מופלטה

מתכון מופלטה מרוקאית מקורית על פי מתכון של סבתא של בעלי. המופלטה שמכינים אצלנו במשפחה לחגיגות המימונה היא מופלטה דקה דקה (ללא שמרים). ישנם המון מתכוני מופלטה שמכילים שמן, שמרים ושאר תוספות ומי שרגיל להכין את המתכונים הללו עלול להרים גבה ולחשוב שחסר משהו במתכון ולכן אני רוצה להדגיש שהמתכון מדוייק לחלוטין ואין צורך באף תוספת! המופלטה יוצאת מדהים ואי אפשר להפסיק לאכול אותה, יתרון נוסף הוא שבגלל שהיא דקה אין תחושת כבדות לאחר האכילה וניתן להנות ממספר מופלטות חמות וטעימות. שימו לב שחשוב לאכול את המופלטות חמות אז כדאי להכין אותן כשהאורחים כבר אצלכם, אם אתם מתכוננים מראש לחג כדאי לכם גם להכיר את המתכון לעוגיות קוקוס מרוקאיות.

מופלטה
מאת:
מרכיבים
  • 1 קג' קמח
  • כפית מלח
  • כף סוכר
  • 3 כוסות מים פושרים
הוראות הכנה
  1. שמים קמח בקערה גדולה ועושים גומה שבתוכה שמים את המים, המלח והסוכר.
  2. לשים את הכל עד שמקבלים בצק רך וגמיש.
  3. שמים מעט שמן ביד ומורחים על הבצק
  4. משמנים משטח עבודה בעזרת שמן (ניתן לעבוד על שיש או מגש גדול)
  5. מכינים מהבצק כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג)
  6. מניחים את הכדורים על משטח משומן היטב
  7. לאחר שמסיימים להכין את כל הבצק נותנים לבצק לנוח 10 דקות.
  8. לוקחים כדור ומניחים אותו על משטח משומן
  9. שמים שמן בידיים ומתחילים לפתוח את הכדור עד לקבלת עלה דק ועגול (חשוב להשתדל שלא יהיו חורים ועם זאת שהמופלטה תהיה דקה)
  10. מחממים מחבת על להבה גדולה ואש בינונית (ללא שמן!) / מחבת מולטי שף ומניחים את העלה הראשון על המחבת ומטגנים מצד אחד בלבד, הופכים את העלה ועל הצד המטוגן מניחים עלה נוסף, הופכים ומטגנים, מוסיפים עוד עלה וכך ממשיכים בטיגון עד שיש כמות נכבדת של מופלטות, מעבירים לצלחת (כסו את הצלחת במגבת מטבח נקיה כדי לשמור על החום) וממשיכים להכין קבוצה נוספת.
  11. בתאבון!

מופלטה – תמונות הכנה

מופלטה - במחבת
מופלטה – במחבת

5 תגובות עבור - “מופלטה”

    1. שלום רחלי, יש כאלו שמכינים מופלטה עם שמרים ויש כאלו שמכינים אותה בלי שמרים. אצלנו במשפחה מכינים בלי שמרים כבר שנים, המתכון עבר כמה דורות, המופלטה יוצאת קלילה ואפשר להנות מכמה מופלטות בלי תחושת כבדות. אני ממליצה לך לנסות 🙂 חג שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *