קציצות עוף ברוטב עגבניות

קציצות עוף ברוטב עגבניות הן קציצות טעימות במיוחד העשויות מחזה עוף וירקות (הן מכילות גזר, תפוח אדמה פטרוזיליה ועוד) מבושלות ברוטב עגבניות מה שהופך את המנה לבריאה ומעולה לילדים.
ההכנה של המתכון מאוד פשוטה ורוב המתכון זהה למתכון שלי לקציצות עוף מטוגנות, אצלנו בבית הילדים מאוד אוהבים קציצות עוף ברוטב עגבניות בתוספת פתיתים לארוחת צהריים.
המתכון הזה נותן לי הזדמנות להכין מנה שיש בה גם מנת בשר וגם ירקות בזמן קצר.

קציצות עוף ברוטב עגבניות
מאת:
מספר מנות: 4
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
לקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 תפו"א קטן
  • 1 גזר קטן או קישוא
  • ½ בצל
  • מעט ירק (כוסברה, פטרוזיליה)
  • ביצה
  • 1 כף גדושה פירורי לחם או קמח
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 1 קופסא של עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ בצל
  • 2 שיני שום
  • ½ כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק
  • כוס מים
הוראות הכנה
  1. מגררים בפומפייה גסה תפו"א וחצי בצל.
  2. את הגזר מגררים בפומפייה הדקה (ככה הילדים לא רואים אותו).
  3. בקערה גדולה מניחים את העוף הטחון והירקות ומוסיפים את הביצה והתבלינים.
  4. קוצצים היטב את הירק ומוסיפים לתערובת הקציצות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  5. מניחים את התערובת בצד או במקרר ובינתיים מכינים את הרוטב.
  6. בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן, את חצי הבצל הנותר ואת השום קוצצים ומטגנים מעט.
  7. יוצקים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ומערבבים.
  8. מוסיפים את התבלינים וכוס מים ומערבבים, מביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים את הלהבה.
  9. בזמן שהרוטב מתבשל מטגנים את הקציצות: מחממים מחבת גדולה עם שמן בגובה של כחצי ס"מ על להבה בינונית גבוהה.
  10. מרטיבים מעט את כפות הידיים, לוקחים מעט עושים כדור מעט שטוח בגודל של הקציצות שאתם אוהבים.
  11. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי להסיר את עודפי השמן.
  12. מעבירים את כל הקציצות לרוטב ומבשלים למשך 10 דקות על להבה נמוכה, הופכים את הקציצות כדי שיספגו את הרוטב היטב וממשיכים לבשל לעוד 20 דקות.
  13. מומלץ להגיש עם פתיתים, אורז לבן או לחם טרי.
  14. בתאבון!

 


34 תגובות עבור - “קציצות עוף ברוטב עגבניות”

  1. אין עליכם!! קציצות סוף.עשיתי אותן היום פעם ראשונההה!! בכלל עושה המון מתכונים שלכם.קלים וטעימים💜

  2. לא יודעת אם תוכלי כבר לענות כי ראיתי שהמתכון הועלה לפני הרבה זמן… זאת הפעם ה 100 שאני מכינה אותו וממש ממש אוהבים אותו בבית אז ממש תודה לך!!! ורציתי לישאול כי נתקעתי בלי.. יש מצב להחליף את התפוח אדמה במשהו אחר ? אשמח אם תעני.. שיהיה לילה טוב ואת אלופה!!

    1. היי עדי אני מתנצלת שלא ראיתי את ההודעה לפני…
      את יכולה להחליף את תפוח האדמה כמעט בכל ירק… קישוא, בטטה, גזר וכו…
      תודה רבה על התגובה שלך!
      יום מקסים

  3. וכרגיל דנה עוד מתכון מעולה שלך!
    המון תודה.
    הכנתי אותו עם שינויים קלים ( התבלינים) וכן לא טיגנתי אלא שמתי לבשל ברוטב בלבד
    תמשיכי לפנק אותנו במתכונים טעימים

  4. נראה מעולה! האם אפשר פשוט לשים את החומרים במעבד מזון ולטחון הכל ביחד במקום לעבוד עם הפומפייה?

  5. הקציצות יצאו מצויינות!!!!!
    אני הכנסתי לתנור במקום לטגן וזה יוצא מעולה וגם הוספתי לרוטב קצת סילאן במקום סוכר.
    המון תודה

    1. וואו איזה קציצות!!!! להתעלף מהטעם!
      בהתחלה לא שמתי לב שיש כאן טיגון ושקלתי לרגע לוותר עליו אבל החלטתי לפעם ראשונה להיות צמודה למתכון וזה היה שווה ובגדול. פשוט תבשיל מדהים!!

  6. זו כבר הפעם השנייה שאני מכינה את המתכון.
    מתכון מעולה, מומלץ בחום!!!!
    ההכנה שלו לא לגמרי פשוטה (לא קשה בכלל, קצת יותר מורכב משניצל) אבל שווה כל רגע!!!!!!!!
    תודה רבה.

  7. מתכון מעולה!!! הנחיות מדוייקות
    יוצא פשוט נפלא , בעלי נהנה מאוד
    התינוק הקטן שהתחיל בטעימות נהנה מהרוטב והבשר הפריך
    הרבה זמן ניסיתי להכין קציצות ותמיד הן היו קשות או בטעם דומיננטי או טפל
    הקציצות יוצאות פריכות ועסיסיות ככול שמבשלים יותר והן סופגות את הטעם של הרוטב
    אני הכנתי עם בשר של שווארמה הודו יצא מדהים
    מתכון מדהים , תודה רבה
    מומלץ ביותר

    1. היי גלית, אני ממש שמחה לשמוע…
      את צודקת לגבי הבישול, ככל שמבשלים יותר זמן הקציצות סופגות את טעם הרוטב. (חשוב לשים לב שהרוטב לא נשרף).
      ערב מקסים.

  8. היי ערב טוב לך
    אם אני רוצה לוותר על עגבניות מרוסקות ולעשות
    עם עגבניות טריות (יותר טעים לדעתי) אז כמה עגבניות אני צריכה?

      1. יצא מאוד מאוד טעים ועשיתי עם עגבניות טריות
        לדעתי פשוט לוותר על קופסת השימורים ולעשות עם עגבניות טריות
        זה כלום עבודה ויוצא מדהיםםם
        תודה

    1. היי טל, אי אפשר לוותר על שלב הטיגון מאחר ומטרת הטיגון היא לצרוב את מעטפת הקציצות כדי ״לסגור״ אותן על מנת שישארו עסיסיות, שלא תתפרקנה בבישול ושצורתן תישמר.
      ֿבנוסף על כך טיגון הקציצות יבטיח טעם מיוחד וטעים מאוד שלא יתקבל באף דרך אחרת…
      ממליצה בחום.
      יום מקסים.

  9. היי דנה עשיתי את הקציצות יצא מהממממממם רכות וטעימות כולם החמיאו ולא הפסיקו לאכול אחזור לקחת ממך מתכונים

  10. היי דנה!!!! עשיתי את המתכון רק עם בשר טחון ויצא אש!!!!!!!!!!!!!!
    תודה רבה, אמשיך לקחת ממך מתכונים

    1. היי מורן, אפשר לטחון חזה עוף גם בעזרת מעבד מזון עם להב חזק אבל אם אין לך מעבד מזון אז ניתן למצוא בכל סופר מרקט חזה עוף טחון טרי או קפוא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *