מלפפונים כבושים

לפעמים מתחשק להכין בבית דברים מיוחדים, כולם יכולים ללכת לסופר מרקט ולקנות מלפפונים חמוצים אבל תאמינו לי שאין כמו הטעם של מלפפונים כבושים שהוכנו בבית.
אם התהליך נשמע מסובך אז תנו לי להרגיע אתכם, כבישת מלפפונים כוללת סידור מלפפונים ותוספות בצנצנת בתוספת מים. השלב האחרון הוא המתנה של 3-5 ימים והתוצר הוא מלפפונים חמוצים במלח לפי טעמכם האישי.

מתכון למלפפונים כבושים
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • אריזה של מלפפונים קטנים לכבישה (ניתן לקנות בתפזורת אך רצוי קטנים וקשים)
  • 1-2 פלפל צ'ילי חריף (תלוי ברמת החריפות שתרצו
  • 5-10 שיני שום
  • 1 צרור שמיר
  • מים שהורתחו והצטננו מעט (כמות המים תלויה בגודל הצנצנת)
  • מלח (1 כפית שטוחה לכל כוס מים)
הוראות הכנה
  1. מעקרים צנצנת זכוכית בעזרת מים רותחים או מחממים במקרוגל (שימו לב לא להכניס חלקי מתכת למיקרוגל).
  2. שוטפים את המלפפונים וקולפים את שיני השום.
  3. מסדרים בצנצנת שגבה של מלפפונים ומוסיפים שיני שום (לא את כולם).
  4. חותכים את הפלפל לחתיכות גדולות ומוסיפים לשכבה הראשונה.
  5. מוסיפים מעל חצי מהשמיר.
  6. מניחים שכבה נוספת באותו האופן עד למילוי הצנצנת.
  7. מוסיפים מים מהולים במלח (כפית מלח לכל כוס מים).
  8. מניחים מלמעלה את השמיר שנותר ומוודאים שהוא שקוע היטב במים.
  9. אוטמים את הצנצנת (אני שמה שקית ניילון על פתח הצנצנת ואז סוגרת וכך הצנצנת אטומה לגמרי)
  10. מניחים על אדן החלון באיזור מואר ומידי יומיים הופכים את הצנצנת כדי לערבב.
  11. לאחר כ-3 ימים ניתן להתחיל לטעום ולהחליט מתי להפסיק את הכבישה ולהכניס למקרר.
  12. בדרך כלל 5 ימים זה הזמן המומלץ להכניס למקרר. (לא יותר).
  13. בתאבון!

מלפפונים כבושים – תמונות הכנה


6 תגובות עבור - “מלפפונים כבושים”

  1. לאחר שהמלפפונים מוכנים, כיצד כדאי לשמור אותם? בצנצנת זכוכית / פלסטיק? עם המים מהצנצנת המקורית? עם השמיר והשום? תודה.

    1. היי נעמי.
      הדרך הכי טובה לשמור אותם היא להשאיר אותם בצנצנת שלהם במקרר לאחר שהם כבר מוכנים כמובן.
      את יכולה להוציא את השמיר והשום אם את מעדיפה, אני תמיד משאירה אותם,
      כמובן שרצוי שהצנצנת תהיה מזכוכית
      שבוע טוב

    1. היי טליה, כדי להכין מלפפונים בחומץ צריך לשים כפית מלח (כמו במתכון המקורי) על כל כוס נוזל שמורכב מ- 1/2 כוס מים ו- 1/2 כוס חומץ.
      בהצלחה.

      1. אמא שלי נהגה להוסיף בצינצנת קצת לחם שחור או לבן .לשיפור תהליך התסיסה והוספת טעם .

        האם לדעתכם יש יתרון לדבר ? ואם כן כמה ואיזה סוג לחם ? תודה .

        1. היי אמיר
          אכן ישנם מתכונים ובהם מניחים פרוסות לחם לבן בצנצנת אך לא ניסיתי זאת עדיין ולכן אינני יכולה לומר אם זה עדיף אך בהחלט אנסה.
          תודה על תגובתך
          יום נהדר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *