סושי הוא אחד המאכלים שהכי כיף להכין בבית כי ההכנה שלו פשוטה במיוחד (הבנות שלי למדו לגלגל את הרולים תוך 5 דקות, זה ממש לא מסובך, רק צריך ללמוד) ניתן לבחור את התוספות שאוהבים וכמה מצרכים ממש זולים יפיקו לכם 8 רולים שהם 64 יחידות סושי טעימות במיוחד!
כדי להקל על על ההכנה, כתבנו מתכון לסושי ברמת פירוט מאוד גבוהה ועם המון תמונות וסרטונים כדי שתוכלו להכין סושי טעים כהמסביר צעד אחר צעד.
מרכיבים
- אורז לסושי
- מחצלת קיפול
- חבילה של אצות סושי
- דג סלמון / אבוקדו / גזר / מלפפון / סלט טונה / כל תוספת אחרת
- וואסבי
- צנצנת עלי ג'ינג'ר
- צלוחית מים (להרטבת הידיים)
הוראות הכנה
הכנת האורז
- הכינו אורז לסושי לפי המתכון (לחצו כאן)
הכנת התוספות הצמחוניות
- חתכו מלפפון / גזר / אבוקדו לרצועות דקות וארוכות
- הניחו את כל תוספת בצלוחית
הכנת דגים
- אנחנו אוהבים להוסיף לסושי דג סלמון שעבר טיגון קל על מחבת (בהחלט ניתן להוסיף אותו נע, למי שאוהב)
- חממו מחבת על אש בינונית וצרבו את הסלמון מכל צדדיו לפי מידת העשייה המועדפת עליכם (אני צורבת כל צד בערך 2 דקות)
- חתכו את הסלמון לחתיכות קטנות והניחו בצלוחית (ראו תמונה)
גלגול הסושי (מאקי סושי)
- עטפו את המחצלת בניילון נצמד (ראו תמונה)
- הניחו אצה עם הצד המבריק כלפי מטה (לאצה שני צדדים, אחד מבריק ואחד מחוספס)
- הרטיבו מעט את הידיים (כדי שהאורז לא ידבק) ואספו חופן אורז
- הניחו את האורז במרכז האצה ובעזרת האצבעות פזרו אותו בצורה שווה על כל האצה והדקו, השאירו סנטימטר וחצי ללא אורז בחלק העליון והתחתון של האצה
- מניחים בשורה את חתיכות הדג והירקות במרכז האצה על גבי האורז
- מרימים את המחצלת מהחלק התחתון ועוטפים את מרכז האצה מעל למילוי (ראו סרטון)
- הדקו!
- הרימו מעט את המחצלת והתקדמו בצורת גלגול
- הדקו שוב!
- המשיכו את התהליך עד אשר מתקבל צינור מגולגל של סושי.
- חתכו את השאריות שבצדדים כדי לישר את הרול.
- כעת הרטיבו סכין חדה במיוחד בקצת מים
- בצעו חיתוכים לפי העובי הרצוי (חתכו בתנועת ניסור, אנחנו נוהגים לחתוך את הרול במרכז ואז לחתוך את החצי במרכז ואז את הרבע במרכז, כך מתקבלים חלקים שווים)
- סדרו על צלחת ובתאבון!
גלגול הסושי (אינסייד אווט / inside out sushi)
- עטפו את המחצלת בניילון נצמד (ראו תמונה)
- הניחו אצה עם הצד המבריק כלפי מטה (לאצה שני צדדים, אחד מבריק ואחד מחוספס)
- הרטיבו מעט את הידיים (כדי שהאורז לא ידבק) ואספו חופן אורז
- הניחו את האורז במרכז האצה ובעזרת האצבעות פזרו אותו בצורה שווה על כל האצה והדקו, השאירו סנטימטר וחצי ללא אורז בחלק העליון והתחתון של האצה
- הפכו את האצה כך שהאורז יהיה כלפי מטה
- מניחים בשורה את חתיכות הדג והירקות במרכז האצה (על גבי האצה)
- מרימים את המחצלת מהחלק התחתון ועוטפים את מרכז האצה לאחר המילוי (ראו סרטון)
- הדקו!
- הרימו מעט את המחצלת והתקדמו בצורת גלגול
- הדקו שוב!
- המשיכו את התהליך עד אשר מתקבל צינור מגולגל של סושי.
- חתכו את השאריות שבצדדים כדי לישר את הרול.
- כעת הרטיבו סכין חדה במיוחד בקצת מים
- בצעו חיתוכים לפי העובי הרצוי (חתכו בתנועת ניסור, אנחנו נוהגים לחתוך את הרול במרכז ואז לחתוך את החצי במרכז ואז את הרבע במרכז, כך מתקבלים חלקים שווים)
- סדרו על צלחת ובתאבון!
זהבית תגובה מאת:
מדריך מעולה! יצא מושלם, תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה זהבית