• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פסטה ברוטב שמנת

3 במרץ 2013 by דנה רביב 15 תגובות

פסטה ברוטב שמנת היא ארוחת ערב נפלאה וכמובן מהירה מאוד…
הבעיה בארוחה שכזו היא כמות הקלוריות וכמובן אחוזי השומן הנמצאים ברוטב, במתכון שלי אני משתמשת בשמנת מתוקה 10% שומן שמפחיתה את כמות הקלוריות במנה.
מרכיבי הרוטב כוללים שום בזיליקום וגבינת פרמזן (אפשר גם להשתמש בגבינה צהובה) שנותנים לרוטב טעם עשיר וטעים מאוד.

הדפסה
מתכון לפסטה ברוטב שמנת
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה: 
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  15 דקות
מרכיבים
  • 1 חבילה של פסטה פטוצ'יני (אפשר כל צורה שאוהבים אך הפטוצ'יני הכי מומלץ)
לרוטב השמנת:
  • 1 בצל קטן או חצי בצל בינוני
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה לבישול 10% שומן
  • 25 גרם חמאה (בערך כף)
  • 2 קוביות שום קפוא
  • 2 קוביות בזיליקום קפוא (אני משתמשת במדליונים של סנפרוסט)
  • חצי כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3 כפות פרמזן מגורדת (ניתן להחליף בגבינה צהובה)
להגשה:
  • פרמזן מגורדת
הוראות הכנה
  1. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הפסטה בהתאם להוראות שעל גבי האריזה.
  2. מעבירים את הפסטה למסננת ושוטפים מתחת לברז כדי לעצור את תהליך הבישול.
  3. להכנת הרוטב:
  4. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד.
  5. בסיר בינוני מניחים את הבצל עם החמאה ומטגנים על להבה בינונית למשך כ-5 דקות עד שהבצל הופך לשקוף ומתרכך מאוד.
  6. מוסיפים את השום, הבזיליקום והמלח ומערבבים.
  7. מוסיפים את השמנת ובוחשים היטב, מבשלים למשך 5 דקות כשהסיר מכוסה.
  8. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור ומוסיפים את הפרמזן, מבשלים ללא מכסה למשך 3-5 דקות כדי שהרוטב יסמיך.
  9. לאחר שהרוטב סמיך, טועמים ומתקנים תיבול.
  10. מוסיפים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב השמנת.
  11. מבשלים עם המכסה סגור למשך עוד כ-3 דקות רק כדי שהרוטב יספג בפסטה.
  12. מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים מעל גבינת פרמזן מגורדת.
  13. בתאבון!
3.3.3077

פסטה ברוטב שמנת – תמונות הכנה

פסטה ברוטב שמנת - הכנה 1
פסטה ברוטב שמנת - הכנה 2

מתוייק תחת: פסטה ואורז מתוייג כ:גבינות, עד חצי שעה הכנה, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. טורין שלום תגובה מאת:

    16 בנובמבר 2018 אל12:58

    קיימת שמנת מתוקה(!) 10%? אולי התכוונת לשמנת לבישול?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בדצמבר 2018 אל10:27

      היי
      בוודאי שהכוונה לשמנת לבישול, גם היא נקראת שמנת מתוקה.
      המתכון עודכן, תודה רבה על התגובה.
      יום נעים

      הגב
    • שני תגובה מאת:

      10 בינואר 2019 אל17:57

      אפשר לשים גבינת מוצרלה בסיר של הרוטב במקום פרמז׳ן?

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        13 בינואר 2019 אל11:53

        היי שני
        פרמזן נמסה ברוטב אך המוצרלה תהפוך לגוש מסטיק ברוטב ולכן עדיף פרמזן. (גם נותנת מליחות)
        ניתן לפזר מוצרלה מגוררת לפני ההגשה
        שבוע טוב

        הגב
      • ערן תגובה מאת:

        27 באפריל 2021 אל15:20

        הכנתי יצא וואו תודה רבה

        הגב
  2. יעל בת-נוי תגובה מאת:

    6 באוקטובר 2018 אל20:55

    יצא ממש טעים. האמת שאני הוספתי גרעיני דלעת וזעתר. פעם ראשונה שאני עושה פסטה עם שמנת ויצא ממש טוב.
    אני גם צמחונית אז בכלל זה מתכון שמתאים לי.רציתי מאוד לדעת האם אפשר להקפיא את הפסטה..

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 באוקטובר 2018 אל11:44

      היי יעל
      לא ניסיתי להקפיא פסטה אך לדעתי רוטב שמכיל שמנת יתפרק בחימום, כלומר חלקי החלב והשומן שנמצאים בשמנת יפרדו אחד מהשני והרוטב לט ישאר חלק.
      יום נעים

      הגב
    • אסתי אזולאי תגובה מאת:

      24 באוקטובר 2018 אל20:04

      אחלה מתכון:) יצא לי טעים לאללה, ועוד עשיתי מיכל שמנת אחד ופחית קרם קוקוס אחת בגלל הרגישות שלי לחלב

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        26 באוקטובר 2018 אל10:32

        היי אסתי
        תודה רבה על התגובה והרעיון שלך לרגישים לחלב…
        יום נעים

        הגב
        • יעל תגובה מאת:

          3 במאי 2023 אל17:40

          מושלם

          הגב
  3. נירי תגובה מאת:

    29 בספטמבר 2018 אל14:46

    יצא טעים מאד. תודה רבה

    הגב
  4. רינה תגובה מאת:

    18 בינואר 2014 אל22:08

    המתכון קל ומהיר ויוצר מעולה תודה רבה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 בינואר 2014 אל23:15

      תודה רינה, המשך שבוע נפלא.

      הגב
    • פז תגובה מאת:

      22 במאי 2017 אל15:13

      טעים מאוד! הילדים שלי מאוד אהבו!!

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        24 במאי 2017 אל9:48

        היי פז
        תודה על תגובתך.
        יום מקסים

        הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים