עוגת שכבות קצפת ושוקולד

עוגת שכבות קצפת ושוקולד היא עוגה המבוססת על תחתית של עוגת שוקולד בתוספת קצפת וציפוי שוקולד.
המתכון פשוט וקל להכנה ומהווה קינוח חלבי מושלם לסוף השבוע.

עוגת שכבות קצפת ושוקולד
קערה
תבנית בגודל A4
קלחת קטנה
מיקסר
כוסות מדידה
מטרפה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
מרכיבים לתחתית העוגה:
  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס קקאו
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס חלב
  • ½ כוס קמח תופח
מרכיבים לקצפת וניל:
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
מרכיבים לציפוי השוקולד:
  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
  • 1 חפיסת שוקולד חלב (100 גרם)
  • ½ כוס חלב
  • 25 גרם חמאה
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה: ביצים, חלב, שמן, סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים מעט עד שאין גושים.
  4. יוצקים לתבנית אפייה מלבנית (אני משתמשת בתבנית חד פעמית בגודל A4) ואופים למשך 15-20 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט על השייש ואז מכניסים למקרר כדי שיתקרר לגמרי.
  5. בקלחת קטנה על אש נמוכה ממיסים תוך כדי ערבוב את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד שהרוטב חלקה לגמרי וללא גושים כלל. מסירים מהאש כדי שיתקרר.
הכנת הקצפת:
  1. מקציפים במיקסר אינסטנט פודינג וניל עם השמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר ויוצקים מעליה את הקצפת, משטחים את פני הקצפת כדי שציפוי השוקולד ימרח בצורה ישרה על גבי הקצפת.
  3. לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים אותו על שכבת הקצפת כדי שיכסה את כולה.
  4. מעבירים את העוגה למקרר כדי שתתייצב.
  5. בתאבון.

תמונות הכנה – עוגת שכבות קצפת ושוקולד


150 תגובות עבור - “עוגת שכבות קצפת ושוקולד”

  1. היי
    רציתי לשאול האם השוקולד אמור להיות נוזלי והאם אפשר לשים 200 שוקולד חלב מקום עוד מאה שוקולד מריר

    1. היי חני,
      מספיק לשטח בעזרת מרית כי השוקולד לא סמיך כל כך ומתיישר מעצמו, אם בכל מקרה תרצי את יכולה להשתמש בסכין מדורגת שנקראת פלטה והיא משטחת את פני הקצפת בצורה חלקה.
      את יכולה גם עם קלף שקונים בכל חנות או סופר.

  2. תודה על המתכון הפשוט (טעים)! התחשק לי שחיתות לסופ"ש בלי הרבה עבודה והמתכון זה בדיוק זה!

  3. דנה שלום
    האם ניתן להחליף את הקקאו בשוקולית בחלקה התחתון של העוגה ?

    אודה לתשובתך

    יום טוב

    נורית

  4. הי, אחת העוגות הכי קלות להכנה והכי טעימות שהכנתי. פשוט מתכון אליפות 🙂 תודה!
    היא טעימה בטירוף ולא מתוקה מדי כך שלא מרגישה "כבדה", למרות קרם הוניל והשוקולד.
    חייבת לציין שהשתמשתי בתבנית מעט גדולה יותר מA4 והבסיס אכן יצא דק מדי, חתכתי אותו למלבנים ויצרתי 2 עוגות שכבות בתבניות אינגליש קייק. נראה מעולה ולא יכולה להפסיק לאכול ממנה..

    1. עוגה ההההההה טיל. עשיתי אותה כבר מעל 15 פעם. מתחסלת בטיל.
      אני שמה גבינה במקום קצפת. פשוט עונג!!!!!!י! 💜

  5. לגבי האינסטנט פודינג וניל ושמנת מתוקה האם להוסיף גם חלב? כמו שתמיד הם רושמים על האריזה?

  6. הייי, תחתית העוגה יצאה לי מאוד נמוכה, והלכתי לפי ההוראות רק ששמתי קמח רגיל+אבקת אפיייה, אוף 🙁
    מה יכולה להיות הסיבה? והשתמשתי בגודל המתאים של תבנית האפייה

  7. היי דנה!
    עשיתי את העוגה עם קמח מלא והורדתי קצת ויצא מצויין.
    דרך אגב, עשיתי את העוגה בתבנית מתפרקת ופירקתי אחרי הקירור לפני שהגשתי…
    יצא מצויין, רק יותר מדי משמין:)
    תודה רבה!
    ראשית

  8. היי דנה, מתכון מוצלח, הכנתי כבר מספר פעמים
    הפעם נתקעתי בלי שוקולד חלב לציפוי שוקולד
    האם ניתן להמיר בממרח שוקולד ומה הכמות?
    תודה ושנה טובה!

  9. שלום!
    האם אפשר לעשות את העוגה בתבנית פאי (עם אפשרות להורדת השוליים)?
    והם אפשר להמיס שתי חבילות שוקולד חלב במקום מריר? 

      1. שלום.
        הכנתי את העוגה ויצאה מעולה. אז ראשית תודה.
        אני יודע לכך שהעוגה יוצאת נמוכה. רציתי לברר אם אני רוצה שהעוגה תצא יותר גבוהה בחצי יותר. להכפיל את הכמות?
        או שפשוט אשדרג אותה ואכין פעמיים את התחתית אחתוך לרוחב. אמלא קצפת על התחתית אשים את התחתית השנייה שחתכתי לרוחב ושוב קצפת מעל..
        מה דעתך?
        תודה רבה מראש.

        1. היי טל,
          דבר ראשון אני חייבת לומר ששמחתי לקרוא את תגובתך…
          לגבי גובה העוגה, על מנת להכין עוגה גבוהה יותר אכן רצוי שהתחתית לא תהיה עבה מידי אך אם תעשה שכבה נוספת של עוגה אפויה במרכז (כלומר התחתית),
          סביר להניח שכשתחתוך את העוגה הקצפת תצא מהצדדים
          המלצתי היא להכין תחתית רגילה אך להגדיל את כמות הקצפת.
          מקווה שעזרתי…
          יופ נפלא

  10. היי דנה!
    חיפשתי עוגה טובה לשבת, נכנסתי לאתר שלך והעוגה הזו ממש עשתה לי חשק להכין מיד 🙂
    כל כך מוצלחת שאנחנו לא מפסיקים "ליישר" אותה… היא ממש לא תישאר לשבת… חבל שלא הכפלתי מראש את הכמויות!
    כמו כל מתכון שאני מנסה מהאתר שלך, אם אני ממש מקפידה על הכמויות, והולכת לפי המתכון שאגב, מאוד נעים לקרוא באתר, וממש מובן וברור – אין ספק שאצליח!
    תודה רבה לך על עוד מתכון מוצלח.
    שתהיה לך שבת מבורכת ♥

    1. היי דנה שבת שלום! העוגה עם שכבות קצפת ושוקולד ליום הולדת של בעלי…ממש טעימה מנצחת!!! הוספתי לשוקולד 1 כף ממרח שוקולד השחר… העוגה שודרגה קיבלתי מלא מחמאות
      הכנתי בתבנית 24 מעולה מומלצת ..סוף סוף יש לי עוגה מנצחת ליום הולדת תודה לך על האתר המקסים והמועיל …👍

  11. שלום
    האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל ? אם כן כמה צריך אבקת אפיה לרבע כוס קמח ?

  12. היי דנה
    מתקנת לשאלה עם ניתן לשמור תעוגה 6 ימים גם הכנתי 2תבניות ןהיכן ניתן לשמור מקרר או מקפיא

  13. במידה ויש לי קמח רגיל אבל אין אבקת אפייה אני יכולה לא להוסיף אותה או שיש לה תחליף מסויים

    1. היי, צריך להשתמש בקמח תופח מאליו או בקמח רגיל עם אבקת אפייה כדי שהעוגה תהיה אוורירית ולא דחוסה.
      לא ממליצה להכין ללא חומר מתפיח.
      יום מקסים.

  14. התחתית של העוגה נורא דקה אני מתביישת להביא את זה לכיתה הקצפת גם דקה ולא רשום איך מכינים את הציפוי שוקולד בקיצור העוגה ממש לא ניראת כמו בתמונה

    1. היי, קודם כל אני מתנצלת על שלא עניתי קודם, (לא היה באפשרותי לראות את שאלתך)
      יש שתי אפשרויות שבגללן התחתית עלולה להיות דקה:
      1. לא השתמשת בקמח תופח אלא בקמח רגיל.
      2. התבנית גדולה מידי ושטח העוגה נהיה רחב.

      במתכון רשום בשורה 5 כיצד להכין את ציפוי השוקולד.
      אני פה לעזרתך. מבטיחה לענות מהר…
      יום מקסים.

    1. שלום ליהיא,
      את יכולה להכין את העוגה לילה לפני ולשמור במקרר (ניתן לכסות את העוגה בעזרת רדיד אלומיניום אך כדאי לשים קיסמים על מנת שהוא לא ידבק לשוקולד).

    1. היי אני למשל נתקעתי בלי שוקולד אז הכנתי אותה עם קצפת ופודינג וניל ומעל קצפת פודינג שוקולד . מקווה שיהיה טעים .

  15. הי רציתי לשאול 2 שאלות
    1. האם אני יכולה לעשות את התחתית פירורי ביסקוויטים במקום בסיס עוגה?
    2. סורי אם זאת שאלה טיפשית.. לא מבינה גדולה באפיה… כשאני רוצה למרוח מלמעלה את השוקולד על הקצפת.. איך השוקולד לא נמס לתוך הקצפת אלא נשאר יפה מלמעלה?

    תודה מראש!

    1. היי שיר,
      1. כן, אם את זקוקה להנחיה איך להכין את התחתית תוכלי להשתמש בתחתית העוגה שכתובה במתכון: עוגת גבינה עם שמנת חמוצה
      2. לפני מריחת ציפוי השוקולד מכניסים את העוגה למקרר על מנת שהקצפת תתיצב, בנוסף על ציפוי השוקולד להיות בטמפרטורת החדר ולא חם.

      חג שמח!

  16. היי דנה הכנתי את המתכון , ובאמת השתמשתי באבקת אפיה עם קמח רגיל (כי ההורים שלי לא יכלו לקנות לי קמח תפוח כי פסח בפתח ואני בת 16 ) אבל מוזר שהתחתית יצאה כמו עוגת שוקולד רגילה לחלוטין למה ? ובקשר לציפוי של השוקולד למעלה היא יצאה לי עם גושים כאלה כמו חול אבל הקצפת בשאמצע יצאה נחמדה תודה עם תעני(:

    1. היי נוי, תחתית העוגה אכן צריכה להיות כמו עוגה רגילה אז נשמע שהצליח לך…
      לגבי ציפוי שיצא עם גרגירים, הסיבה היא ככל הנראה שהסוכר לא נמס כראוי. צריך לבשל את ציפוי השוקולד עד שהסוכר נמס והוא הופך לחלק.
      אני מאוד שמחה לקרוא את התגובות שלך. כל הכבוד לך!
      יום מקסים וחג שמח.

  17. היי דנה ברצוני להכין היום את העוגה האם מתאים שאני ישים במקום קמח תופח , קמח רגיל ? תודה

    1. היי נוי,
      אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל אך תצטרכי להוסיף אבקת אפייה על מנת שהעוגה תתפח.
      לפי המתכון עליך להשתמש בחצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפייה.
      שבת שלום.

  18. היי דנה,
    עוגה מצויינת. הכנתי אותה כבר מספר פעמים.
    מעוניינת להכינה למחר, אך יש לי רק פודינג בטעם שוקולד. האם ניסית להכינה כך פעם? האם לטעמך היא תצא שוקולדית מידי?

    1. שלום יערה,
      לא ניסיתי את המתכון עם פודינג שוקולד ואכן יש אפשרות שהעוגה תצא שוקולדית ומתוקה מידי.
      את מוזמנת לנסות ולעדכן אותנו.

    1. היי מזל,
      יתכן והתחתית נאפתה מעט יותר מידי, אם משתמשים בתבנית אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר. בכל מקרה השוליים יתרככו מעט לאחר שיספגו את נוזלי הקצפת.

  19. התחתית של העוגה אחת מהמצויינות שטעמתי היא בדיוק כמו שזה צריך להיות טעם בדיוק במקום חבל על הזמן זורם איכותי ונורא טעים במינימום זמן

  20. שלום דנה. קודם כל תודה על המתכון…
    (לא יודע למה התגובה הקודמת שלי נמחקה?!….)
    רציתי לשאול האם הכמות חלב לא גדולה מידי? כי הציפוי יצא לי נוזלי…

    1. היי, אני מתנצלת שלא ראיתי תגובה נוספת ממך.
      כמות החלב לא גדולה כלל (1/2 כוס), לאחר הקירור הציפוי מתייצב.
      יש לאפשר לציפוי להצטנן מעט לפני שיוצקים על הקרם.
      המשך יום מקסים.

  21. שלום.
    הכנתי את העוגה.
    כמה הערות:
    ראשית, הציפוי שוקולד יצא נוזלי מאוד. או שחצי כוס חלב זה יותר מידי או ש25 גרם חמאה זה קצת מידי.
    בתמונה אצלך רואים חתיכה גדולה של חמאה(200), איפה הטעות?
    דבר שני, חצי ליטר שמנת זה לא יותר מידי?
    גם ככה העוגה מכילה 200 גרם שוקולד, קקאו וסוכר….אחרי שטעמתי מהעוגה המוכנה, הרגשתי שכל הסוכר קצת כבד לי…
    התחתית מאוד טעים…

    1. היי משה, כאשר מכינים את ציפוי השוקולד יש לאפשר לו להצטנן מעט לפני שיוצקים אותו מעל הקרם ולאחר הקירור הוא מתייצב יותר.
      להערתך השנייה: אין טעות, המתכון מדוייק. החתיכה של החמאה בתמונה היא בדיוק רבע חבילת חמאה החתוכה לפי הסימון על גבי האריזה (25 גרם), בצילום התמונה מוגדלת.
      אם ברצונך בעוגה קלה יותר ניתן להמיר 250 מיליליטר שמנת בכוס חלב אך היא לא תהיה יציבה לחלוטין.
      לגבי מתיקות העוגה- העוגה מכילה 1/2 כוס סוכר בתחתית העוגה ולא בקרם או הציפוי מאחר ושם יש שוקולד ואינסטנט פודינג וניל.
      שבת שלום.

    1. היי אתי, את יכולה להכין את העוגה בתבנית עגולה אך רצוי בקוטר 24 כדי שהיא לא תהיה נמוכה מידי.
      כאשר מכינים עוגה כזו בתבנית עגולה רצוי שהיא תהיה גבוהה יותר.
      חג שמח.

  22. היי דנה, הכנתי את העוגה , היא יצאה כל-כך טעימה שפשוט טרפו הכול !
    הוספתי מלמעלה סירופ שוקולד (ששמים על הפנקייק) הוסיף מאוד , גם בטעם וגם במראה !
    ממליצה בחום לכולם ! עוגה פשוטה וטעימה@

  23. היי דנה,
    הכנתי את העוגה לפי ההוראות ושפכתם את ציפוי השוקולד שהתקרר על העוגה ונתקלתי בשתי בעיות:
    1. ציפוי השוקולד בורח לצדדים ובאמצע העוגה לא נשאר ציפוי ורואים את הקרם.
    2. הציפוי השוקולד נשאר נוזלי. העוגה נמצאת כבר קרוב לשעתיים במקרר. הכנתי אותה בתבנית עגולה 24 אם זה משנה משהו.
    מחכה לתשובה, מיטל

    1. היי מיטל, לפי מה שאת מתארת אכן נראה שהציפוי שלך יצא נוזלי מידי (אולי יותר מידי חלב) או שיצקת אותו מעל לעוגה כאשר הוא לא קר מספיק ולכן ברח לצדדים.
      (הקצפת שומנית ואם יוצקים מעליה משהו שהוא לא קר הוא מחליק לצדדים).
      כעת הציפוי כבר אמור להתייצב אך עדיין להיות רך. במידה ועדיין חסר לך ציפוי כרגע במרכז אני ממליצה לך להכין עוד ציפוי ולקרר וליצוק במרכז כדי שתראה יפה.
      במצב כזה אני תמיד מכינה ציפוי נוסף ומשתמשת בחלקו ואת השאר מקפיאה ובעת הצורך מפשירה ומחממת ויוצקת מעל עוגה בחושה.
      מקווה שעזרתי…
      ערב טוב…

      1. היי דנה, תודה רבה על התגובה. אין לי מושג איך זה קרה אבל אחרי שהעוגה התייצבה במקרר הכל הסתדר. העוגה טעימה מאוד אך קצת כבדה. ניסיתי כבר מס מתכונים שלך והכל מוצלח.
        שוב תודה, מיטל

    1. היי, ניתן להכין את הציפוי בעזרת שוקולד מריר בלבד, כלומר 2 חפיסות שוקולד מריר.
      השוקולד חלב נותן מתיקות לציפוי וכדי להחליפו יש להוסיף גם 2 כפות גדושות של סוכר.

      שבת שלום.

    1. היי סימה, אני מתנצלת שלקח לי זמן לענות… אכן ניתן להחליף את הקקאו בשוקולית אך העוגה תהיה מעט מתוקה יותר.
      יום טוב…

  24. שלום דנה.
    גיסתי הכינה את העוגה ליום ההולדת של הבת שלי והיא פשוט מדהימה.
    תודה על המתכון.
    מקווה שגם לי היא תצליח…

  25. הי, תודה על המתכון. האם ציפוי השוקולד יהיה נוזלי אם אקרר אותו? האם אפשרי לשפוך אותו כך? תודה רבה!

    1. היי ויקי, הקצפת צריכה להיות ממש יציבה כדי להחזיק ציפוי שוקולד כבד ממנה ולכן משתמשים באינסטנט פודינג. אני לא ממליצה להכין ללא האינסטנט מאחר והוא תורם גם לטעם.
      שבוע טוב…

  26. מעולה!! יש לי מתכון לעוגה שנראית אותו דבר אבל מסובכת בטירוף להכנה, וזו קלילה ומעולה. תודה!!

    1. היי ליזט, כמות המרכיבים שכתובה במתכון היא מתאימה לתבנית מלבנית חד פעמית אך אם תרצי להכין בתבנית גדולה יותר פשוט תכיני חצי כמות יותר.
      לדוגמא: מקום 2 ביצים השתמשי ב-3 ביצים, במקום 1/2 כוס קמח השתמשי ב-3/4 כוס וכו׳…
      בהצלחה.

    1. היי נורית בוקר טוב, מניסיוני האישי כאשר המרתי את השמנת המתוקה לצמחית היה לעוגה טעם כמו של קרמבו… אני אישית לא כל כך אהבתי אך תרגישי חופשי לנסות.
      בהצלחה.

  27. לערבב את המצרכים של הביצים, חלב , שמן וסוכר בכף ?
    ולא צריך להפריד את הביצים נכון ?
    ואגב, העוגה נראית מדהים.

  28. היי דנה! מה זה תבנית בגודל A4 מה גודלה בס"מ . אשמח לקבל את תשובתך היום בכדי להכין את זה למשפחתי היקרה! תודה ושבת שלום shila

  29. שלום! המתכון נראה מדהים 🙂 האם צריך להקציף את השמנת לפני שמוסיפים את הפודינג? לכמה זמן צריך להשאיר את העוגה במקרר? תודה רבה!

    1. היי ואלרי, אין צורך להקציף את השמנת לפני הוספת הפודינג, מקציפים אותם יחד.
      רצוי לקרר את העוגה במקרר על מנת שתתייצב לפחות 3 שעות, כמובן שכדאי לקרר אותה למשך הלילה כדי שתחתך בצורה יפה והנוזלים מהקצפת יספגו וירטיבו מעט את התחתית…
      בהצלחה וגמר חתימה טובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *