פסטה ברוטב שמנת

פסטה ברוטב שמנת היא ארוחת ערב נפלאה וכמובן מהירה מאוד…
הבעיה בארוחה שכזו היא כמות הקלוריות וכמובן אחוזי השומן הנמצאים ברוטב, במתכון שלי אני משתמשת בשמנת מתוקה 10% שומן שמפחיתה את כמות הקלוריות במנה.
מרכיבי הרוטב כוללים שום בזיליקום וגבינת פרמזן (אפשר גם להשתמש בגבינה צהובה) שנותנים לרוטב טעם עשיר וטעים מאוד.

מתכון לפסטה ברוטב שמנת
מאת:
מספר מנות: 6
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 חבילה של פסטה פטוצ'יני (אפשר כל צורה שאוהבים אך הפטוצ'יני הכי מומלץ)
לרוטב השמנת:
  • 1 בצל קטן או חצי בצל בינוני
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה לבישול 10% שומן
  • 25 גרם חמאה (בערך כף)
  • 2 קוביות שום קפוא
  • 2 קוביות בזיליקום קפוא (אני משתמשת במדליונים של סנפרוסט)
  • חצי כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3 כפות פרמזן מגורדת (ניתן להחליף בגבינה צהובה)
להגשה:
  • פרמזן מגורדת
הוראות הכנה
  1. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הפסטה בהתאם להוראות שעל גבי האריזה.
  2. מעבירים את הפסטה למסננת ושוטפים מתחת לברז כדי לעצור את תהליך הבישול.
  3. להכנת הרוטב:
  4. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד.
  5. בסיר בינוני מניחים את הבצל עם החמאה ומטגנים על להבה בינונית למשך כ-5 דקות עד שהבצל הופך לשקוף ומתרכך מאוד.
  6. מוסיפים את השום, הבזיליקום והמלח ומערבבים.
  7. מוסיפים את השמנת ובוחשים היטב, מבשלים למשך 5 דקות כשהסיר מכוסה.
  8. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור ומוסיפים את הפרמזן, מבשלים ללא מכסה למשך 3-5 דקות כדי שהרוטב יסמיך.
  9. לאחר שהרוטב סמיך, טועמים ומתקנים תיבול.
  10. מוסיפים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב השמנת.
  11. מבשלים עם המכסה סגור למשך עוד כ-3 דקות רק כדי שהרוטב יספג בפסטה.
  12. מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים מעל גבינת פרמזן מגורדת.
  13. בתאבון!

פסטה ברוטב שמנת – תמונות הכנה


13 תגובות עבור - “פסטה ברוטב שמנת”

      1. היי שני
        פרמזן נמסה ברוטב אך המוצרלה תהפוך לגוש מסטיק ברוטב ולכן עדיף פרמזן. (גם נותנת מליחות)
        ניתן לפזר מוצרלה מגוררת לפני ההגשה
        שבוע טוב

  1. יצא ממש טעים. האמת שאני הוספתי גרעיני דלעת וזעתר. פעם ראשונה שאני עושה פסטה עם שמנת ויצא ממש טוב.
    אני גם צמחונית אז בכלל זה מתכון שמתאים לי.רציתי מאוד לדעת האם אפשר להקפיא את הפסטה..

    1. היי יעל
      לא ניסיתי להקפיא פסטה אך לדעתי רוטב שמכיל שמנת יתפרק בחימום, כלומר חלקי החלב והשומן שנמצאים בשמנת יפרדו אחד מהשני והרוטב לט ישאר חלק.
      יום נעים

    2. אחלה מתכון:) יצא לי טעים לאללה, ועוד עשיתי מיכל שמנת אחד ופחית קרם קוקוס אחת בגלל הרגישות שלי לחלב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *