פנקייק

פנקייק הוא קינוח שלא זקוק לתיאורים מפוצצים, כל מה שצריך כדי לקבל חשק להכין את הפנקייק הזה הוא להסתכל על התמונה ולדעת שתוך 10 דקות במטבח גם אתם יכולים להנות מפנקייק מעולה.
המתכון הזה מאוד פשוט ואין סיכוי שלא תצליחו לעשות אותו (אפילו צירפתי תמונות שיראו לכם מתי צריך להפוך את הפנקייק), מבחינת תוספות אני ממליצה על: קצפת, גלידה, מייפל, שוקולד, אבקת סוכר או את הכל ביחד 🙂 

מתכון מצולם

פנקייק
מאת:
מספר מנות: 4
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס חלב
  • ¼ 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות סוכר
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • ¼ כפית מלח
תוספות:
  • סירופ מייפל, ממרח שוקולד, פיצפוצי שוקולד, אגוזים טחונים, ריבות בטעמים ועוד...
הוראות הכנה
  1. בקערה גדולה מערבבים: ביצים, סוכר, תמצית וניל וחלב עד לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד שהתערובת ללא גושים.
  3. מוסיפים את החמאה ומערבבים.
  4. מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית (חשוב מאוד שלמחבת יהיה ציפוי שמונע הדבקה) ומשמנים מעט בספריי שמן או בעזרת נייר סופג עם מעט שמן. (אפשר גם במולטי שף)
  5. יוצקים מעט מהתערובת על גבי המחבת, ניתן להכין פנקייקים גדוליפ או קטנים לפי טעמכם האישי.
  6. כעבור 2-3 דקות ניתן לראות מעט "חורים" על פני הפנקייק וזה הזמן להפוך.
  7. את הצד השני משאירים כדקה ומוציאים לצלחת הגשה, מגישים חם...
  8. בתאבון!

פנקייק – תמונות הכנה


20 תגובות עבור - “פנקייק”

  1. האם אפשר להחליף את החמאה במשהו אחר?
    אני נורא רוצה להכין אך נגמרה החמאה אבל יש לי "מחמאה"…

    1. היי בר
      ניתן להמיר את החמאה במחמאה, החמאה נותנת ריח יותר טוב ואעם יותר טוב אך זה לא יזיק לפנקייק אם תרצי להמיר במחמאה.
      יום נעים

    1. היי שושי, ניתן להקפיא אך לא מומלץ מאחר וההקפאה תפגע בטעם.
      את יכולה ליצוק את הבלילה לבקבוק לחיץ ןלשמור במקרר יומיים.
      שנה טובה ומתוקה

  2. הפנקייק המושלם!!! רק צריך להכפיל או אפילו לשלש את המרכבים. הילדים שלי הביאו את החברים שלהם לטעום 🙂

  3. הי דנה,
    חזרתי לעדכן שהמתכון שלך לפנקייק הפך לקבוע אצלנו, הילדים ממש מבקשים את אותו פנקייק טעים שהכנתי!
    מומלץ להכפיל כמויות מראש….
    תודה רבה♥

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *