• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פילה סלמון בתנור

21 בינואר 2013 by דנה רביב 29 תגובות

פילה סלמון בתנור היא מנת הדג המועדפת על בתי הבכורה ואני חייבת את האהבה הבריאה הזו למתכון הספציפי הזה שאני חולקת עמכם בכתבה זו.
כדי לעשות פילה סלמון טוב מומלץ להשתמש בדג סלמון טרי או קפוא שהופשר לחלוטין לפני האפייה ולהשתמש ברוטב מיוחד שיעניק לפילה סלמון טעם משודרג.
לאחר שתנסו את המתכון, אשמח לשמוע אם גם אצלכם המתכון התקבל בברכה, ניתן לכתוב תגובה ולדרג את המתכון בתחתית העמוד.

הדפסה
מתכון לפילה סלמון בתנור
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 6
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  25 דקות
מרכיבים
  • 1 פילה סלמון שלם ונקי מעצמות (ניתן להשתמש בדג קפוא ולהפשיר לחלוטין לפני האפייה)
  • 2 כפיות חרדל (לא משנה סוג החרדל)
  • ½ לימון טרי
  • חצי כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • ענף רוזמרין או חצי כפית רוזמרין יבש
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. על תבנית האפייה של התנור הניחו באלכסון שתי יריעות של נייר כסף ומעליהן נייר אפייה.
  3. שיטפו היטב את הדג והניחו אותו במרכז נייר האפייה ופזרו מעליו את הרוזמרין.
  4. שימו בצנצנת קטנה את שאר מרכיבי הרוטב וסיגרו היטב, נערו עד שנוצר נוזל אחיד.
  5. שיפכו את הרוטב על הדג וסגרו את נייר הכסף בצדדים, במרכז הדג השאירו את נייר הכסף פתוח וסגרו רק את נייר האפייה כדי שיהיה מקום מעט לאדים לצאת.
  6. הכניסו לתנור למשך 15-20 דקות, תלוי בגודל הדג.
  7. הוציאו את התבנית והניחו לו למשך 5 דקות.
  8. תוכלו להשאיר את הדג בשלב בתבנית עם או בלי הרוטב מעליו עד לפני ההגשה מכיוון שהאפייה שלו מאוד קצרה והכי טעים לאכול אותו מיד.
  9. בתאבון!
הערות
ניתן להגיש עם לימון אך התיבול של הדג כל כך טעים שאף אחד לא ירצה לימון...
3.3.3077

תמונות הכנה

פילה סלמון בתנור - הכנה 1
פילה סלמון בתנור - הכנה 2

מתוייק תחת: דגים מתוייג כ:יום כיפור, כשר לפסח, מנה מיוחדת, מתאים להכנה עם ילדים, סוכות, פחות מחצי שעה, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אתי תגובה מאת:

    27 בספטמבר 2018 אל13:08

    דנה, שלום!
    מתחשק לי לאפות סלמון על שיפודים, נראה לך שהמתכון הזה יוכל להתאים?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 באוקטובר 2018 אל12:24

      היי אתי
      בוודאי שיתאים ואפילו יהיה טוב יותר!
      יום מקסים

      הגב
  2. תהילה תגובה מאת:

    23 במרץ 2016 אל19:03

    שלום, במה אפשר להחליף את הרוזמרין אם אין לי?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 במרץ 2016 אל12:22

      היי תהילה,
      את יכולה לוותר על הרוזמרין אבל כדאי לך לקנות רוזמרין יבש כתבלין שמחזיק הרבה מאוד זמן ולהוסיף להרבה מנות בשריות כמו צלי בתנור או חזה עוף וכו…
      יום מקסים

      הגב
  3. אבנר שילה תגובה מאת:

    8 באוקטובר 2015 אל23:31

    מתכון מעולה. אני ממליץ להחליץ את שמן הקנולה בשמן זית

    הגב
  4. אבנר שילה תגובה מאת:

    8 באוקטובר 2015 אל23:30

    מתכון טעים, פשוט מעולה. שדרגתי אותו ע"י החלפת שמן הקנולה מהמתכון בשמו זית. בריא וטעים יותר.

    הגב
  5. נורית תגובה מאת:

    4 בספטמבר 2015 אל18:46

    מכינה כבר כמה פעמים
    תמיד מקבלת מחמאות !
    פשוט מעולה !
    תודה !

    הגב
  6. אינגה תגובה מאת:

    5 בדצמבר 2014 אל12:34

    תודה רבה על המתכון
    יצא מעולה!! טעים מאוד!!! מעולה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      12 בדצמבר 2014 אל14:39

      היי, אינגה.
      תודה רבה, שבת שלום.

      הגב
  7. נורית תגובה מאת:

    8 בפברואר 2014 אל14:23

    המתכון מעולה,
    החליף את כל מתכוני הסלמון שהכרתי עד כה.
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בפברואר 2014 אל19:44

      תודה על התגובה נורית, המשך שבוע נפלא!

      הגב
  8. חלי תגובה מאת:

    4 בנובמבר 2013 אל18:00

    היי ערב טוב
    פעם ראשונה שאתה בבלוג הזה, במקרה מצאתי אותו
    והוא נראה מאוד מאוד יפה וגם טעים, חח
    יש אפשרות להדפיס את המתכונים? כי אני לא רואה כאן הדפסה

    הגב
    • חלי תגובה מאת:

      4 בנובמבר 2013 אל18:02

      הכוונה שאני ולא אתה, חחח

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        4 בנובמבר 2013 אל18:09

        אין בעיה בכלל 🙂 שמי דנה ותרגישי חופשי להשאיר תגובה במידה ויש לך שאלות לגבי המתכונים / זקוקה לעזרה.

        הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בנובמבר 2013 אל18:06

      שלום חלי וברוכה הבאה לבישולי. כפתור ההדפסה ממוקם מעל התמונה של המתכון, בצד שמאל. אם תרצי את יותר ממוזמנת להרשם למועדון החברים שלנו ולקבל עדכונים פעם בשבוע או לעשות לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ולהתעדכן בכל פעם שמתכון חדש מתפרסם. המשך גלישה מהנה 🙂

      הגב
  9. שולמית האברד תגובה מאת:

    20 באוקטובר 2013 אל22:40

    דנה שלום,
    אני מאד אוהבת להכין מתכונים המפורסמים באתר שלך. הכנתי את הדג על פי המתכון וכמו תמיד יצא טעים ביותר.
    בהערכה רבה,
    שולה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      20 באוקטובר 2013 אל22:59

      תודה רבה על התגובה שולה, המשך שבוע נעים.

      הגב
  10. אורטל תגובה מאת:

    23 באוגוסט 2013 אל17:09

    נשמע טוב,עוד מעט אנסה!

    הגב
  11. גיורא היימן תגובה מאת:

    10 באוגוסט 2013 אל15:46

    פשוט מעולה.
    מתכון פשוט ומדוייק, כולו הנאה.
    תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוגוסט 2013 אל15:53

      תודה גיורא.

      הגב
  12. ענת תגובה מאת:

    27 ביוני 2013 אל8:20

    דנה יקירתי,בוקר אור ,
    חיפשתי בגוגל -דג בתנור והמתכון שלך עלה.תמיד השתמשתי בפילה מושט.אך אשמח פעםראשונה להכין מדג סלמון.
    אקנה היום בשוק.רציתי לשאול-פילה דג סלמון לא משרים במלח ולימון להוצאת הריח? כשאני מבקשת מהמוכר פילה דג סלמון-
    הוא מביא לי כחתיכה אחת?סליחה על הבורות ותודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 ביוני 2013 אל8:49

      בוקר טוב ענת, פילה סלמון אין צורך להשרות במלח ולימון כמו בדג מושט. את יכולה לקנות פילה טרי אך אני משתמשת בפילה גדול קפוא שנמכר בסופר.
      לדעתי המתכון מוצלח יותר במקרה הזה אם משתמשים בקפוא.
      אם את רוצה להשתמש בדג טרי, תוכלי לבקש מהמוכר פילה שלם ללא עצמות (הוא שוקל בערך קילו וחצי). בשני המקרים רק הקפידי לשטוף את הדג היטב תחת זרם מים ולייבש מעט בנייר סופג כדי שהרוטב ידבק אליו.
      בהצלחה…

      הגב
      • ענת תגובה מאת:

        27 ביוני 2013 אל11:57

        תודה רבה .

        הגב
  13. אורית תגובה מאת:

    27 באפריל 2013 אל11:23

    היי, הכנתי ויצא ממש פצצה
    הילדים ממש אהבו וביקשו שאעשה את המתכון הזה כל הזמן.
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 באפריל 2013 אל14:50

      תודה על התגובה אורית, אני ממש שמחה שאהבם את המתכון.

      הגב
  14. דרור תגובה מאת:

    27 במרץ 2013 אל20:56

    הכנתי לפי הכתוב ויצא מעולה שפו על המתכון

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      28 במרץ 2013 אל9:21

      תודה על התגובה דרור, חג שמח!

      הגב
  15. שירה תגובה מאת:

    1 במרץ 2013 אל18:12

    הכנתי את המתכון, יצא מושלם!!

    הגב
  16. אירית תגובה מאת:

    1 במרץ 2013 אל17:06

    היי,
    הכנתי היום בצהריים את המתכון ויצא מעולה!
    ממש נימוח בפה! לא יבש…
    אבל אני שידרגתי:
    במקום מיץ מחצי לימון השתמשתי בלימון שלם
    הוספתי: כוסברה ושום כתוש

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים