• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

צלי בקר

4 בפברואר 2013 by דנה רביב 33 תגובות

צלי בקר בתנור היא מנה מצויינת לארוחת שישי בערב, אני מכינה את הצלי בשילוב עם תפוחי אדמה, גזר ושום שבזמן הבישול נמס והופך מתוק.
הצלי דורש בישול ארוך בתנור אז קחו בחשבון שזקוקים לפחות ל 3 שעות של בישול אבל התוצאה בהחלט שווה את הזמן.

הדפסה
מתכון לצלי בקר
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  3 שעות
זמן כולל:  3 שעות 15 דקות
מרכיבים
  • בשר צלי כתף מספר 6 (נמכר בד"כ במשקל של קילו וחצי עד שניים, קפוא או טרי שניהם נהדרים)
למרינדה:
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • 2 כפיות רכז רימונים (לא חייבים אבל כדאי)
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות גדושות חרדל
  • 3 כפיות סילאן
הירקות:
  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 ראש שום שלם
  • 5-6 משמשים מיובשים
  • 3-4 גזרים
  • בצל
  • ענף רוזמרין
  • 2 ענפי תימין
הוראות הכנה
  1. בקערה קטנה ערבבו את כל מרכיבי המרינדה.
  2. בתבנית גדולה הניחו את הבשר וצקו מעליו את המרינדה, עסו היטב את הבשר כדי שהתבלינים יחדרו פנימה.
  3. כסו בנייר אפייה ומעליו נייר כסף והשאירו במקרר למשך 3 שעות לפחות. (אני מכינה יום קודם ומשאירה כל הלילה במקרר וכך הצלי מתרכך מאוד).
  4. חממו תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
  5. הוציאו את הבשר מהמקרר והוסיפו מסביבו את הירקות
  6. כסו שנית בנייר אפייה ובנייר כסף והכניסו לתנור למשך 30 דקות, הפכו את הבשר לצידו השני והמשיכו לבשל למשך 30 דקות נוספות.
  7. הנמיכו את חום התנור לחום של 180 מעלות והמשיכו לבשל למשך שעתיים נוספות, סה"כ 3 שעות לפחות. (צלי במשקל של עד 2 קילו צריך לפחות 3 שעות בישול).
  8. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לצלי לנוח למשך 15 דקות לפני שתחתכו אותו כדי שהנוזלים יחזרו לבשר והוא יהיה עסיסי מאוד ולא יבש.
  9. הגישו את הבשר לצד פירה או אורז וצקו מעט מהרוטב מעל.
  10. צלי בקר - לפני הכניסה לתנורצלי בקר - הכנה
הערות
השתדלו לשים לב לפרוס את הצלי נגד כיוון הסיבים. הצלי טעים בהרבה יותר ביום שלמחרת.
3.2.2708

צלי בקר

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:בשר, כשר לפסח, סוכות, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. דורי תגובה מאת:

    14 במרץ 2016 אל13:48

    אם ברצוני להכין את זה כמה ימים לפני הארוחה. מה האפשרויות? האם אפשר להכין ולהקפיא? עד השלב של הירקות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 במרץ 2016 אל9:35

      היי דורי, כמובן שהאלטרנטיבה הטובה ביותר היא להכין בזמן סמוך לארוחה אך אין שום בעיה לבשל ולהקפיא.
      אפשר גם להניח לבשר לשהות במרינדה בתוך קופסא אטומה עד יומיים במקרר, לאחר מכן מוציאים ומניחים בתבנית עם ירקות ומבשלים.
      בהצלחה ויום מקסים.

      הגב
  2. אסנת פרידמן תגובה מאת:

    18 בספטמבר 2014 אל19:33

    דנה שלום,
    לא כל כך הבנתי את הרצף. מה קודם? כתבת לחמם את התנור ואז לשים את הבשר במקרר לשלוש שעות עם נייר עטיפה. האם זה חובה? ואם אני צריכה עכשיו להכין ולא שמתי במקרר זה לא יצא טוב?
    אשמח לתגובה.
    אסנת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 בספטמבר 2014 אל8:57

      היי אסנת,
      תודה רבה על תגובתך, אכן מחממים תנור לאחר שהבשר שהה במקרר במרינה.
      המתכון תוקן.
      לשאלתך השנייה:מטרת השהייה במרינדה היא לרכך את הבשר ולהניח לו לספוג את כל הטעמים.
      שלב זה מאוד חשוב בהכנת צלי וכמובן משפיע על התוצאה הסופית, אם אין לך מספיק זמן תוכלי לקצר את ההשרייה במרינדה לשעה לפחות.
      אני לא ממליצה לוותר על השלב הזה.
      חג שמח ושנה טובה.

      הגב
  3. חלי תגובה מאת:

    12 במאי 2014 אל10:13

    בוקר אור לך מה נשמע?
    2 שאלות, האם נחוץ כל הסוכר בבשר הזה וגם הסילאן, זה לא יוצא מתוק מידי?
    פשוט אנחנו לא אוהבים אוכל מתוק בבית
    עוד שאלה, ראש השום, צריך לפרק אותו לשיניים ולקלף אותם?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 במאי 2014 אל11:54

      היי חלי, ראשית אני מתנצלת שלא הספקתי להשיב לך בהמהרה.
      לגבי שאלתך הראשונה: רכיבים מתוקים מאוד מדגישים את טעם הבשר אך אין בעיה כלל להפחית את כמות הסוכר, הבשר לא יוצא מתוק וממש טעים.
      לשאלתך השנייה: את ראש השום חוצים רק במרכזו ומניחים אותו בתבנית, לא מפרקים אותו לשיניים ואין צורך לקלף. (ראי תמונה של שלבי ההכנה).
      יום מקסים…

      הגב
      • חלי תגובה מאת:

        13 במאי 2014 אל12:10

        תודה רבה

        הגב
  4. דקלה צוק תגובה מאת:

    8 במאי 2014 אל17:41

    במידה ואני משתמשת ברוסטר, האם עדיין צריך לכסות בנייר אפייה ונייר כסף?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 במאי 2014 אל18:10

      היי דיקלה, אם יש לך מכסה שיגן על הבשר אז אין צורך לעטוף בנייר כסף ואפייה. מכסים את הבשר כדי שלא יתייבש.
      סוף שבוע נעים.

      הגב
  5. דיתי קודנר תגובה מאת:

    31 במרץ 2014 אל21:01

    הי ערב טוב
    המתכונן נראה פצצה אך לא הבנתי האם כל ה3 שעות הבשר מכוסה עם ניר אפיה +נייר כסף או להסיר אותו בשלב מסויים?
    אשמח לתשובה מהירה
    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באפריל 2014 אל8:52

      היי דיתי, על הבשר להיות מכוסה עם נייר אפייה + נייר כסף במשך כל זמן הבישול בתנור (ע״מ שלא יתייבש ויאבד מהעסיסיות שלו).
      במידה ואת מעוניינת בבשר יבש יותר תוכלי להסיר את נייר האפייה ונייר הכסף ב 20 דקות האחרונות של הבישול בתנור.
      חג שמח.

      הגב
      • דיתי קודנר תגובה מאת:

        1 באפריל 2014 אל9:41

        תודה רבה על התשובה המהירה וחד שמח

        הגב
  6. אילנית פטיטו תגובה מאת:

    18 במרץ 2014 אל11:45

    המתכון יצא יפה וגם טעים! מתאים לארוחת שישי וחג. מומלץ מאוד!!!

    הגב
  7. נירית תגובה מאת:

    24 בינואר 2014 אל8:39

    הי. למשתדלים להימנע מסוכר, אפשר להחליף את כפיות הסוכר במשהו אחר? לוותר עליו?

    הגב
  8. פולי תגובה מאת:

    11 באוקטובר 2013 אל14:16

    תודה לך 🙂 אספר איך יצא יותר מאוחר

    הגב
  9. פולי תגובה מאת:

    11 באוקטובר 2013 אל13:14

    האם אני יכולה להשתמש במקום בסילאן בדבש רגיל?או לוותר עליו??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 באוקטובר 2013 אל13:38

      היי פולי, את יכולה להחליף לדבש (3 כפיות).

      הגב
  10. מירי תגובה מאת:

    25 בספטמבר 2013 אל13:18

    יש לי בשר כתף מספר 5 שלם במשקל 2 ק"ג, האם אפשר להכין לפי המתכון ולאחר מכן
    לחתוך לפרוסות..? אני אוסיף רוטב נוסף שמתאים למשקל הבשר. תודה.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 בספטמבר 2013 אל13:38

      היי מירי, הנתח שיש לך מצוין ואין צורך להוסיף עוד רוטב, לפני ההגשה פשוט לחתוך לפרוסות… חג שמח!

      הגב
  11. ענבל תגובה מאת:

    17 בספטמבר 2013 אל22:12

    האם אין צורך בנוזלים ? תמיד בבישול של צלי יש כמות גדולה של נוזלים ציר או יין וכו'?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      17 בספטמבר 2013 אל22:29

      הי ענבל, הבשר מושרה במרינדה למשך מספר שעות מה שהפך את המרינדה לדלילה יותר ולכן יספוג הבשר מספיק נוזלים שימנעו ממנו מלהשרף, הבשר מתבשל במרינדה כאשר הוא מכוסה בנייר אפייה ונייר כסף.
      אין צורך בהוספת נוזלים. במידה ותרצי או תצטרכי להוסיף נוזלים הוסיפי 1/3 כוס מים, ציר בקר או יין אדום.
      חג שמח וטעים!

      הגב
  12. ערן תגובה מאת:

    27 ביוני 2013 אל19:26

    דנה שלום,
    מתחשק לי מאד להכין את הצלי, האם לא צריך לצרוב במחבת עם שמן לפני הבישול בתנור ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 ביוני 2013 אל22:54

      שלום ערן, אין צורך לצרוב את הבשר מכיוון שאנו מתחילים את הבישול בחום מאוד גבוה. רצוי להשתמש בבשר איכותי וכך תמיד תקבל צלי רך ועסיסי מאוד.

      הגב
  13. ענת תגובה מאת:

    19 ביוני 2013 אל9:50

    היי דנה.נורא מתחשק לי להכין מחר .
    איני משתמשת בחומץ בלסמי בכלל -אפשר משהו אחר במקום? או חייב?
    אפשרי להשתמש בכתף 5 ? תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 ביוני 2013 אל12:05

      היי ענת, אפשר להשתמש בכתף 5 רק שימי לב שבכתף 5 יש פס ג'לטין במרכז, כדאי להסיר אותו.
      לגבי הבלסמי, את יכולה לוותר עליו.

      הגב
      • ענת תגובה מאת:

        19 ביוני 2013 אל15:29

        תודהה רבה. הרבה אומרים שמספר 5 הרבה יותר טוב ממספר 6 כי הוא יוצא יבש. בגלל זה שאלתי.תודה

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          20 ביוני 2013 אל17:17

          זה כבר עניין של טעם אישי.

          הגב
  14. בלהה תגובה מאת:

    2 במרץ 2013 אל8:44

    תודה, דנה, על התשובה המהירה שלך. הצלי יצא מצויין.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 במרץ 2013 אל21:22

      שמחה לשמוע שיצא טוב.

      הגב
  15. limor תגובה מאת:

    10 בפברואר 2013 אל0:02

    המתכון מעולה !!! הבשר יצא רך וטעים . הרוטב נהדר.
    מנה פשוטה מאד להכנה .

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      14 בפברואר 2013 אל20:13

      תודה לימור, שמחה לשמוע.

      הגב
      • בלהה תגובה מאת:

        28 בפברואר 2013 אל16:41

        לא ברור: א. כשמכניסים לתנור, האם מוציאים את נייר האפייה ונייר האלומיניום לפני כן? האם מכסים את הסיר/קדרה? ב. באיזה שלב מוסיפים את הירקות? תודה

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          28 בפברואר 2013 אל17:28

          היי בלהה, תודה על התגובה, הוספתי הבהרה למתכון, לשאלתך: לאחר השריית הבשר במרינדה מוסיפים את הירקות מסביב לבשר ומכסים שוב בנייר האפייה ובנייר הכסף. מכניסים לתנור כשהבשר והירקות מכוסים וממשיכים לפי המתכון.

          הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים