עוגיות רולדה פריכות

עוגיות רולדה הן עוגיות שטעמתי לראשונה אצל חברה טובה שלי וכבר אחרי הביס הראשון המתכון היה אצלי!
עוגיות פריכות מאוד וממש ממש טעימות… תוכלו להכין עם כל ממרח שתרצו. ארשום מספר הצעות טעימות בהמשך…

מתכון לעוגיות רולדה פריכות
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • ½ 3 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה רכה (אפשר להחליף למרגרינה או מחמאה לגרסת הפרווה)
  • ⅓ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • רבע כפית מלח
  • למילוי:
  • ממרח שוקולד (נוטלה, שחר וכ"ו) - אני מניחה את הקופסא בתוך קערה עם מעט מים חמים וכך השוקולד מתרכך וקל מאוד למרוח אותו.
  • 2 כפיות גדושות קינמון
אפשרויות מילוי נוספות:
  • שוקולד+קינמון+אגוזים קצוצים
  • ממרח תמרים+קינמון+אגוזים קצוצים
  • ממרח חלבה ומעט סילאן
  • ממרח חמאת בוטנים +בוטנים קצוצים
  • שוקולד+סוכריות צבעוניות
  • אבקת סוכר לקישוט ומתיקות
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח.
  3. עושים גומה במרכז ויוצקים אליה את השמן, המים והחמאה ומערבבים רק עד שנוצר בצק חלק.
  4. (תמונה 1).
  5. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כחצי שעה במקרר, קירור הבצק יעזור לרדד ולגלגל אותו בקלות.
  6. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שוים, כל חלק יהפוך גליל ארוך טעים. (תמונה 2).
  7. על משטח מקומח רדדו חלק ראשון למלבן ברוחב של כ- 35 ס"מ על 25 ס"מ (ראו תמונה 3).
  8. תצטרכו לעבוד בזהירות רבה כי הבצק מאוד רך, הקפידו לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך. (זה לא נורא אם הבצק נקרע כי אפשר להדביק).
  9. מרחו את הבצק בעדינות בממרח השוקולד, בערך 3 כפות גדושות אך תמיד אפשר יותר.
  10. (ראו תמונה 3)
  11. פזרו קינמון או אגוזים והתחילו לגלגל...
  12. את הקיפול הראשון של הרולדה תמיד צריך לצבוט ולהדביק אותו לשוקולד (ראו תמונה 4).
  13. המשיכו לגלגל בעזרת הכריות של כף היד מצד אחד עד לצד השני (תוכלו לראות סרטון נהדר של הבת שלי בת ה-5 מגלגלת בעצמה).
  14. מרימים במהירות את הרולדה ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית התנור, יש להניח אותה כך שצידה החלק כלפי מעלה (ראו תמונה 5).
  15. בעזרת סכין חדה חלקו את הרולדה לעוגיות אך לא לחתוך עד הסוף, (תמונה 6).
  16. הכניסו לתנור למשך 25-35 דקות, העוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
  17. ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור יש לחזור על החיתוך אך הפעם עד הסוף כלומר להפריד את העוגיות ביניהן וכמובן לזרות המון אבקת סוכר...
  18. יש לתת לעוגיות להצטנן לפני שאוכלים מכיון שכשהן חמות הן רכות ולאחר שמתקררות הן הופכות להיות פריכות מאוד...
  19. בתאבון!

תמונות הכנה


51 תגובות עבור - “עוגיות רולדה פריכות”

  1. מתכון מעולה, תודה רבה. הורדתי את הקינמון כי אני פחות אוהבת ועדיין יצא מושלם. רול אחד מילאתי בממרח לוטוס, גם אופציה נהדרת.

  2. וואוו!
    תקשיבי, אחד העוגיות הביתיות הטעימות אם לא ה…!
    אני חסרת ניסיון בבצקים (לפני כן נסיתי פעמים להכין פיתות )
    המתכון קליל והתוצאה מהממת.
    תודה רבה!!!!! ללקלק את האצבעות (-:

  3. ממש טעים אפיתי מלא פריך
    אבל במקרה ניתקלתי במתכון שלך ואמרתי
    חייבת לנסות
    וחייבת לציין שיצא מהממם טעים
    יבורכו הידיים
    אני רק אוסיף אבקת סוכר
    תודה לך נשמה❤❤

  4. מתכון נהדר קודם כל! העוגיות יצאו מעולות אך לדעתי יש צורך בהפחתת כמות השומן! הבצק יצא לי שמנוני במיוחד ולא הבנתי את תכלית הוספת השמן פרט לחמאה עצמה

  5. וואווו מתכון מנצחחחחח מזכיר לי אמא שלי שכל פעם מכינה את העוגיות האלו.
    והילדים שלי החמיאו בטירוףף .תודה רבההה .
    המתכון נכנס לספר המתכונים המיוחדיםם שלי.

  6. אני מתגוררת בארה"ב עשיתי את העוגיות האלה לחברים לעבודה וכולם התלהבו מהעוגיות, הם אמרו שהם טעימות כמו עוגיות של הקונדיטוריות הטובות ביותר. הצטרכתי להכין עוד כי רצו עוד. הוספתי מעט מיץ תפוזים במקום מים. למילוי השתמשתי בממרח של השחר (שלמרות שהוא בעצם יבוא פה בארה"ב אני קונה אם אפשר רק כחול- לבן), הוספתי אגוזים לממרח השוקולד

  7. שלום,
    האם ניתן להקפיא חלק מהעוגיות אחרי שהן כבר מוכנות?
    והאם יש אפשרות להוריד בכמות המרגרינה-להמיר בשמן?

    תודה רבה!!

    1. היי שיר
      לא ניתן להפחית מכמות החמאה, לחמאה/מרגרינה יש מרקם שגורם לעוגיה להיות מאוד פריכה ונמסה בפה, השמן לא יכול להחליף זאת.
      יום נעים

  8. חייבת לציין שניסיתי הרבה מתכונים של הטוגיות הללו. המתכון הזה הכי טעים לילד ולבעלי. ממש מוצלח! תודה לך

  9. היי 🙂

    רציתי לשאול אם אכן הכוונה לכוס שלמה של סוכר וניל ולא לכפית\כף? הרי הממרח מתוק…

    תודה מראש יקירתי,המתכונים שלך משהו משהו

    1. היי נטלי
      אכן לא משתמשים בכוס של סוכר וניל אלא בשקית, הסוכר מגיע באריזות קטנות של 10 גרם.
      תודה רבה על התגובה, חידדתי את המתכון…
      יום מקסים

    1. היי יעל,
      אין שום בעיה להקפיא את הבצק.
      מומלץ להקפיא אותו לאחר הרידוד ומריחת המילוי מאחר ואם תצטרכי להפשיר ואז לרדד יהיה לך קשה יותר לעבוד איתו.
      יום מקסים

  10. דנה שבוע טוב,תודה על מתכון מעולה!!!!!
    בצק נהדר,עוגיות פריכות וטעימות מאוד.
    מומלץ.
    יישר כוח!

    1. היי אידית, תמיד באפייה אנו נשתמש בכוסות מדידה המיועדות למדידת חומרים יבשים או כוס/כד מדידה המיועד למדידת נוזלים.
      במידה ואין לך את יכולה להשתמש בכוס לשתייה חמה שבה בדרך כלל שותים נס קפה…
      על מנת לקבל תוצאה מושלמת אני ממליצה לך לרכוש סט כוסות וכפות מדידה, העלות היא ממש זולה ומשתלמת, יש בארץ במגוון חנויות ושווקים ויש באיביי במחיר 10-22 ש״ח
      בהצלחה והמשך ערב נעים.

    1. היי גלית,
      ניתן להחליף בכפית תמצית וניל וכפית סוכר. במידה ואין לך תמצית וניל תוכלי להכין את העוגיות ללא וניל (סוכר וניל תורם בעיקר לריח) אבל תוסיפי כפית סוכר.

  11. הממרח תמרים שלי מאוד קשיח ולא ניתן למריחה על הבצק. זה מין סוג כזה (אני גרה בחול זה לא הממרח הישראלי) איך אני מדללת אותו שיהיה נעים לעבודה? תושה מראש.

    1. היי ליאת, תוכלי לחמם מעט את הממרח עם מים חמים כדי שיתרכך.
      דרך נוספת היא לחמם אותו במחבת על להבה נמוכה מאוד עם מעט שמן.
      במידה והוא עדיין לא ניתן למריחה תוכלי לקחת מעט מהממרח ולרכך אותו בידיים ואז לשטח ולהניח על הבצק.
      מקווה שעזרתי…
      יום מקסים.

  12. שלום,

    העוגיות יוצאות ממש טעימות! האם ניתן להחליף את הקמח בקמח מלא? ואם כן האם הכמויות צריכות להשתנות?

    תודה

    1. היי טל, לא ניסיתי להמיר את הקמח לקמח מלא, תוכל לנסות אך לדעתי תצטרך להוסיף יותר מים לבצק מאחר וקמח מסוג זה דורש יותר נוזלים.
      בהצלחה ויום טוב.

  13. היי דנה מה שלומך?
    הכנתי את העוגיות רולדה הפריכות שלך, יצאו מושלמות!
    המתכון כל כך ברור והתמונות שאת שמה עוזרות לוודא איך צריך להראות כל שלב.
    הטעם נהדר, בחרתי למלא עם תמרים וקינמון.
    נתתי לחברה טובה והיא לא האמינה עד כמה היה טעים.

    תודה רבה לך!

  14. דנה! תודה רבה לך על המתכונים! העוגיות יצאו סוף הדרך! המתכונים שלך זה משהו משהו – פשוט וטעים!

  15. לדנה היי זאת הפעם הראשונה שנכנסתי לאתר שלך וניסיתי את העוגיות רולדה פריכות יצא שחבל על הזמן ואציין גם שקרצתי עיגולים ועשיתי אוזני המן נרשמה התלהבות. עכשיו אני בטוחה שכל המתכונים מוצלחים. יישר כוח.

  16. עוגיות מצוינות בכלל האתר שלך מדהים לטעמי קצת יותר מידי פריכות מה ניתן לעשות בכדי שיצאו קצת יותר קשות ?

  17. אני אוהב מאוד את העוגה הזאת אני אוכל כל יום 3 חתיכות אני מחפש את המתכון סוף סוף מצאתי הופה גמגם סטייל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *