• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מלפפונים כבושים

5 במרץ 2013 by דנה רביב 6 תגובות

לפעמים מתחשק להכין בבית דברים מיוחדים, כולם יכולים ללכת לסופר מרקט ולקנות מלפפונים חמוצים אבל תאמינו לי שאין כמו הטעם של מלפפונים כבושים שהוכנו בבית.
אם התהליך נשמע מסובך אז תנו לי להרגיע אתכם, כבישת מלפפונים כוללת סידור מלפפונים ותוספות בצנצנת בתוספת מים. השלב האחרון הוא המתנה של 3-5 ימים והתוצר הוא מלפפונים חמוצים במלח לפי טעמכם האישי.

הדפסה
מתכון למלפפונים כבושים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול: 
זמן כולל:  10 דקות
מרכיבים
  • אריזה של מלפפונים קטנים לכבישה (ניתן לקנות בתפזורת אך רצוי קטנים וקשים)
  • 1-2 פלפל צ'ילי חריף (תלוי ברמת החריפות שתרצו
  • 5-10 שיני שום
  • 1 צרור שמיר
  • מים שהורתחו והצטננו מעט (כמות המים תלויה בגודל הצנצנת)
  • מלח (1 כפית שטוחה לכל כוס מים)
הוראות הכנה
  1. מעקרים צנצנת זכוכית בעזרת מים רותחים או מחממים במקרוגל (שימו לב לא להכניס חלקי מתכת למיקרוגל).
  2. שוטפים את המלפפונים וקולפים את שיני השום.
  3. מסדרים בצנצנת שגבה של מלפפונים ומוסיפים שיני שום (לא את כולם).
  4. חותכים את הפלפל לחתיכות גדולות ומוסיפים לשכבה הראשונה.
  5. מוסיפים מעל חצי מהשמיר.
  6. מניחים שכבה נוספת באותו האופן עד למילוי הצנצנת.
  7. מוסיפים מים מהולים במלח (כפית מלח לכל כוס מים).
  8. מניחים מלמעלה את השמיר שנותר ומוודאים שהוא שקוע היטב במים.
  9. אוטמים את הצנצנת (אני שמה שקית ניילון על פתח הצנצנת ואז סוגרת וכך הצנצנת אטומה לגמרי)
  10. מניחים על אדן החלון באיזור מואר ומידי יומיים הופכים את הצנצנת כדי לערבב.
  11. לאחר כ-3 ימים ניתן להתחיל לטעום ולהחליט מתי להפסיק את הכבישה ולהכניס למקרר.
  12. בדרך כלל 5 ימים זה הזמן המומלץ להכניס למקרר. (לא יותר).
  13. בתאבון!
3.3.3077

מלפפונים כבושים – תמונות הכנה

מלפפונים כבושים - הכנה 1
מלפפונים כבושים - הכנה 2

מתוייק תחת: סלטים, שונות מתוייג כ:כשר לפסח, מנה מיוחדת, מתאים להכנה עם ילדים

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. נעמי תגובה מאת:

    31 במאי 2017 אל12:28

    לאחר שהמלפפונים מוכנים, כיצד כדאי לשמור אותם? בצנצנת זכוכית / פלסטיק? עם המים מהצנצנת המקורית? עם השמיר והשום? תודה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביוני 2017 אל9:33

      היי נעמי.
      הדרך הכי טובה לשמור אותם היא להשאיר אותם בצנצנת שלהם במקרר לאחר שהם כבר מוכנים כמובן.
      את יכולה להוציא את השמיר והשום אם את מעדיפה, אני תמיד משאירה אותם,
      כמובן שרצוי שהצנצנת תהיה מזכוכית
      שבוע טוב

      הגב
  2. טליה תגובה מאת:

    24 באוגוסט 2013 אל16:21

    ומה לגבי אלו שאוהבים מלפפונים בחומץ ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוגוסט 2013 אל22:31

      היי טליה, כדי להכין מלפפונים בחומץ צריך לשים כפית מלח (כמו במתכון המקורי) על כל כוס נוזל שמורכב מ- 1/2 כוס מים ו- 1/2 כוס חומץ.
      בהצלחה.

      הגב
      • אמיר תגובה מאת:

        15 במאי 2017 אל14:59

        אמא שלי נהגה להוסיף בצינצנת קצת לחם שחור או לבן .לשיפור תהליך התסיסה והוספת טעם .

        האם לדעתכם יש יתרון לדבר ? ואם כן כמה ואיזה סוג לחם ? תודה .

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          24 במאי 2017 אל10:05

          היי אמיר
          אכן ישנם מתכונים ובהם מניחים פרוסות לחם לבן בצנצנת אך לא ניסיתי זאת עדיין ולכן אינני יכולה לומר אם זה עדיף אך בהחלט אנסה.
          תודה על תגובתך
          יום נהדר

          הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים