• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

סופגניות אשל

23 בנובמבר 2012 by דנה רביב 32 תגובות

חג החנוכה כבר כאן וזה הזמן להכנת סופגניות, הסופגניות הכי טובות שיש אלו הסופגניות של סבתא.. הן תמיד כי טעימות! בשבילי, המתכונים הכי יקרים הם המתכונים של אמא שלי, שקיבלה אותם מאמא שלה ושעברו דורות של אמהות. בין מתכוני הסופגניות שלי באתר תמצאו גם מתכון של ספינג' מרוקאי, אך יש מתכון סופגניות אחד שלא כולם מכירים.. סופגניות אשל. סופגניות בגודל של כדורים קטנים שכמובן לא זהים בצורתם, פריכים מבחוץ ורכים מאוד מבפנים ומה שהכי כיף זה שלא צריך להשתמש בשמרים (שמשום מה הרבה מפחדים מהם). אין צורך להתפיח, פשוט מעבבים בקערה גדולה עם כף רגילה ומטגנים. המתכון הכי הכי קל וטעים להכנת סופגניות ללא שמרים, מושלם לאירוח בערבי הדלקת הנרות בחנוכייה…. אז קדימה, כבר לא צריך להתעצל…

הדפסה
מתכון לסופגניות אשל - סופגניות מיני קלות להכנה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 30
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  10 דקות
זמן כולל:  20 דקות
מרכיבים
  • 2 מיכלי אשל
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 4-5 כפות סוכר
  • 1 חבילה קטנה של קמח תופח (1/2 2 כוסות אפשר עוד כף או 2 אם צריך)
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר להגשה
הוראות הכנה
  1. בקערה גדולה ערבבו את כל המרכיבים עד לתערובת אחידה,
  2. הוסיפו שמן בגובה של כ- 7 ס"מ לסיר.
  3. חממו את השמן על להבה בינונית.
  4. שימו לב שהשמן לא יהיה חם מידי על מנת שלא ישרוף מהר את הסופגניות מבחוץ וישאיר אותן לא אפויות מבפנים. כדי לדעת אם טמפרטורת השמן תקינה, צקו מעט מהתערובת ובדקו שהיא לא משחימה מיד.
  5. בעזרת שתי כפות, צקו מהתערובת אל תוך השמן (כמות התערובת לכל סופגניה היא כף אחת)
  6. שימו לב לסירטון ההכנה שצירפתי כדי לראות את תהליך היציקה וגודל הסופגניות הרצוי.
  7. יש להעביר את הסופגניות לנייר סופג מיד לאחר הטיגון למשך דקה כדי להפטר מעודפי השמן.
  8. פזרו הרבה אבקת סוכר והגישו חם!
  9. בתאבון!
3.3.3077

סופגניות אשל – סרטון הכנה

מתוייק תחת: קינוחים מתוייג כ:חנוכה, סופגניות, עד חצי שעה הכנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. ערגה תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2020 אל16:20

    יצא משגעעעע!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בדצמבר 2020 אל19:27

      תודה על התגובה ערגה! חג שמח.

      הגב
  2. שרית תגובה מאת:

    9 בדצמבר 2018 אל13:54

    שלום לך , פעם ראשונה שלי באתר… המתכון הזה נראה מדהים!!! יש לי שני מיכלים של אשל 200 מ"ל כל אחד. האם זו כמות מתאימה או שצריך 2 מיכלים עם כמות קטנה יותר?
    בנוסף יש לי שקית גדולה של קמח תופח – באיזה כוס מדידה להשתמש ?
    תודה מראש.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בדצמבר 2018 אל12:24

      היי שרית
      אני מתנצלת שלא עניתי קודם לכן…
      אכן הכמות של האשל בסדר גמור ולגבי כוס המדידה, משתמשים בכוס אוניברסלית הקיימת בסט כוסות מדידה.
      אם אין לך תוכלי להשתמש בכוס זכוכית של הנס קפה עם הידית.
      יום נעים

      הגב
      • מיכל תגובה מאת:

        14 בדצמבר 2020 אל21:07

        היי דנה
        תודה רבה על המתכונים.
        אני מתלבטת בין המתכון הזה לבין מתכון סופגניות הריקוטה.
        מה היית ממליצה לי להכין? הן יאכלו רק ב11/12 בצהריים, אבל יוכנו בשעה 8/9 בבוקר.
        שמתי לב ששני המתכונים מאוד שנים מבחינת היחס בין קמח לביצים לגבינה. מה יותר הגיוני להכנה בשבילי?
        תודה רבה
        מיכל

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          15 בדצמבר 2020 אל21:16

          היי מיכל
          אנחנו מאוד אוהבים את הסוגניות אשל… ממליצה מאוד
          חג שמח

          הגב
  3. אביה תגובה מאת:

    2 בדצמבר 2018 אל14:20

    היי נשמע מהממםםםם..יש תחליף לאשל אם אני לא רוצה שיהיה חלבי?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בדצמבר 2018 אל10:13

      היי אביה
      אין תחליף במתכון הזה לאשל.
      חג שמח

      הגב
  4. שיר בילו תגובה מאת:

    7 בדצמבר 2015 אל17:08

    היי הייתי מעוניינת לדלעת כמה סופגניות יוצאות

    הגב
  5. דבי תגובה מאת:

    18 בדצמבר 2014 אל21:03

    היי הכנתי היום את הסופגניות. יצאו מדהימות. טעם משגע… עשית לנו מצב רוח…חנוכה שמח!

    הגב
    • yafit תגובה מאת:

      20 בדצמבר 2014 אל19:54

      היי, הסופגניות יצאו מעולות!!!! אבל יצאו המון. אפשר להכניס למקרר את הבלילה שנשארה? תודה רבה ויום טוב

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        21 בדצמבר 2014 אל12:49

        היי יפית, את יכולה להכניס למקרר, הסופגניות כנראה יהיו קצת פחות אווריריות אבל עדין מעולות.
        חג שמח.

        הגב
  6. bake תגובה מאת:

    13 בנובמבר 2014 אל16:16

    היי!!ניסית לאפות במקרה? לפי המצרכים זאת נראת לי תערובות מתאימה גם לאפייה לא?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 בנובמבר 2014 אל10:10

      היי, לא ניסיתי לאפות מאחר וזה לגמרי מאבד את משמעות הסופגנייה אך כדי להפחית ולהמנע מטיגון את בהחלט מוזמנת לנסות ולעדכן אותנו איך יצא…
      שבוע טוב…

      הגב
  7. סמדר הרוש תגובה מאת:

    27 בנובמבר 2013 אל17:06

    סופגניות מעולות! יוצאות מושלם ובכלום עבודה! תודה דנה!!

    הגב
  8. יונית תגובה מאת:

    27 בנובמבר 2013 אל12:33

    קודם כל תודה רבה על חיים קלים יותר מאשר היו לאמהות שלנו וגם איזה כיף שכל הבית בריח כזה מדהים…ולשאלותי-
    האם אפשר להמיר בקמח 70% שאני קונה בחנויות טבע?
    ראיתי במתכון שמוסיפים גרידת לימון\ תפוז. ניסית ?
    תודה וחג שמח,יונית

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 בנובמבר 2013 אל19:12

      היי יונית, תודה רבה לך… לגבי הקמח 70%, עדין לא הכנתי מקמח כזה את הסופגניות ולכן אינני יודעת להגיד לך אם זה אפשרי,
      את יכולה להוסיף גרידת תפוז או לימון וזה יקנה לסופגניות ריח משגע!!!
      חג שמח.

      הגב
  9. עינת תגובה מאת:

    21 בנובמבר 2013 אל13:13

    היי דנה,
    שוב בפעם ה…… לא זוכרת….. אתר מ-ע-ו-ל-ה!!!!!!
    האם במקום לטגן אפשר לאפות?

    תודה וחנוכה שמח!!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בנובמבר 2013 אל17:09

      שלום עינת, את הסופגניות אשל לא מומלץ לאפות מכיוון שהבלילה שלהם מאוד דלילה (מה שנותן לנו סופגניות אווריריות במיוחד). אני מניחה שאת יכולה לנסות וזה בטוח יצא טעים מאוד אבל יהיה קשה לשמור על צורה של סופגניה…

      הגב
  10. בלה תגובה מאת:

    17 בנובמבר 2013 אל19:18

    הכנתי כמו שרשום במתכון והסופגניות יצאו מדהים !!

    הגב
  11. shila תגובה מאת:

    11 באוקטובר 2013 אל22:32

    שבת שלום דנה! הסופגניות יצאו ממש טעימות אבל לא תפוחות כמו אצלך ניראו יותר שטוחות למרות שמאד אהבו ! מה הסיבה לכך שלא יצאו לי תפוחות זה קשור שהכנתי רק חצי כמות ולא עם ק. אוסם שלם כמו שכתבת או מה יכולה להיות הסיבה ? אשמח לקבל את תשובתך שבת שלום shila

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 באוקטובר 2013 אל23:04

      היי שילה, יכול להיות שהיה חסר לך קמח תופח בבלילה. צורת הסופגניות מושפעת גם מהדרך שבה מניחים את הבלילה בשמן. בהצלחה!
      אם יש לך עוד שאלות, אני כאן 🙂

      הגב
  12. shila תגובה מאת:

    10 באוקטובר 2013 אל13:29

    עוד שאלה בקשר לסופגניות: האם ניתן לשים במקום אשל שמנת רגילה? shila

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוקטובר 2013 אל14:43

      היי שילה, ההבדל בין אשל לשמנת הוא באחוזי השומן, השמנת מעט יותר שמנה אך את יכולה להשתמש בה. אני ממליצה על אשל.

      הגב
  13. shila תגובה מאת:

    10 באוקטובר 2013 אל13:28

    שלום לך דנה! האתר שלך פשוט מדהים והמתכונים ממש טעימים וכולם מצליחים לי! בקשר לסופגניות הנ"ל אני רוצה להכין אותם לפני חנוכה פשוט "להתאמן" כי אני לא כל כך טובה בסופגניות ולא מצליחות לי כמה שאלות אשמח אם תוכלי להשיב לי (כמו שאת תמיד משיבה מהר) 1. האם ניתן להכין חצי כמות 2. האם ניתן להקפיאם 3. אם אני מכינה כמות גדולה כמו שכתבת למעלה 30 סופגניות האם אפשר לשמור במקרר ? תודה ושבת שלום shila

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 באוקטובר 2013 אל14:39

      היי שילה, קודם כל תודה רבה! בנוגע לסופגניות אשל אין סיבה לדאוג מאחר והסופגניות הללו הן הכי קלות להכנה שיש וכמובן ללא התפחה… את יכולה להכין חצי כמות אך אין בכך צורך מאחר ומדובר בסופגניות קטנות וקלילות מאוד שיחטפו במהירות.
      את יכולה להקפיא את הסופגניות ללא אבקת סוכר ופשוט להפשיר ולחמם לפי הצורך (הן נשארות טעימות מאוד אך מעט מאבדות מהפריכות שזה בסדר גמור).
      ניתן לשמור אותן במקרר אך תמיד עדיף לאכול סופגניות טריות וההכנה כל כך קלה שאני ממליצה בחום להכין באותו הרגע.
      בהצלחה.

      הגב
  14. חלי תגובה מאת:

    10 בדצמבר 2012 אל18:18

    מתכון פשוט, קל וטעים!!! שיתפתי..

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      10 בדצמבר 2012 אל19:36

      תודה רבה חלי, חג שמח!

      הגב
  15. ziva תגובה מאת:

    9 בדצמבר 2012 אל19:28

    כלום עבודה ומאוד…טעימות!!!! הילדים והבעל לא מפסיקים לזלול אותן
    חג שמח

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      9 בדצמבר 2012 אל21:09

      תודה ששיתפת, התגובות מאוד חשובות לי, אשמח אם תעשי לייק לעמוד וכך תוכלי לקבל מתכונים חדשים ישירות לפייסבוק.

      הגב
  16. דניאלה תגובה מאת:

    8 בדצמבר 2012 אל11:21

    ואוו מתכון מדהים! פשוט להכנה והסופגניות יוצאות מעולה!!

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      8 בדצמבר 2012 אל20:15

      תודה רבה דניאלה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים