שקשוקה חצילים

במתכון שקשוקה הזה בחרתי להשקיע והחלטתי להכין שקשוקה חצילים עם רוטב על בסיס עגבניות טריות ופלפל חריף (לא חובה).
שקשוקה זה אחד המאכלים הכי ישראלים שיש והוא מושלם לארוחת צהרים או לארוחת ערב, מיותר לציין שלצד השקשוקה צריך לחם איכותי נכון?

שקשוקה חצילים
מאת:
מספר מנות: 2
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 חציל בינוני
  • 4 ביצים
  • 5-6 עגבניות אדומות רכות
  • ½ פלפל חריף (לא חובה)
  • 2 שיני שום
  • חצי כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט תרסיס שמן
  • מעט מלח לפיזור על החציל
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום גבוה, 200-220 מעלות. (אפשר ורצוי גריל).
  2. חותכים את החציל לקוביות יחסית גדולות.
  3. מניחים בתבנית התנור על גבי נייר אפייה ומרססים מעט בשמן, מפזרים מעט מלח.
  4. מכניסים לתנור למשך כ-10 דקות, לאחר מכן הופכים את קוביות החציל ומחזירים חזרה לעוד 10 דקות. (במידה והחציל משחים לפני שתם זמן הבישול יש להוציא אותו כדי שלא ישרף).
  5. מוציאים את החציל מהתנור ומשאירים בצד.
  6. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
  7. מחממים מחבת על להבה בינונית גבוהה ומוסיפים את שמן הזית.
  8. קוצצים את השום, חותכים את הפלפל החריף ומוסיפים למחבת.
  9. לאחר דקה של טיגון מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
  10. מתבלים במלח ופלפל שחור ומכסים את המחבת עם מכסה תואם.
  11. מבשלים על להבה נמוכה למשך 20 דקות (מידי פעם מערבבים).
  12. לאחר 20 דקות טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך, מוסיפים את קוביות החציל ומערבבים כדי שיכוסה ברוטב.
  13. מכסים שוב ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
  14. שוברים ביצה לקערה קטנה ובעזרת כף עושים גומה ברוטב ומניחים אותה בעדינות. ממשיכים להוסיף את שאר הביצים באותו האופן.
  15. מפזרים מעט פלפל גרוס על כל ביצה ומכסים את המחבת.
  16. מבשלים את הביצים למשך 5-10 דקות עד שמגיעים לרמת הבישול הרצויה (אני אוהבת את החלמון נוזלי מעט...)
  17. לפני ההגשה מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם טרי.
  18. בתאבון!

שקשוקה חצילים – תמונות הכנה


4 תגובות עבור - “שקשוקה חצילים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *