• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מופלטה

31 במרץ 2013 by דנה רביב 7 תגובות

מתכון מופלטה מרוקאית מקורית על פי מתכון של סבתא של בעלי. המופלטה שמכינים אצלנו במשפחה לחגיגות המימונה היא מופלטה דקה דקה (ללא שמרים). ישנם המון מתכוני מופלטה שמכילים שמן, שמרים ושאר תוספות ומי שרגיל להכין את המתכונים הללו עלול להרים גבה ולחשוב שחסר משהו במתכון ולכן אני רוצה להדגיש שהמתכון מדוייק לחלוטין ואין צורך באף תוספת! המופלטה יוצאת מדהים ואי אפשר להפסיק לאכול אותה, יתרון נוסף הוא שבגלל שהיא דקה אין תחושת כבדות לאחר האכילה וניתן להנות ממספר מופלטות חמות וטעימות. שימו לב שחשוב לאכול את המופלטות חמות אז כדאי להכין אותן כשהאורחים כבר אצלכם, אם אתם מתכוננים מראש לחג כדאי לכם גם להכיר את המתכון לעוגיות קוקוס מרוקאיות.

הדפסה
מופלטה
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 1 קג' קמח
  • כפית מלח
  • כף סוכר
  • 3 כוסות מים פושרים
הוראות הכנה
  1. שמים קמח בקערה גדולה ועושים גומה שבתוכה שמים את המים, המלח והסוכר.
  2. לשים את הכל עד שמקבלים בצק רך וגמיש.
  3. שמים מעט שמן ביד ומורחים על הבצק
  4. משמנים משטח עבודה בעזרת שמן (ניתן לעבוד על שיש או מגש גדול)
  5. מכינים מהבצק כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג)
  6. מניחים את הכדורים על משטח משומן היטב
  7. לאחר שמסיימים להכין את כל הבצק נותנים לבצק לנוח 10 דקות.
  8. לוקחים כדור ומניחים אותו על משטח משומן
  9. שמים שמן בידיים ומתחילים לפתוח את הכדור עד לקבלת עלה דק ועגול (חשוב להשתדל שלא יהיו חורים ועם זאת שהמופלטה תהיה דקה)
  10. מחממים מחבת על להבה גדולה ואש בינונית (ללא שמן!) / מחבת מולטי שף ומניחים את העלה הראשון על המחבת ומטגנים מצד אחד בלבד, הופכים את העלה ועל הצד המטוגן מניחים עלה נוסף, הופכים ומטגנים, מוסיפים עוד עלה וכך ממשיכים בטיגון עד שיש כמות נכבדת של מופלטות, מעבירים לצלחת (כסו את הצלחת במגבת מטבח נקיה כדי לשמור על החום) וממשיכים להכין קבוצה נוספת.
  11. בתאבון!
3.3.3077

מופלטה – תמונות הכנה

מופלטה - הכנת הבצק
מופלטה - בצק
מופלטה - כדורים
מופלטה - פתיחת עלה
מופלטה - במחבת
מופלטה - במחבת
מופלטה – במחבת

מתוייק תחת: שונות מתוייג כ:מופלטה, מימונה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. בן מרגי אלי תגובה מאת:

    15 באפריל 2020 אל15:07

    הי אושרת. האם המתכון הוא מעיר מסויימת במרוקו.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 במאי 2020 אל10:33

      היי בן
      המתכון שייך לסבתא של בעלי שהגיעה מאיזור פז
      באיזור מרקש מכינים עם שמרים…

      הגב
  2. רחלי תגובה מאת:

    9 באפריל 2015 אל17:35

    מופלטה עושים בלי שמרים???

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באפריל 2015 אל8:53

      שלום רחלי, יש כאלו שמכינים מופלטה עם שמרים ויש כאלו שמכינים אותה בלי שמרים. אצלנו במשפחה מכינים בלי שמרים כבר שנים, המתכון עבר כמה דורות, המופלטה יוצאת קלילה ואפשר להנות מכמה מופלטות בלי תחושת כבדות. אני ממליצה לך לנסות 🙂 חג שמח!

      הגב
  3. אושרת אדאבי תגובה מאת:

    9 בינואר 2014 אל23:21

    היי דנה
    הכנתי את המופלטה ויצאה טעימה מאוד וכלום עבודה
    תודה
    אושרת

    הגב
  4. אושרת אדאבי תגובה מאת:

    9 בינואר 2014 אל14:01

    היי דנה
    אם אני עושה חצי קילו קמח אז כמה מלח סוכר ומים צריך?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 בינואר 2014 אל16:40

      היי אושרת,
      תוכלי לחלק את נמתכון לחצי בדיוק.
      חצי קילו וחצי כפית מלח וכו"…
      בהצלחה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים