פילה סלמון בתנור

פילה סלמון בתנור היא מנת הדג המועדפת על בתי הבכורה ואני חייבת את האהבה הבריאה הזו למתכון הספציפי הזה שאני חולקת עמכם בכתבה זו.
כדי לעשות פילה סלמון טוב מומלץ להשתמש בדג סלמון טרי או קפוא שהופשר לחלוטין לפני האפייה ולהשתמש ברוטב מיוחד שיעניק לפילה סלמון טעם משודרג.
לאחר שתנסו את המתכון, אשמח לשמוע אם גם אצלכם המתכון התקבל בברכה, ניתן לכתוב תגובה ולדרג את המתכון בתחתית העמוד.

מתכון לפילה סלמון בתנור
מאת:
מספר מנות: 6
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 פילה סלמון שלם ונקי מעצמות (ניתן להשתמש בדג קפוא ולהפשיר לחלוטין לפני האפייה)
  • 2 כפיות חרדל (לא משנה סוג החרדל)
  • ½ לימון טרי
  • חצי כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • ענף רוזמרין או חצי כפית רוזמרין יבש
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. על תבנית האפייה של התנור הניחו באלכסון שתי יריעות של נייר כסף ומעליהן נייר אפייה.
  3. שיטפו היטב את הדג והניחו אותו במרכז נייר האפייה ופזרו מעליו את הרוזמרין.
  4. שימו בצנצנת קטנה את שאר מרכיבי הרוטב וסיגרו היטב, נערו עד שנוצר נוזל אחיד.
  5. שיפכו את הרוטב על הדג וסגרו את נייר הכסף בצדדים, במרכז הדג השאירו את נייר הכסף פתוח וסגרו רק את נייר האפייה כדי שיהיה מקום מעט לאדים לצאת.
  6. הכניסו לתנור למשך 15-20 דקות, תלוי בגודל הדג.
  7. הוציאו את התבנית והניחו לו למשך 5 דקות.
  8. תוכלו להשאיר את הדג בשלב בתבנית עם או בלי הרוטב מעליו עד לפני ההגשה מכיוון שהאפייה שלו מאוד קצרה והכי טעים לאכול אותו מיד.
  9. בתאבון!
הערות
ניתן להגיש עם לימון אך התיבול של הדג כל כך טעים שאף אחד לא ירצה לימון...

תמונות הכנה


29 תגובות עבור - “פילה סלמון בתנור”

    1. היי תהילה,
      את יכולה לוותר על הרוזמרין אבל כדאי לך לקנות רוזמרין יבש כתבלין שמחזיק הרבה מאוד זמן ולהוסיף להרבה מנות בשריות כמו צלי בתנור או חזה עוף וכו…
      יום מקסים

  1. מתכון טעים, פשוט מעולה. שדרגתי אותו ע"י החלפת שמן הקנולה מהמתכון בשמו זית. בריא וטעים יותר.

  2. היי ערב טוב
    פעם ראשונה שאתה בבלוג הזה, במקרה מצאתי אותו
    והוא נראה מאוד מאוד יפה וגם טעים, חח
    יש אפשרות להדפיס את המתכונים? כי אני לא רואה כאן הדפסה

    1. שלום חלי וברוכה הבאה לבישולי. כפתור ההדפסה ממוקם מעל התמונה של המתכון, בצד שמאל. אם תרצי את יותר ממוזמנת להרשם למועדון החברים שלנו ולקבל עדכונים פעם בשבוע או לעשות לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ולהתעדכן בכל פעם שמתכון חדש מתפרסם. המשך גלישה מהנה 🙂

  3. דנה שלום,
    אני מאד אוהבת להכין מתכונים המפורסמים באתר שלך. הכנתי את הדג על פי המתכון וכמו תמיד יצא טעים ביותר.
    בהערכה רבה,
    שולה

  4. דנה יקירתי,בוקר אור ,
    חיפשתי בגוגל -דג בתנור והמתכון שלך עלה.תמיד השתמשתי בפילה מושט.אך אשמח פעםראשונה להכין מדג סלמון.
    אקנה היום בשוק.רציתי לשאול-פילה דג סלמון לא משרים במלח ולימון להוצאת הריח? כשאני מבקשת מהמוכר פילה דג סלמון-
    הוא מביא לי כחתיכה אחת?סליחה על הבורות ותודה

    1. בוקר טוב ענת, פילה סלמון אין צורך להשרות במלח ולימון כמו בדג מושט. את יכולה לקנות פילה טרי אך אני משתמשת בפילה גדול קפוא שנמכר בסופר.
      לדעתי המתכון מוצלח יותר במקרה הזה אם משתמשים בקפוא.
      אם את רוצה להשתמש בדג טרי, תוכלי לבקש מהמוכר פילה שלם ללא עצמות (הוא שוקל בערך קילו וחצי). בשני המקרים רק הקפידי לשטוף את הדג היטב תחת זרם מים ולייבש מעט בנייר סופג כדי שהרוטב ידבק אליו.
      בהצלחה…

  5. היי,
    הכנתי היום בצהריים את המתכון ויצא מעולה!
    ממש נימוח בפה! לא יבש…
    אבל אני שידרגתי:
    במקום מיץ מחצי לימון השתמשתי בלימון שלם
    הוספתי: כוסברה ושום כתוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *