אחת על הכמות הזאת?
    ומה לעשות כדי שיצא יותר יציב?
    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 ביוני 2014 אל9:40

      היי ליטל,
      אני מתנצלת שלקח לי זמן לענות.
      את יכולה להמיר את השמנת מתוקה בחלב באותה הכמות (250 מיליליטר חלב).
      כדי ליצב יותר את יכולה להוסיף כף נוספת של קורנפלור.

      הגב
    • ליטל תגובה מאת:

      15 באוקטובר 2014 אל1:16

      היי…יש מתכון למלבי רק עם חלב, שמנת מתוקה סוכר וקורנפלור?!

      בלי מים

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        15 באוקטובר 2014 אל10:51

        היי ליטל, מטרת הוספת המים היא מעט להסיר מהכבדות של מוצרי החלב במלבי, את יכולה לוותר על המים ולהמיר אותם בחלב.
        אשמח לשמוע איך יצא לך…
        חג שמח.

        הגב
  14. מאיה תגובה מאת:

    4 באוקטובר 2013 אל14:16

    עקבתי אחרי המתכון במדויק (השתמשתי בכוסות מדידה) ויצא מושלם! תודה על המתכון.

    הגב
  15. יהלי תגובה מאת:

    3 באוקטובר 2013 אל19:06

    כמה צבע מאכל שמים בד"כ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 באוקטובר 2013 אל20:46

      היי יהלי, זה תלוי בעומק הצבע שאת מעוניינת להגיע אליו (אפשר גם לא להוסיף צבע מאכל בכלל, הטעם יהיה דומה רק בלי צבע). אני מציעה לך להתחיל בכמה טיפות בודדות ולהוסיף לפי הצורך.
      ישנם מספר סוגים של צבעי מאכל, חלקם מאוד חזקים ולכן זה מאוד תלוי בסוג שבו את משתמשת…

      הגב
      • יהלי תגובה מאת:

        3 באוקטובר 2013 אל23:51

        תודה רבה דנה, יישר כח על המתכון הנפלא והתשובות המהירות!

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          4 באוקטובר 2013 אל8:13

          בשמחה, סוף שבוע נעים.

          הגב
          • יהלי תגובה מאת:

            4 באוקטובר 2013 אל11:05

            כמה זמן לוקח למלבי להתקשות במקרר?

          • דנה רביב תגובה מאת:

            4 באוקטובר 2013 אל11:17

            היי יהלי, רצוי להניח למלבי להתקשות לילה במקרר (או מינימום 5 שעות).

          • יהלי תגובה מאת:

            4 באוקטובר 2013 אל12:06

            אם הוא במקרר כבר 10 שעות בערך, ועדיין לא התקשה. זה אומר שמשהו לא בסדר?

          • דנה רביב תגובה מאת:

            4 באוקטובר 2013 אל12:29

            המלבי צריך להיות יציב אך מאחר ומדובר במלבי שמנת הוא יהיה רך (אבל לא נוזלי).

      • פזית תגובה מאת:

        7 באוגוסט 2014 אל15:08

        במלבי עצמו לא צריך מיי ורדים?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          7 באוגוסט 2014 אל17:59

          שלום פזית, אין צורך במיי ורדים במלבי עצמו אלא רק בסירופ.
          סוף שבוע נפלא.

          הגב
          • פזית תגובה מאת:

            8 באוגוסט 2014 אל16:18

            תודה! יצא נדיר!

  16. אושרת אדאבי תגובה מאת:

    6 באוגוסט 2013 אל1:11

    היי דנה
    רציתי לדעת כמה זמן אפשר לשמור את המלבי במקרר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 באוגוסט 2013 אל11:11

      היי אושרת, אני מאחסנת את המלבי בקופסאות אישיות סגורות ואטומות במקרר למשך יומיים עד שלושה (בד"כ הם נאכלים לפני…).
      יש לך גם אפשרות להקפיא אותם למשך שבוע.

      הגב
      • אושרת אדאבי תגובה מאת:

        6 באוגוסט 2013 אל14:04

        יופי תודה

        הגב
    • אושרת אדאבי תגובה מאת:

      7 באוגוסט 2013 אל17:14

      היי דנה
      רציתי לדעת איפה קונים את הסירופ שאת סמה?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        7 באוגוסט 2013 אל17:27

        היי אושרת, אם כוונתך היא לסירופ האדום המתוק שמתלווה למלבי אז יש במתכון הסבר מפורט להכנתו.

        הגב
        • אושרת אדאבי תגובה מאת:

          8 באוגוסט 2013 אל2:46

          אחלה מעולה תודה

          הגב
    • אושרת אדאבי תגובה מאת:

      7 באוגוסט 2013 אל17:14

      הכוונה מאיפה קונים?

      הגב
  17. להב תגובה מאת:

    1 באוגוסט 2013 אל13:22

    אם אין לי צבע מאכל אדום, במה אני יכול להחליף?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוגוסט 2013 אל14:03

      היי להב, תוכל להוסיף מעט תרכיז של מיץ פטל אדום רק עד שתגיע לצבע הרצוי אך זה ישנה במקצת את הטעם, יכול להיות שאפילו לטובה… נסה ועדכן אותנו 🙂

      הגב
  18. להב תגובה מאת:

    3 ביולי 2013 אל22:47

    אם אני רוצה לעשות מלבי פרווה, איזו שמנת שמים?
    וכמה אחוז שמנת מתוקה לחלבי?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביולי 2013 אל12:38

      היי להב, כדי לעשות מלבי פרווה תוכל להמיר את החלב במים או בחלב קוקוס ואת השמנת מתוקה בשמנת צמחית. מתכון למלבי פרווה יעלה בקרוב…
      לגבי אחוזי השומן במלבי החלבי, הכוונה היא ל-38% שומן. המתכון עודכן. תודה ובהצלחה.

      הגב
  19. דבורה תגובה מאת:

    14 במאי 2013 אל16:35

    מה קורה עם השמנת המתוקה מתי מוסיפים אותה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      14 במאי 2013 אל16:54

      היי דבורה, את השמנת מתוקה מוסיפים ביחד עם המים והחלב (בתחילת התהליך)
      תודה על התגובה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים