מלבי שמנת

מלבי שמנת הוא הגרסה החלבית והטעימה למלבי.
המתכון ממש פשוט להכנה ומפיק כ- 20 מנות מלבי שמנת (מי שמעוניין במתכון בגרסאת הפרווה יכול למצוא גם אותו באתר) השילוב של השמנת במלבי מוסיפה מימד קרמי טעים במיוחד שהופך את המלבי הזה לממכר בטרוף.
כמו בכל מתכוני המלבי שלי, אני נוהגת להשתמש בקופסאות חד פעמיות קטנות אשר הופכות את המלבי לקינוח מהיר להכנה (שולפים קופסא מהמקרר, מוסיפים את הסירופ ונהנים ממלבי קר).

מלבי שמנת
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
למלבי
  • 4 כוסות חלב- ניתן להשתמש בכל סוג
  • 6 כוסות מים קרים
  • 10 כפות גדושות קורנפלור (מאוד גדושות... ראו תמונה)
  • חצי כוס סוכר
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה 38% שומן (500 מ"ל)
לסירופ
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2-3 טיפות תמצית מי ורדים
  • צבע מאכל אדום לפי הצורך (אני משתמשת בצבע ג'ל אקסטרה אדום)
  • כמה טיפות של לימון (עד כפית)
להגשה
  • בוטנים גרוסים קלויים ולא מלוחים
  • קוקוס
  • ניתן לקנות תערובת מוכנה.
הוראות הכנה
אופן הכנת המלבי
  1. יוצקים 2 כוסות מים לקערה ומוסיפים את הקורנפלור, מערבבים עד שהקורנפלור נמס ללא גושים ומניחים בצד.
  2. בסיר גדול שמים 4 כוסות מים, 4 כוסות חלב ואת השמנת מתוקה. מוסיפים את הסוכר ומחממים כמעט עד לרתיחה, לא עוזבים את הסיר ומערבבים מידי פעם כדי שלא תצטבר שכבה שרופה בתחתית. (שלב זה לוקח כ-10 דקות).
  3. כשתערובת החלב והמים מתחילה להעלות בועות קטנות מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב במטרפה למניעת גושים.
  4. ברגע שהתערובת מסמיכה מורידים מאש וממשיכים לבחוש כדי לקרר מעט את התערובת על מנת שלא תתגבש, הערבוב הוא הכי חשוב בתהליך ואם לא נקפיד תמיד לערבב יהיה לנו מלבי מלא בגושים קטנים של קורנפלור שלא נעים לאכול (המידה וזה קורה תמיד ניתן להעביר את התערובת במסננת).
  5. המרקם הדרוש הוא כמו של קרם חלק, אם התערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף תוך כדי בחישה מעט מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  6. מניחים לתערובת להצטנן מעט ומעבירים בעזרת מצקת לכלי ההגשה.
  7. ממתינים ולא סוגרים את המכסים עד שהמלבי מתקרר כמעט לחלוטין כדי שלא יווצרו אדים וישאירו שכבה של מים על המלבי.
הכנת הסירופ
  1. בסיר קטן מחממים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי, מוסיפים את תמצית מי הורדים ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מתחיל מעט להסמיך (בערך 10-15 דקות אך להשגיח כל הזמן), לבסוף מוסיפים את מיץ הלימון וצבע המאכל ומערבבים.
  2. צריך להזהר שהסירופ לא יסמיך מידי על מנת שלא ישרף. יש לזכור שכאשר הסירופ יהיה במקרר הוא יתקשה הרבה יותר ולכן מכבים את האש כשהוא עדיין טיפה דליל ממה שרוצים. (גם לאחר הקירור אם הוא דליל מידי תמיד ניתן להחזיר לאש ולהסמיך יותר או לחילופין להוסיף מים אם יצא סמיך מידי).
  3. ניתן לבדוק אם הסירופ מוכן אם לוקחים צלחת קטנה, יוצקים כף מהסירופ ומכניסים ל-3 דקות למקפיא ולאחר מכן מעבירים אצבע במרכז הסירופ ובודקים אם נוצר שביל שלא נסגר אז יודעים שהוא מספיק סמיך. (אם הוא נסגר זה אומר שהסירופ עדיין דליל מידי- ראו תמונה).
  4. אני אוהבת לשמור את הסירופ בבקבוק של מי עדן עם פיה קטנה או בבקבוק לחיץ שקונים בכל חנות של כלים חד פעמי והוא נשמר במקרר די הרבה זמן.
  5. אני ממליצה לקנות בחנות לכלים חד פעמיים קופסאות מלבי קטנות עם מכסים שלא עולים יקר וממש נוח לשמור אותם במקרר ובכל פעם שמתחשק משהו קר ומתוק פשוט חוטפים קופסא מזלפים הרבה מהסירופ האדום והמתוק ולמי שאוהב מוסיפים בוטנים, קוקוס, פיסטוקים קצוצים ועוד תוספות שאוהבים.
  6. לאחר יומיים שלושה שהמלבי במקרר תהיה הצטברות של מים מסביב, לא לדאוג פשוט לשפוך את המים העודפים והכל בסדר.
  7. בתאבון!

מלבי שמנת – תמונות הכנה


55 תגובות עבור - “מלבי שמנת”

  1. רציתי לדעת אם ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח תפו"א ואם כן האם הכמויות זהות?
    תודה רבה

    1. היי דניאלה
      לא ניסיתי להשתמש בקמח תפו״א ואני לא ממליצה לנסות מאחר וקמח תפו״א הוא מאוד דביק ועם טעם משל עצמו בניגוד לקורנפלור.
      יום נעים…

    1. היי יהודית
      אני קונה את צבע המאכל בחנויות המתמחות באוכל כמו פאן סיטי או לגעת באוכל.
      הצבע מגיע בצורת ג׳ל ונקרא אקסטרא אדום. (לא אדום רגיל)
      יום מקסים

  2. המלבי מושלם!!
    הכנתי מספר פעמים ויצא מדהים ,
    בעלי כל שבוע מבקש שהכין אותו.
    תודה רבה על המתכון 🙂

  3. היכנתי את המלבי בדיוק לפי המתקון, כאשר מזגתי את המלבי לכוסות כיסיתי אותם עם ניילון נצמד כדי שלא יווצר כרום. הנחתי את הכוסות על השיש לקירור, הטקסטורה הייתה די סמיכה שמתאימה לסמיכות של מלבי. כאשר המלבי הצטנן הוא ניהיה קצת נוזלי. ערבבתי את תוכן הכוסות והעברתי למקרר.
    כאן קרה משהו שאני לא יכולה להסביר – התוכן ניהיה נוזלי לחלוטין.
    למה זה קרה? תני לי עצה

    1. היי בטי,
      לא ברור לי מדוע המלבי הפך נוזלי, יש אפשרות שלא שמת מספיק קורנפלור…
      לאחר שהמלבי מתקרר אין אפשרות לערבב שוב.
      מקווה שתנסי שוב, אשמח לענות לשאלות נוספות…
      יום טוב…

  4. היי דנה,
    הכנתי את המלבי עם קרם קוקוס ושמנת צמחית ויצא פשוט – מ-ו-ש-ל-ם!!!
    אין סיכוי שבטעימה עיוורת מישהו יגיד שהמלבי הוא פרווה!!
    מתכון מנצח!! המלבי הכי טוב שאכלתי(והכנתי פעם ראשונה)
    תודה רבה!! 🙂

    1. היי שרית, לפי איזה כמויות הכנת את המלבי? כמה שמנת צמחית וכמה קרם קוקוס? שמת קרם קוקוס או חלב?? יש הבדל..חשוב
      תודה!

      1. היי נועה,
        המרתי כמויות מדויקות לפי המתכון. במקום 4 כוסות חלב שמתי 4 כוסות קרם(לא חלב) קוקוס שזה יוצא 2 קופסאות.
        ואותו דבר לגבי השמנת 500 מל שזה מיכל גדול של שמנת צמחית-מאוד פשוט ומאודדד טעים!

  5. היי דנה!
    מה אני יכול לעשות כדי להמנע מהקרום שנוצר בזמן שהמלבי מתקרר?
    כדאי לכסות בניילון או משהו כזה?

    1. היי דן, כדי להמנע מהקרום במלבי יש להניח ניילון נצמד ממש מעל ושיהיה במגע עם המלבי לפני הקירור.
      אני לא משתמשת בניילון נצמד כאשר אני מכינה מלבי, אני פשוט יוצקת את התערובת ישירות לכלים חד פעמיים וסוגרת עם המכסה.
      לפעמים נוצר קרום דק אך אף פעם לא קיבלתי תלונה 🙂
      חג שמח…

  6. היי אני באמצע הכנת המלבי נראה כי אכן ישנו מרקם של קרם מושלם אך לאחר טעימה קטנה נראה כי מרגישים את הקונפלור בפה טעם קמחי כזה -חשוב לציין שהתערובת עוד חמה !!! זה בסדר או צריך לחמם עוד או שמה להוסיף מים ????

    1. היי סתיו, קודם כל אני מתנצלת שלא הספקתי לראות את השאלה מוקדם יותר…
      הטעם הקמחי יכול לנבוע מכמה סיבות:
      או שהתערובת לא בושלה מספיק… או שהערבוב לא היה מספיק כדי לפזר באופן שווה את הקורנפלור.
      בכל אופן, זה אמור להסתדר בקירור ולא אמורים להרגיש שום דבר…
      מקווה שעזרתי…
      חג שמח.

  7. אם המלבי כשהורדתי מהאש עדיין היה מימי ולא הבחנתי שצריך להיות קרמי כזה..וכבר הוא לפחות 3 שעות ועדיין מימי…מה זה אומר..או מה עושים!! כי עשיתי כמות גדולה לפחות 40 כוס

    1. אם שמת את כמות הקורנפלור שרשומה אז כנראה שלא הרתחת מספיק זמן.
      תכיני בקערה כוס מים קרים עם חצי כוס קורנפלור ותערבבי עד שאין גושים, הוסיפי את המים והקורנפלור לתערובת במלבי וערבבי היטב עם מטרפה.
      העבירי את הסיר לאש והמשיכי בתהליך הבישול כמו במתכון.
      הקפידי לערבב… (יש סיכוי שיהיה מעט גושים וזה לא נורא)
      אני מקווה שזה יעזור. שבת שלום…

  8. הכנתי יצא מעולה.
    אבל שאלה לי , כדי שיצא פחות "כבד" כדאי לוותר על שמנת מתוקה אחת? כאילו לשים אחת על הכמות הזאת?
    ומה לעשות כדי שיצא יותר יציב?
    תודה רבה

    1. היי ליטל,
      אני מתנצלת שלקח לי זמן לענות.
      את יכולה להמיר את השמנת מתוקה בחלב באותה הכמות (250 מיליליטר חלב).
      כדי ליצב יותר את יכולה להוסיף כף נוספת של קורנפלור.

      1. היי ליטל, מטרת הוספת המים היא מעט להסיר מהכבדות של מוצרי החלב במלבי, את יכולה לוותר על המים ולהמיר אותם בחלב.
        אשמח לשמוע איך יצא לך…
        חג שמח.

    1. היי יהלי, זה תלוי בעומק הצבע שאת מעוניינת להגיע אליו (אפשר גם לא להוסיף צבע מאכל בכלל, הטעם יהיה דומה רק בלי צבע). אני מציעה לך להתחיל בכמה טיפות בודדות ולהוסיף לפי הצורך.
      ישנם מספר סוגים של צבעי מאכל, חלקם מאוד חזקים ולכן זה מאוד תלוי בסוג שבו את משתמשת…

    1. היי אושרת, אני מאחסנת את המלבי בקופסאות אישיות סגורות ואטומות במקרר למשך יומיים עד שלושה (בד"כ הם נאכלים לפני…).
      יש לך גם אפשרות להקפיא אותם למשך שבוע.

    1. היי להב, תוכל להוסיף מעט תרכיז של מיץ פטל אדום רק עד שתגיע לצבע הרצוי אך זה ישנה במקצת את הטעם, יכול להיות שאפילו לטובה… נסה ועדכן אותנו 🙂

    1. היי להב, כדי לעשות מלבי פרווה תוכל להמיר את החלב במים או בחלב קוקוס ואת השמנת מתוקה בשמנת צמחית. מתכון למלבי פרווה יעלה בקרוב…
      לגבי אחוזי השומן במלבי החלבי, הכוונה היא ל-38% שומן. המתכון עודכן. תודה ובהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *