סחוג ירוק

סחוג ירוק הוא מסוג הממרחים שמשאיר בפה טעם של עוד, זאת כמובן הודות לכמות נכבדת של שום וכוסברה טרייה.
בכל מתכון של סחוג תוכלו לקבוע בעצמכם את דרגת החריפות שאתם אוהבים, מי שאוהב סחוג חריף במיוחד יכול להשתמש רק בפלפלים חריפים ומי שאוהב סחוג פחות חריף יכול להוריד מעט מהחריפות על ידי ערבוב שני סוגים של פלפלים, חריפים ולא חריפים.
טיפ נוסף, אני נוהגת להוסיף פתיתי צ׳ילי יבש כדי להוסיף מימד אחר של חריף (לכל סוג פלפל יש טעם חריף שונה, שילוב של כמה סוגים יוצר סחוג עם טעמים מיוחדים).
תאמינו לי, אחרי שתכינו סחוג משלכם, לא תקנו יותר סחוג בסופר…
שימו לב: כדי להכין סחוג ירוק בדרך כלל זקוקים למטחנת בשר, מכיוון שאין לכולם בבית מטחנה שכזאת כתבתי את אופן הכנת המתכון כך שהוא יתאים למעבד מזון שהוא מכשיר נפוץ יותר.

סחוג ירוק
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • חצי קילו פלפלים חריפים ירוקים
  • 2 צרורות כוסברה טרייה
  • 10-15 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות כמון
  • ½ כפית תבלין צ׳ילי יבש
  • 1 כוס שמן קנולה או שמן סויה
הוראות הכנה
  1. קולפים את שיני השום ושוטפים את הכוסברה ומניחים בצד.
  2. שוטפים ומנקים את הפלפלים מהזרעים (ניתן להשאיר את הזרעים למי שמעדיף יותר חריף).
  3. חותכים את הפלפלים לחתיכות גדולות ומוסיפים לשום והכוסברה.
  4. כדי לטחון את כל המרכיבים משתמשים המעבד מזון או מטחנת בשר, מניחים במעבד המזון חצי מכמות השום, הפלפלים והכוסברה וטוחנים עד שהכל הופך לתערובת גרגירית.
  5. מוסיפים את שאר הפלפלים, הכוסברה והשום וטוחנים שוב.
  6. מוסיפים את השמן וטוחנים שוב עד לקבלת המרקם הרצוי של הסחוג (ניתן לטחון לפי איך שאוהבים: טחינה גסה או דקה).
  7. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב וטועמים כדי להגיע לרמת החריפות האהובה עליכם, תוכלו להוסיף צ׳ילי יבש במידת הצורך.
  8. הסחוג מקבל את טעמי התבלינים רק לאחר כמה שעות ולכן אל תוסיפו מלח או כמון מיד לאחר שסיימתם, תנו לסחוג לנוח במקרר לפחות כשעה לפני הוספת תבלין כמו מלח.
  9. מחלקים את הסחוג לקופסאות חד פעמיות ומכסים בשכבה נדיבה של שמן.
  10. בתאבון!

סחוג ירוק – תמונות הכנה





3 תגובות עבור - “סחוג ירוק”

  1. איזה צילי להוסיף מתוק או חריף לסחוג מעניין לעשות ולטעום ניסיתי לעשות סחוג עם כל מיני טעמים כגון כוזברה שמיר הל ציפורן בזילקום פלפל שחור פטרוזיליה נענע אני אוהב מאוד סחוג מכין בבית כמויות יש לי שאלה איך לטחון לדק יותר את הגרגירים שנית צילי חריף או מתוק אני רוצה לנסות שנה טובה חתימה טובה ברכה והצלחה

    1. היי שמעון, שנה טובה ומתוקה.
      נשמע שאתה מכין סחוג נהדר…
      כדי לטחון את הסחוג למחית דקה במיוחד אתה יכול להשתמש במטחנת בשר בסכין בדק או במעבד מזון.
      לשאלתך השניה- לא נסיתי להוסיף צ׳ילי מתוק או חריף אך נשמע שזה יהיה טעים מאוד, נשמח אם תעדכן אותנו איך יצא…
      יום מקסים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *