• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קציצות עוף ברוטב עגבניות

13 במרץ 2013 by דנה רביב 35 תגובות

קציצות עוף ברוטב עגבניות הן קציצות טעימות במיוחד העשויות מחזה עוף וירקות (הן מכילות גזר, תפוח אדמה פטרוזיליה ועוד) מבושלות ברוטב עגבניות מה שהופך את המנה לבריאה ומעולה לילדים.
ההכנה של המתכון מאוד פשוטה ורוב המתכון זהה למתכון שלי לקציצות עוף מטוגנות, אצלנו בבית הילדים מאוד אוהבים קציצות עוף ברוטב עגבניות בתוספת פתיתים לארוחת צהריים.
המתכון הזה נותן לי הזדמנות להכין מנה שיש בה גם מנת בשר וגם ירקות בזמן קצר.

הדפסה
קציצות עוף ברוטב עגבניות
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
לקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 תפו"א קטן
  • 1 גזר קטן או קישוא
  • ½ בצל
  • מעט ירק (כוסברה, פטרוזיליה)
  • ביצה
  • 1 כף גדושה פירורי לחם או קמח
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 1 קופסא של עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ בצל
  • 2 שיני שום
  • ½ כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק
  • כוס מים
הוראות הכנה
  1. מגררים בפומפייה גסה תפו"א וחצי בצל.
  2. את הגזר מגררים בפומפייה הדקה (ככה הילדים לא רואים אותו).
  3. בקערה גדולה מניחים את העוף הטחון והירקות ומוסיפים את הביצה והתבלינים.
  4. קוצצים היטב את הירק ומוסיפים לתערובת הקציצות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  5. מניחים את התערובת בצד או במקרר ובינתיים מכינים את הרוטב.
  6. בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן, את חצי הבצל הנותר ואת השום קוצצים ומטגנים מעט.
  7. יוצקים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ומערבבים.
  8. מוסיפים את התבלינים וכוס מים ומערבבים, מביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים את הלהבה.
  9. בזמן שהרוטב מתבשל מטגנים את הקציצות: מחממים מחבת גדולה עם שמן בגובה של כחצי ס"מ על להבה בינונית גבוהה.
  10. מרטיבים מעט את כפות הידיים, לוקחים מעט עושים כדור מעט שטוח בגודל של הקציצות שאתם אוהבים.
  11. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי להסיר את עודפי השמן.
  12. מעבירים את כל הקציצות לרוטב ומבשלים למשך 10 דקות על להבה נמוכה, הופכים את הקציצות כדי שיספגו את הרוטב היטב וממשיכים לבשל לעוד 20 דקות.
  13. מומלץ להגיש עם פתיתים, אורז לבן או לחם טרי.
  14. בתאבון!
3.2.1682

 

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:בשר, יום כיפור, כשר לפסח, מתאים להכנה עם ילדים, עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חדווה תגובה מאת:

    29 בנובמבר 2022 אל12:14

    מתכון מעולה מעולה
    היה טעיייםםםםםם
    הכנתי מחזה טחון ויצא אחלה

    הגב
  2. אלה תגובה מאת:

    21 בספטמבר 2018 אל17:12

    אין עליכם!! קציצות סוף.עשיתי אותן היום פעם ראשונההה!! בכלל עושה המון מתכונים שלכם.קלים וטעימים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוקטובר 2018 אל12:25

      היי אלה
      תענוג לקרוא את תגובתך!
      תודה רבה

      הגב
  3. עדי תגובה מאת:

    13 בדצמבר 2017 אל20:16

    לא יודעת אם תוכלי כבר לענות כי ראיתי שהמתכון הועלה לפני הרבה זמן… זאת הפעם ה 100 שאני מכינה אותו וממש ממש אוהבים אותו בבית אז ממש תודה לך!!! ורציתי לישאול כי נתקעתי בלי.. יש מצב להחליף את התפוח אדמה במשהו אחר ? אשמח אם תעני.. שיהיה לילה טוב ואת אלופה!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בדצמבר 2017 אל10:56

      היי עדי אני מתנצלת שלא ראיתי את ההודעה לפני…
      את יכולה להחליף את תפוח האדמה כמעט בכל ירק… קישוא, בטטה, גזר וכו…
      תודה רבה על התגובה שלך!
      יום מקסים

      הגב
      • מירב תגובה מאת:

        17 באוגוסט 2018 אל16:04

        את הכוסברה /פטרוזיליה ניתן להחליף בירק אחר?סלרי אולי?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          19 באוגוסט 2018 אל12:43

          היי מירב
          בוודאי שניתן, לפי טעמכם האישי
          יום נעים

          הגב
  4. שירלי תגובה מאת:

    27 באוקטובר 2016 אל17:07

    וכרגיל דנה עוד מתכון מעולה שלך!
    המון תודה.
    הכנתי אותו עם שינויים קלים ( התבלינים) וכן לא טיגנתי אלא שמתי לבשל ברוטב בלבד
    תמשיכי לפנק אותנו במתכונים טעימים

    הגב
  5. דני תגובה מאת:

    9 ביולי 2016 אל21:32

    נראה מעולה! האם אפשר פשוט לשים את החומרים במעבד מזון ולטחון הכל ביחד במקום לעבוד עם הפומפייה?

    הגב
    • דני תגובה מאת:

      10 ביולי 2016 אל13:54

      בסוף עשיתי ככה ויצא מצוין. תודה על מתכון מעולה.

      הגב
  6. אינגה תגובה מאת:

    9 ביוני 2016 אל11:34

    מתכון קבוע בבית שלנו. הילדים והמבוגרים מתים עליו כאחד.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 ביוני 2016 אל9:33

      היי אינגה.
      גם אצלי זה מתכון קבוע!
      תודה רבה על תגובתך,כיף לשמוע.
      חג שמח

      הגב
  7. מתוקה תגובה מאת:

    16 ביולי 2015 אל19:13

    הקציצות יצאו מצויינות!!!!!
    אני הכנסתי לתנור במקום לטגן וזה יוצא מעולה וגם הוספתי לרוטב קצת סילאן במקום סוכר.
    המון תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 ביולי 2015 אל18:50

      שמחה מאוד לשמוע שנהנת מהמתכון, סוף שבוע נפלא.

      הגב
  8. מיטל תגובה מאת:

    20 באוגוסט 2014 אל20:49

    עשיתי היום ויצא מעולה!!! הילדים אהבו מאוד!! תודה רבה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 באוגוסט 2014 אל10:30

      היי מיטל, תודה רבה על התגובה שלך, אני שמחה לשמוע.
      יום מקסים.

      הגב
    • מגי תגובה מאת:

      2 בספטמבר 2014 אל13:55

      וואו איזה קציצות!!!! להתעלף מהטעם!
      בהתחלה לא שמתי לב שיש כאן טיגון ושקלתי לרגע לוותר עליו אבל החלטתי לפעם ראשונה להיות צמודה למתכון וזה היה שווה ובגדול. פשוט תבשיל מדהים!!

      הגב
  9. דבורה תגובה מאת:

    10 ביולי 2014 אל11:27

    זו כבר הפעם השנייה שאני מכינה את המתכון.
    מתכון מעולה, מומלץ בחום!!!!
    ההכנה שלו לא לגמרי פשוטה (לא קשה בכלל, קצת יותר מורכב משניצל) אבל שווה כל רגע!!!!!!!!
    תודה רבה.

    הגב
  10. גלית תגובה מאת:

    19 במאי 2014 אל17:37

    מתכון מעולה!!! הנחיות מדוייקות
    יוצא פשוט נפלא , בעלי נהנה מאוד
    התינוק הקטן שהתחיל בטעימות נהנה מהרוטב והבשר הפריך
    הרבה זמן ניסיתי להכין קציצות ותמיד הן היו קשות או בטעם דומיננטי או טפל
    הקציצות יוצאות פריכות ועסיסיות ככול שמבשלים יותר והן סופגות את הטעם של הרוטב
    אני הכנתי עם בשר של שווארמה הודו יצא מדהים
    מתכון מדהים , תודה רבה
    מומלץ ביותר

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 במאי 2014 אל21:28

      היי גלית, אני ממש שמחה לשמוע…
      את צודקת לגבי הבישול, ככל שמבשלים יותר זמן הקציצות סופגות את טעם הרוטב. (חשוב לשים לב שהרוטב לא נשרף).
      ערב מקסים.

      הגב
  11. נירית תגובה מאת:

    27 בדצמבר 2013 אל17:34

    האם אותן הוראות מתאימות גם לבשר בקר טחון במקום בשר עוף?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 בדצמבר 2013 אל17:58

      היי נירית, בהחלט ניתן להשתמש בבשר בקר טחון, בדיוק לפי אותן ההוראות. סוף שבוע נפלא.

      הגב
  12. ליאת תגובה מאת:

    23 בדצמבר 2013 אל18:25

    הי דנה, שוב מתכון מוצלח! הילדים טרפו הכל….
    חבל שלא הכפלתי כמויות 🙂

    תודה רבה ♥

    הגב
  13. חלי תגובה מאת:

    16 בדצמבר 2013 אל17:29

    היי ערב טוב לך
    אם אני רוצה לוותר על עגבניות מרוסקות ולעשות
    עם עגבניות טריות (יותר טעים לדעתי) אז כמה עגבניות אני צריכה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 בדצמבר 2013 אל21:47

      שלום חלי, את צריכה 2 כוסות של עגבניות מגורדות שזה בערך 5-6 עגבניות טריות.

      הגב
      • חלי תגובה מאת:

        19 בדצמבר 2013 אל11:57

        יצא מאוד מאוד טעים ועשיתי עם עגבניות טריות
        לדעתי פשוט לוותר על קופסת השימורים ולעשות עם עגבניות טריות
        זה כלום עבודה ויוצא מדהיםםם
        תודה

        הגב
  14. טל תגובה מאת:

    10 בנובמבר 2013 אל11:44

    היי,

    האם אפשר לוותר על הטיגון???

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בנובמבר 2013 אל12:05

      היי טל, אי אפשר לוותר על שלב הטיגון מאחר ומטרת הטיגון היא לצרוב את מעטפת הקציצות כדי ״לסגור״ אותן על מנת שישארו עסיסיות, שלא תתפרקנה בבישול ושצורתן תישמר.
      ֿבנוסף על כך טיגון הקציצות יבטיח טעם מיוחד וטעים מאוד שלא יתקבל באף דרך אחרת…
      ממליצה בחום.
      יום מקסים.

      הגב
  15. אורנה לוי תגובה מאת:

    5 באוקטובר 2013 אל8:41

    היי דנה עשיתי את הקציצות יצא מהממממממם רכות וטעימות כולם החמיאו ולא הפסיקו לאכול אחזור לקחת ממך מתכונים

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 באוקטובר 2013 אל11:03

      היי אורנה, שמחה לשמוע. שבת שלום.

      הגב
  16. ריקי אלבז תגובה מאת:

    19 ביולי 2013 אל19:15

    היי דנה!!!! עשיתי את המתכון רק עם בשר טחון ויצא אש!!!!!!!!!!!!!!
    תודה רבה, אמשיך לקחת ממך מתכונים

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 ביולי 2013 אל19:27

      היי ריקי, כיף לשמוע שיצא לך טוב! סוף שבוע נעים ושבת שלום.

      הגב
  17. מורן נתנאל תגובה מאת:

    14 במרץ 2013 אל10:24

    דן, יש דרך לטחון חזה עוף בבית? לא במטחנת בשר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      14 במרץ 2013 אל10:33

      היי מורן, אפשר לטחון חזה עוף גם בעזרת מעבד מזון עם להב חזק אבל אם אין לך מעבד מזון אז ניתן למצוא בכל סופר מרקט חזה עוף טחון טרי או קפוא.

      הגב
      • מורן נתנאל תגובה מאת:

        14 במרץ 2013 אל10:57

        תודה מתוקה שלייי.

        הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים